ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΜΑ

Γιατί είναι μονόδρομος το «διπλό» με τη Μπάμπεργκ

Οι λόγοι για τους οποίους ο Παναθηναϊκός θα βγει... πολλαπλά κερδισμένος σε περίπτωση που επικρατήσει της Μπάμπεργκ στην έδρα της.

Γιατί είναι μονόδρομος το «διπλό» με τη Μπάμπεργκ

Ο Ιανουάριος έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος πήρε μια κρισιμότατη νίκη επί της Ζαλγκίρις, χάρη στο buzzer beater του Νικ Καλάθη και στη συνέχεια επικράτησε του Ολυμπιακού, βάζοντας οριστικά τα «κλειδιά» του πλεονεκτήματος έδρας, εν όψει των τελικών της Basket League, στο τσεπάκι του.

Μπορεί το πλεονέκτημα έδρας στην Ελλάδα να έχει «βαφτεί», οριστικώς και αμετακλήτως, πράσινο, ωστόσο το αντίστοιχο πλεονέκτημα στην Euroleague παίζεται ακόμη, καθώς έχουμε μπροστά μας δέκα ματς μέχρι το πέσιμο της «καρό σημαίας» στη regular season.

Ωστόσο, η επικείμενη αγωνιστική (21η), η οποία φέρνει το «τριφύλλι» αντιμέτωπο με τη Μπάμπεργκ, μπορεί να δώσει αρκετή ώθηση στην ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, σε περίπτωση που οι «πράσινοι» επιστρέψουν στην Αθήνα με το «διπλό». Η διαπίστωση αυτή δεν αφορά μόνο το παιχνίδι του Παναθηναϊκού, αλλά και τη συνολική εικόνα που μπορεί να έχει η πρώτη εξάδα, έπειτα από το πέρας της 21ης «στροφής», καθώς, βάσει προγράμματος, μπορεί να αλλάξουν αρκετά.

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 51.750 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τι εννοούμε; Στην 21η αγωνιστική, το πρώτο μέρος της οποίας θα «παιχτεί» την Πέμπτη, υπάρχουν αρκετά ενδιαφέρουσες διασταυρώσεις όσον αφορά τις ομάδες που έχουν άμεσες βλέψεις τετράδας.

Η βαθμολογία:

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη στις 19:00, η πρωτοπόρος ΤΣΣΚΑ Μόσχας υποδέχεται την τρίτη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία έχει το ίδιο «ισοζύγιο» με τον Παναθηναϊκό (13-7). Δύο ώρες αργότερα, η 2η Φενέρμπαχτσε (14-6) αντιμετωπίζει τον 5ο Ολυμπιακό (13-7) στο ΣΕΦ, ενώ δεν πρέπει να λησμονούμε και τη «μάχη» της 6ης Ζαλγκίρις (12-8) με την 8η Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Κάουνας.

Σε μια αγωνιστική γεμάτη ντέρμπι, ο Παναθηναϊκός έχει «χρυσή» ευκαιρία να ξεφύγει από τις δύο ομάδες που έχουν το ίδιο ρεκόρ με εκείνον (Ρεάλ, Ολυμπιακός), να πλησιάσει τη Φενέρμπαχτσε αλλά και να απομακρυνθεί, έστω και με μια νίκη παραπάνω, από την 5η και την 6η θέση. Η φύση των επικείμενων αναμετρήσεων είναι… άγνωστη, ωστόσο το σίγουρο είναι πως τα ξημερώματα του Σαββάτου η κατάσταση θα έχει διαμορφωθεί με εντελώς διαφορετικούς όρους.

Ο Παναθηναϊκός έχει (στα χαρτιά) το… ευκολότερο «ματσάρισμα» σε σχέση με τους άμεσους ανταγωνιστές του, καθώς αντιμετωπίζει την 14η Μπάμπεργκ (7-13) ωστόσο η προϊστορία του με την εν λόγω ομάδα, που «συχνά» του βγάζει το «λάδι» (εντός και εκτός) αλλά και το έλλειμμα ενέργειας που έχει διαπιστωθεί στο «στρατόπεδο» του «τριφυλλιού», καθιστούν το εν λόγω παιχνίδι ως καθοριστικό.

Εν κατακλείδι, σε περίπτωση που οι «πράσινοι» πάρουν τη νίκη στη Γερμανία, θα έχουν λάβει πολλαπλά κέρδη, βλέποντας τους υπόλοιπους να έχουν απώλειες, δεδομένης της βαθμολογικής τους θέσης.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...