ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Έκλεισε ο κύκλος: Ποιοι απέμειναν από τις 19 μεταγραφές του 2016

Η αποχώρηση των Λούκας Βιγιαφάνιες και Νούνο Ρέις «έσβησαν» -σχεδόν- την παρουσία των ποδοσφαιριστών που καλωσόρισε στις τάξεις του ο Παναθηναϊκός στη μεταγραφική περίοδο του 2016.

Έκλεισε ο κύκλος: Ποιοι απέμειναν από τις 19 μεταγραφές του 2016

Την Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου, ο Παναθηναϊκός αποχαιρέτησε και τυπικά τον Λούκας Βιγιαφάνιες, ο οποίος πήρε μεταγραφή για την τουρκική Αλάνιασπόρ, ενώ ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας του με τον Νούνο Ρέις.

Οι δύο αποχωρήσεις συνέβησαν στο πλαίσιο της νέας πολιτικής λιτότητας που υιοθετήθηκε από τον σύλλογο λόγω των δυσβάσταχτων οικονομικών υποχρεώσεων του, «ξεκληρίζοντας» ουσιαστικά την… τάξη του 2016! Κατά τη διάρκεια του 2016, ο Παναθηναϊκός καλωσόρισε στο Κορωπί όχι έναν, ούτε δύο, αλλά… 19 ποδοσφαιριστές, εννέα κατά τη διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου και δέκα κατά την αντίστοιχη του καλοκαιριού.

Πριν καλά καλά φύγει ο πρώτος μήνας του 2018, παρατηρούμε ότι κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, οι ποδοσφαιριστές που πέρασαν τις πύλες του «Γ. Καλαφάτης» κατά την προπερασμένη χρονιά, είτε έχουν αποχωρήσει, είτε ετοιμάζονται να το πράξουν.

Θωμαΐδης: «Δεν είναι του Ιωαννίδη το θετικό δείγμα ντόπινγκ – Και τα δυο που έδωσε ήταν αρνητικά»
Θωμαΐδης: «Δεν είναι του Ιωαννίδη το θετικό δείγμα ντόπινγκ – Και τα δυο που έδωσε ήταν αρνητικά» 2.233 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για την ακρίβεια, από τους 19 ποδοσφαιριστές που απέκτησε ο Παναθηναϊκός το 2016, στο ρόστερ έχουν μείνει μόλις τρεις (!) και αυτοί έχουν ήδη δρομολογήσει το ποδοσφαιρικό τους μέλλον. Ο λόγος για τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο, ο οποίος θα μετακομίσει το καλοκαίρι στη Μπενφίκα, τον Ουσμάν Κουλιμπαλί που επεξεργάζεται τις προτάσεις από το εξωτερικό αλλά και τον Νίκλας Χουλτ που έχει καταθέσει προσφυγή.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Τον Ιανουάριο του 2016 αποκτήθηκαν οι Ολιβιέ Μπουμάλ (Λιαονίνγκ), Τζαντομένικο Μέστο (τον άφησε ελεύθερο ο Παναθηναϊκός), Παναγιώτης Βλαχοδήμος (από το καλοκαίρι παίζει στη Νιμ), Γιούρι Μαμούτε (παίζει στη Ζουβεντούδε), Λούκας Εβανζελίστα (στο ρόστερ της Εστορίλ), Οδυσσέας Βλαχοδήμος (από το καλοκαίρι στη Μπενφίκα), Ροντρίγκο Μολέντο (έκλεισε στην Ιντερνασιονάλ), Λούκας Βιγιαφάνιες (ανακοινώθηκε από την Αλάνιασπορ), Σεμπάστιαν Λέτο (πήγε στα Εμιράτα).

Το καλοκαίρι του 2016, ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε τις μεταγραφές των: Βίκτορ Ιμπάρμπο (γύρισε στην Κάλιαρι και πήρε μεταγραφή στην Ιαπωνία), Νίκλας Χουλτ (έχει κάνει προσφυγή), Μουμπάρακ Γουακάσο (αγωνίζεται στην Αλαβές), Κριστιάν Λεντέσμα (έμεινε ελεύθερος), Νούνο Ρέις (αποδεσμεύτηκε και τυπικά στις 26/1), Ιβάν Ιβανόφ (στη Στάρα Zαγκόρα της Βουλγαρίας), Λαουτάρο Ρινάλντι (από Σεπτέμβρη στη Μπρέσια), Ουσμάν Κουλιμπαλί (επεξεργάζεται προτάσεις), Κρίστοφερ Σάμπα (αποδεσμεύτηκε, πλέον παίζει στην Άστον Βίλα), Ζοσέ Πολ Εμποκού (Σταντάρ Λιέγης).

Όπως μπορεί να παρατηρήσει κάποιος, τα πράγματα για τους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν τη φανέλα του Παναθηναϊκού το 2016 είναι… δρομολογημένα κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό και στο αμέσως επόμενο διάστημα δεν αποκλείεται να μην απομείνει ούτε ένας παίκτης που ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού την περίοδο που καθόταν στο «τιμόνι» της ομάδας ο Αντρέα Στραματσόνι.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...