ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Έχει δίκιο ο Σφαιρόπουλος: Φαντάσου να είχε και ενδιαφέρον

Ο Παναθηναϊκός έκανε τα απολύτως απαραίτητα για να κερδίσει τον Ολυμπιακό και καμιά διαιτησία δεν έπαιξε ρόλο στη χθεσινή επικράτηση. Το «φάουλ» είναι του Σφαιρόπουλου και όχι των διαιτητών. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Έχει δίκιο ο Σφαιρόπουλος: Φαντάσου να είχε και ενδιαφέρον

Δεν πήρε τώρα τον αέρα του Ολυμπιακού ο Παναθηναϊκός, όπως σπεύδουν να μας ενημερώσουν όλοι, επειδή τον έχει κερδίσει πέντε φορές συνεχόμενες. Εδώ και καμιά εικοσαριά χρόνια του έχει πάρει τον αέρα και τον έχει κερδίσει με κάθε τρόπο.

Η δυναστεία που έφτιαξε η οικογένεια Γιαννακόπουλου, άλλωστε, δεν έχει εμφανιστεί από κανέναν άλλον σύλλογο στον ελληνικό αθλητισμό. Από… συγκυρίες (μιας και η συγκεκριμένη λέξη είναι της… μόδας) είχε κάνει ένα σερί ο Ολυμπιακός στις αρχές της θητείας του Σφαιρόπουλου. Αυτό που συμβαίνει τώρα, με τον Παναθηναϊκό να κυριαρχεί και στο ΟΑΚΑ και στο ΣΕΦ είναι επιστροφή στην κανονικότητα. Είναι ο κανόνας. Τα υπόλοιπα είναι εξαιρέσεις.

Όπως κανόνας έχει γίνει πλέον να ψάχνει ο Ολυμπιακός τρόπους για να δικαιολογήσει την κάθε του ήττα. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, με ειρωνικό ύφος έλεγε στη συνέντευξη Τύπου «φανταστείτε να είχε και βαθμολογικό ενδιαφέρον τι θα έκαναν οι διαιτητές». Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω τι θα έκαναν οι διαιτητές αν το ματς είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον. Ξέρω τι θα έκανε ο Παναθηναϊκός.

Θεαματικός, πολυδιάστατος και με αναγεννημένους Ιωάννη και Χουάντσο ο Παναθηναϊκός
Θεαματικός, πολυδιάστατος και με αναγεννημένους Ιωάννη και Χουάντσο ο Παναθηναϊκός 846 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Μου μοιάζει δύσκολο, λοιπόν, αν το ματς είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον (το κατάφεραν και αυτό οι «πράσινοι», να μην υπάρχει βαθμολογικό ενδιαφέρον στα τέλη Ιανουαρίου) να άφηνε το δικαίωμα ο Παναθηναϊκός στον Ολυμπιακό να ελπίζει σε νίκη για 30 λεπτά, όπως έκανε χθες. Μιλάω για την περίοδο την οποία διανύουμε, που ο Ολυμπιακός μοιάζει να βρίσκεται σε παρατεταμένο ντεφορμάρισμα, με πολλά προβλήματα στο εσωτερικό του. Μπορεί σε ένα μήνα που θα παίξουν πάλι οι δύο ομάδες τα πράγματα να είναι διαφορετικά και ο Ολυμπιακός να είναι πιο ανταγωνιστικός.

Όμως αυτή τη στιγμή, με τις… τριαντάρες στην Ευρωλίγκα να τον ακολουθούν και με το μπάσκετ, είναι αστείο να μιλάμε για διαιτησίες, φάουλ, σφυρίγματα και βολές (μόλις τέσσερις (!) περισσότερες εκτέλεσε ο Παναθηναϊκός). Είναι φάουλ του Σφαιρόπουλου να ισχυρίζεται πως για την ήττα της ομάδας του φταίνε μόνο οι διαιτητές και να λέει πως όλη η Ελλάδα είδε πως κέρδισε ο Παναθηναϊκός.

Στο τελευταίο θα συμφωνήσω. Πράγματι, όλη η Ελλάδα είδε πως κέρδισε ο Παναθηναϊκός. Με τον Ρίβερς να ξεμπουκώνει και να βρίσκει ξανά τον δαιμονισμένο εαυτό του απέναντι στην ομάδα που ο προπονητής της αδυνατεί εδώ και 1,5 χρόνο να βρει τρόπο αντιμετώπισης του Αμερικανού…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...