ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΛΑΥΡΙΟ 120-118

Τρελό παιχνίδι, τρελή νίκη του Παναθηναϊκού!

Στο ματς της χρονιάς, με δυο παρατάσεις και επιθέσεις... φωτιά, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 120-118 του εξαιρετικού Λαυρίου στο ΟΑΚΑ και έπιασε... 13άρι στην Α1 σε ένα παιχνίδι που θα κάνει... καιρό για να ξεχαστεί. Πρώτος σκόρερ ο Παππάς με 24 πόντους, ακολούθησε ο Καλάθης με 21, διψήφιοι οι Λεκαβίτσιους, Γκιστ, Ρίβερς, Σίνγκλετον και Θανάσης.

Τρελό παιχνίδι, τρελή νίκη του Παναθηναϊκού!

Οι προθέσεις των δύο ομάδων για το παιχνίδι έγιναν εμφανείς από την αρχή του ματς, καθώς το, εξαιρετικό φέτος, Λαύριο δεν είχε τίποτα να χάσει, βρίσκοντας διαδρόμους και σκορ.

Από την άλλη μεριά, οι «πράσινοι», με τον Καλάθη να βάζει τους 10 από τους 15 πρώτους πόντους της ομάδας, πήραν το πρώτο προβάδισμα (15-12), για να έρθει ο Νίξον και να το… σβήσει (17-19). Έπειτα, οι προσπάθειες του Ρίβερς βρήκαν στόχο, με το ΟΑΚΑ να χειροκροτεί, βλέποντας τον Παππά να σκοράρει διαμορφώνοντας το σκορ δεκαλέπτου στο 27-23, με τον Νικ να καταγράφει 12 πόντους, 2 ασίστ και 3 ριμπάουντ (!) στο πρώτο κομμάτι.

Γενικά, στο ΟΑΚΑ παιζόταν ένα ματς το οποίο ήταν… χάρμα ιδέσθαι για τους οπαδούς και όσους το παρακολουθούσαν από μακριά, αλλά σκέτο… πρόβλημα για τον Πασκουάλ, που έβλεπε τους φιλοξενούμενους να βρίσκουν σκορ από την περιφέρεια και την ομάδα του να απαντά όχι μέσω της άμυνας αλλά της επίθεσης!

Ο πρώην «πράσινος», Δημήτρης Βεργίνης, έβαλε εκ νέου μπροστά το Λαύριο (28-29), αλλά ακολούθησε το show του Παππά και τους Λεκαβίτσιους, που έφεραν σχεδόν διψήφιο «αέρα» στον Παναθηναϊκό (47-38). Παρ’ όλα αυτά, οι του Λαυρίου δεν τα παράτησαν, αφού έβλεπαν ότι τους έβγαινε από την περιφέρεια (57-50, 20′), σ’ ένα ματς, ορισμό του… show-time, με 107 πόντους στο ημίχρονο.

Σε γενικές γραμμές, το θέαμα περίσσευε στο κλειστό, ωστόσο ήταν δεδομένο ότι τα πράγματα δεν θα συνέχιζαν στους ίδιους ρυθμούς και στο δεύτερο μέρος. Από τη μία, ο Παναθηναϊκός είχε μπροστά του το κρίσιμο ματς με τη Ζαλγκίρις, οπότε η άμυνα ήταν λογικό πως θα δέσει κάπως, ωστόσο το Λαύριο κρατούσε με… νύχια και με δόντια τη μονοψήφια διαφορά, βάζοντας δύσκολα στην ομάδα του Πασκουάλ (61-56).

Σταδιακά, ο έλεγχος του ρυθμού και οι γρήγορες -πλην μυαλωμένες- επιθέσεις του «τριφυλλιού» ξεκαθάρισε κάπως τα πράγματα, με τον Παναθηναϊκό να «χτυπά» μέσω του Θανάση και να παίρνει για πρώτη φορά διψήφιο προβάδισμα (73-63) περίπου τρία λεπτά πριν από τη λήξη της τρίτης περιόδου. Οι κύριοι εκφραστές των επιθέσεων των γηπεδούχων λειτουργούσαν άκρως ικανοποιητικά (Καλάθης – Παππάς – Ρίβερς) και προσπαθούσαν να θεμελιώσουν το διψήφιο προβάδισμα της ομάδας, στον δρόμο για το τελευταίο κομμάτι του ματς.

Όμως το «εφτάψυχο» Λαύριο δεν τα παράτησε ούτε τότε και στο τελευταίο 1.5 λεπτό, έτρεξε σερί 7-0 και επί μέρους 9-2, φέρνοντας τη διαφορά από το +10 σε απόσταση ενός σουτ, προτού οι δύο ομάδες μπουν στην τελευταία «πράξη» (77-74)

Ο Πασκουάλ έβαλε για δεύτερη φορά στο ματς τον Ίαν Βουγιούκας ως σημείο αναφοράς και ο 32χρονος σέντερ δεν τον απογοήτευσε, λαμβάνοντας τρεις φορές τη μπάλα και εκτελώντας ορθώς, για το 83-74 με τη συμπλήρωση του πρώτου διλέπτου της τέταρτης περιόδου.

Έπειτα, ο Λεκαβίτσιους πήρε τη «σκυτάλη» από τον Βουγιούκα και είτε από την περιφέρεια, είτε από διεισδύσεις, έβαλε τον Παναθηναϊκό στο +11 στο τελευταίο πεντάλεπτο (92-81), με άπαντες να προσμένουν πλέον την… 100άρα. Βέβαια, η ομάδα του Σερέλη δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και με τον Μακένζι Μουρ μείωσε εκ νέου (!) στους πέντε πόντους, στα δύομισι λεπτά πριν από τη λήξη (95-90), δίνοντας νέο ενδιαφέρον σε ένα ματς που έγινε… ντέρμπι από το πουθενά!

Ένα λεπτό αργότερα, το Λαύριο μάλιστα κατάφερε να… ισοφαρίσει, μετατρέποντας το 90-78 σε… 95-95 (39′), αυξάνοντας την… αγωνία στο ΟΑΚΑ. Δύο βολές του Νίκου Παππά έφεραν τον Παναθηναϊκό στο +2 (97-95), με τον Παππά να βάζει 1/2 βολές και τους φιλοξενούμενους να… ισοφαρίζουν στα 7.5” με τον Ουίγκινς! (98-98), σκορ που δεν άλλαξε με αποτέλεσμα να έχουμε… παράταση!

O Mέιερ με τρίποντο-φάουλ έδωσε προβάδισμα τεσσάρων πόντων στο Λαύριο (100-104) σε ένα ματς… ροντέο, με τον Καλάθη να μειώνει και τον Γκρέι να σκοράρει με γκολ-φάουλ στο 44′, για το +5 του Λαυρίου στο τελευταίο δίλεπτο (102-107). Ο Κρις Σίνγκλετον έφερε το ματς στα ίσα με τρίποντο (107-107), όμως δεν μπόρεσε να τελειώσει την επόμενη φάση, οδηγώντας το ματς σε… δεύτερη παράταση!

Εκεί ο Μουρ επανέλαβε το… κατόρθωμα του, (107-110), αλλά οι απαντήσεις του Καλάθη και του Γκιστ ήταν άμεσες (115-111), με τον Παππά να… υπογράφει με τρίποντο την… αγχωτική νίκη του Παναθηναϊκού, παρά την τελευταία προσπάθεια του Μουρ, σε ένα ματς το οποίο θα κάνει καιρό για να ξεχαστεί

Tα δεκάλεπτα: 27-23, 57-50, 77-74, 98-98, 107-107 (παρ), 120-118 (παρ ΙΙ)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

ΛΑΥΡΙΟ

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ