ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 68-61

Τον τελείωσε στο ΟΑΚΑ!

Στο πρώτο ημίχρονο δεν τον πήγε το ματς, αλλά στο δεύτερο μέρος, ο Ρίβερς πήρε την κατάσταση πάνω του και με 16 πόντους οδήγησε τον Παναθηναϊκό στη νίκη με 68-61. Καλή εμφάνιση από Λεκαβίτσιους (12π), ματς-αποκάλυψη από Μήτογλου.

Τον τελείωσε στο ΟΑΚΑ!

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός ήθελε να καλύψει το κενό της τελευταίας στιγμής, με τον Θανάση να τίθεται νοκ άουτ λόγω τραυματισμού στο μάτι, τοποθετώντας στην αρχική πεντάδα τον Γκάμπριελ και τον Ντένμον για σουτ. Πάντως, ούτε η ορμή από την εξέδρα, ούτε οι προσπάθειες εντός παιδιάς βοήθησαν. Τα πρώτα σουτ ήταν άστοχα γεγονός που επηρέασαν την ψυχολογία των παικτών του Πασκουάλ.

Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι πήραν γρήγορα τα ηνία, «χτυπώντας» με προσεκτικές επιθέσεις, εντός ζωγραφιστού, με ρυθμιστή τον Βασίλη Σπανούλη. Κάπως έτσι ήρθε το +7 (1-8), μια διαφορά που παρέμεινε στα ίδια επίπεδα και στη συνέχεια (7-14) με τον Παναθηναϊκό να συνεχίζει στις άστοχες επιθέσεις, σκοράροντας μόνο από τη γραμμή των βολών.

Ενδεικτικό της… θολούρας, ήταν ότι πέρασαν 8:42 για να πετύχει το πρώτο της καλάθι εντός παιδιάς η ομάδα του Πασκουάλ, με τον Σίνγκλετον να γράφει το 9-18 και τον Βουγιούκα να πετυχαίνει το δεύτερο καλάθι, για το -9 της πρώτης περιόδου (11-20).

Ο Πασκουάλ έβαζε συχνά πυκνά τις φωνές στους πενταδάτους αλλά και στον πάγκο του «τριφυλλιού», βλέποντας την ομάδα του να έχει έλλειμμα συγκέντρωσης. Το πρώτο τρίποντο ήρθε με το «καλημέρα» στη δεύτερη περίοδο, με τον Λεκαβίτσιους (ο οποίος είχε αντικαταστήσει τον Καλάθη στα μισά της πρώτης περιόδου) για το 14-22 (12′).

Οι επόμενες επιθέσεις δεν βρήκαν εκ νέου αποτέλεσμα, καθώς οι «πράσινοι» δυσκολεύονταν ιδιαιτέρως να βρουν λύσεις, λόγω συγκέντρωσης αλλά και της πιεστικής άμυνας του Ολυμπιακού. Ο Ουίλτζερ έφερε ξανά το ματς στο +10, με τον Λεκαβίτσιους να απαντά, αναγκάζοντας τον Σφαιρόπουλο να πάρει τάιμ άουτ (18-25, 15′).

Η αντίδραση ήρθε από το «δίπολο» Λεκαβίτσιους – Βουγιούκα, που φάνταζαν οι μόνοι… συνδεδεμένοι με το παρκέ, φέρνοντας τον Παναθηναϊκό στο -2 (26-28, 17′). Από τη μια πλευρά, οι βολές έφτασαν στο να φθείρουν τη γραμμή ψηλών του Ολυμπιακού (από 3 φάουλ οι Μακλιν και Μιλουτίνοφ), ωστόσο η… μισή δουλειά στη γραμμή των βολών, δεν επέτρεψαν στο να έρθει το προσπέρασμα.

Η… ενεργοποίηση του Τζέιμς Γκιστ κράτησε τον Παναθηναϊκό κοντά, φέρνοντας το παιχνίδι στο καλάθι, ωστόσο οι δύο προσπάθειες των Ντένμον και Ρίβερς από την περιφέρεια δεν βρήκαν στόχο, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να πάει στο ημίχρονο προηγούμενος με δύο πόντους (30-32).

Οι φιλοξενούμενοι πήραν ανάσα με το «καλημέρα» στο δεύτερο ημίχρονο, χάρη στο γκολ-φάουλ του Παπανικολάου, όμως η προσπάθεια του Καλάθη και το πρώτο εύστοχο τρίποντο του Γκιστ, έφεραν τον Παναθηναϊκό για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ στο παιχνίδι, μετά από 22 λεπτά παιχνιδιού (36-35).

Παρ’ όλα αυτά, οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να κεφαλαιοποιήσουν το momentum που απέκτησαν, χάνοντας τρεις επιθέσεις, δίνοντας νέα ευκαιρία για σερί και προσπέρασμα από πλευράς Ολυμπιακού, που έτρεξε σερί 6-0 (36-41) την ώρα που ο Σίνγκλετον χρεωνόταν με το 3ο του φάουλ. Ο Γκιστ συνέχιζε το… βιολί του στην επίθεση, φέρνοντας το ματς στον πόντο, αλλά η ομάδα του Σφαιρόπουλου, βρήκε εκ νέου λύση από την περιφέρεια, μέσω του Κώστα Παπανικολάου (40-44).

Βλέποντας ότι ο Σίνγκλετον «φλέρταρε» με το 4ο του φάουλ, ο Πασκουάλ έριξε στη μάχη τον Μήτογλου, ο οποίος πήρε το μαρκάρισμα του Ουίλτζερ και δικαίωσε τον Καταλανό. Πήρε ένα ριμπάουντ που οδήγησε στο τρίποντο του Ρίβερς και στη συνέχεια με δική του προσπάθεια συν το τρίποντο του Παππά, έφερε το «τριφύλλι» ξανά στο +2 (48-46), με τις βολές των ΜακΛίν και Λεκαβίτσιους να διαμορφώνουν το σκορ του τρίτου δεκαλέπτου (50-48).

Παρά το γεγονός πως το «τριφύλλι» δεν κατάφερε να ξεφύγει παρά τη βελτίωσή του, η ειδοποιός διαφορά του τρίτου δεκαλέπτου ήταν το «συμμάζεμα» στα ριμπάουντ αλλά και η απόδοση του Ρίβερς, ο οποίος είχε μηδέν, έβαλε δέκα πόντους και άνοιξε επίσης το σκορ στην τελευταία πράξη, με τον Μήτογλου να δίνει εκ νέου διαπιστευτήρια (54-50, 31′).

Ο νεαρός είχε εξαιρετική παρουσία στην άμυνα, δίνοντας την ευκαιρία στον Ρίβερς να διατηρεί τον Παναθηναϊκό σε θέση οδηγού, την ώρα που ο Μιλουτίνοφ έπαιρνε τον δρόμο για τα αποδυτήρια (5 φάουλ) και ο Ολυμπιακός συμπλήρωνε γρήγορα τα φάουλ, αλλά παρέμενε στο ματς (58-53, 34′). Η αποτελεσματικότητα στην άμυνα και οι περισσότερο μυαλωμένες επιθέσεις με «κορωνίδα» τον… επικό στο δεύτερο μέρος, Ρίβερς, παγίωσαν τη διαφορά. Στην άλλη μεριά του παρκέ, ο Ντίνος Μήτογλου περνούσε στην… ενηλικίωση (61-54, 36′).

Στον δρόμο για το τελευταίο πεντάλεπτο του ματς, ο Παναθηναϊκός έδειχνε περισσότερο ικανός να διαχειριστεί τη νέα κατάσταση που διαμορφώθηκε, με τον Λεκαβίτσιους να παγιώνει τη διαφορά κοντά σε διψήφια νούμερα με ανάποδο λέι απ, οδηγώντας τον Σφαιρόπουλο να πάρει τάιμ άουτ (65-56, 37′).

Ο Παναθηναϊκός έχασε αρκετές ευκαιρίες στο να τελειώσει το παιχνίδι και έδωσε νέα… παράταση ζωής στον Ολυμπιακό που έφτασε το ματς στο -5 (65-60) με το γκολ-φάουλ του Πρίντεζη στα δύο λεπτά, όμως ο Καλάθης δήλωσε… παρών στην κρίσιμη φάση, πετυχαίνοντας «χρυσό» καλάθι, συν μία βολή στη συνέχεια (68-61) τελειώνοντας ματς.

Τα δεκάλεπτα: 11-20, 30-32, 50-48, 68-61

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ