ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Πως θα είναι ο νέος Παναθηναϊκός;

Οφείλουμε να μιλήσουμε και για τα αγωνιστικά κάποια στιγμή, χωρίς να σημαίνει πως ξεχνιούνται όλα αυτά που φέρνουν τον Παναθηναϊκό στην ανάγκη να δανείζεται παίκτες απ’ τον πλούσιο ΠΑΟΚ. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος

Πως θα είναι ο νέος Παναθηναϊκός;

Ο Παναθηναϊκός είναι τυχερός που σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη στιγμή του έχει τον Μαρίνο Ουζουνίδη στον πάγκο του. Όχι γιατί ο Ουζουνίδης είναι ο καλύτερος προπονητής του κόσμου ή έχει το αλάθητο όσον αφορά τις τακτικές του, αλλά γιατί το «γκελ» που κάνει στον κόσμο της ομάδας είναι τόσο μεγάλο που αναγκάζει τον Αλαφούζο και τους συνεργάτες του να βάζουν έστω ένα πολύ μικρό στοπ στην ελεύθερη πτώση που έχουν στείλει τον σύλλογο με τις ενέργειές τους. Αν δεν ήταν ο Ουζουνίδης, πιθανότατα θα είχε αποχωρήσει και ο Κουρμπέλης για ένα κομμάτι ψωμί, αφού θα δεχόταν αφόρητες πιέσεις από τη διοίκηση. Πιθανότατα δεν θα είχαν έρθει οι Κάτσε και Μυστακίδης, θα είχε φύγει ο Μουνιέ, θα είχε λυθεί το συμβόλαιο του Λουτσιάνο (παγκοσμίως ρεζίλι θα γίνονταν λύνοντας συμβόλαιο τραυματία ποδοσφαιριστή).

Ο Ουζουνίδης με την πίεση τόσο μέσω των media, όσο και μέσω των όσων έλεγε ο ίδιος στους ανθρώπους της ομάδας, κατάφερε να κρατήσει έστω τα προσχήματα. Και να έχει ένα ρόστερ που τουλάχιστον θα καταφέρει να διατηρήσει τον Παναθηναϊκό σίγουρα σε ένα τέτοιο επίπεδο που δεν θα κινδυνεύσει να πέσει κατηγορία. Δυστυχώς αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα στην οποία ήρθε ο σύλλογος με τις αποφάσεις και τις ενέργειες του Αλαφούζου. Να συζητάμε για την κατηγορία για μια ομάδα που κάποτε έδινε ντέρμπι με τη Γιουβέντους.

Από τον Παναθηναϊκό έφυγαν εννιά παίκτες το τελευταίο δίμηνο και ήρθαν μόλις τρεις. Σημαίνει αυτό πως θα πρόκειται για μία σχεδόν νέα ομάδα, που θα χρειαστεί εκτός των άλλων και χρόνο για να δείξει τι μπορεί να καταφέρει. Ο Κάτσε είναι μια λύση που μπορεί να κουμπώσει καλά με τον Κουρμπέλη στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Καλή τεχνική κατάρτιση, μπόλικο τσαγανό, παρά το μπόι που του λείπει, καλά στημένα και εξαιρετική τακτική συμπεριφορά, ιδιαίτερα στον αμυντικό τομέα. Δεν είναι Χίλιεμαρκ, όμως είναι προτιμότερο να παίξει ένα παιδί που έχει λόγους να αποδείξει πως δεν… ξόφλησε, παρά ο αδιάφορος Σουηδός. Ο Μυστακίδης είναι ένα παιδί άτυχο, που τη στιγμή κατά την οποία είχε βρει ρυθμό και είχε καθιερωθεί επί Ίβιτς στον ΠΑΟΚ, ήρθε ο σοβαρός τραυματισμός να τον αφήσει έξω για οχτώ μήνες. Το βασικό είναι πως έχει επιστρέψει στα γήπεδα. Δεδομένα θα έχει όρεξη, αφού το ποδόσφαιρο του έχει λείψει. Αν βρει γρήγορα τα πατήματά του, θα καταφέρει να κάνει τη διαφορά, σε μια επιθετική γραμμή του Παναθηναϊκού που λύσεις δεν υπάρχουν.

Ο νέος Παναθηναϊκός, αυτός που θα δούμε για ακόμα δέκα ματς μέχρι να τελειώσει η μαρτυρική χρονιά, χρειάζεται στήριξη. Να περάσουν όσο πιο αναίμακτα γίνεται οι μήνες και να δούμε αν το καλοκαίρι θα υπάρξει μια λύση στον ορίζοντα για τα διοικητικά ή αν εκείνοι που τον έφεραν ως εδώ θα συνεχίσουν χωρίς ίχνος ντροπής να τον διατηρούν σε επίπεδο μικρομεσαίας ομάδας που δανείζεται ποδοσφαιριστές από τον πλούσιο και ισχυρό του ελληνικού ποδοσφαίρου.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...