ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΜΑ

Τo limit up και το limit down του Μάικ Τζέιμς στο ΝΒΑ (vids)

H πορεία του Μάικ Τζέιμς στα παρκέ του «μαγικού κόσμου» του ΝΒΑ. Πότε έφτασε στο «ζενίθ», πότε ακούμπησε το... ναδίρ αλλά και η συνεισφορά του στην... ιστορία του Association.

Τo limit up και το limit down του Μάικ Τζέιμς στο ΝΒΑ (vids)

Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018: Ολοκληρώθηκε και επισήμως η μεταγραφή του Μάικ Τζέιμς στον Παναθηναϊκό, μια υπόθεση η οποία είχε τελειώσει ουσιαστικά από τη στιγμή που ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος σημείωνε το όνομά του στις τελευταίες γραμμές της δήλωσής του και ο ίδιος ο παίκτης ανέβασε στα social media φωτογραφία με την πράσινη αθλητική περιβολή. Το πρωί της Τρίτης, η επιστροφή του 28χρονου στον Παναθηναϊκό «σφραγίστηκε» και τυπικά.

Από την 4 Ιουλίου του 2017 έως τη σημερινή ημέρα, ο Μάικ Τζέιμς κατάφερε να δώσει σάρκα και οστά στο όνειρό του, αγωνιζόμενος μεταξύ ίσως στα παρκέ του ΝΒΑ με τη φανέλα των Φοίνιξ Σανς, σε μια διαδρομή επτά μηνών η οποία είχε τα… πάνω της και τα κάτω της.

Η αρχή της ιστορίας πάντως έδειχνε πως όλα θα πάνε… ρόδινα, καθώς ο Τζέιμς έκανε τα πάντα για πείσει τους «ήλιους» του Φοίνιξ για να τον υπογράψουν. Οι φοβερές του εμφανίσεις στο summer camp και στην preseason του έδωσαν το δικαίωμα να πάρει μια ισχυρή θέση στο rotation, εκμεταλλευόμενος βέβαια και τις περιστάσεις, όπως τον τραυματισμό του Ντέβιν Μπούκερ.

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 38.054 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

https://www.youtube.com/watch?v=89aEhPpk168

Το ντεμπούτο του στο ΝΒΑ έγινε την 18η Οκτωβρίου του 2017, μετρώντας 12 πόντους σε ένα παιχνίδι όπου θα λέγαμε ότι αποτέλεσε έναν από τους λόγους για τους οποίους οι Σανς θα κρατούσαν το οτιδήποτε από την εξέλιξη του, καθώς οι Πόρτλαντ τους… διέλυσαν (και ευγενικοί είμαστε) με 124-76.

Στη συνέχεια ακολούθησαν δύο εμφανίσεις που άγγιξαν το «ταβάνι» του στο ΝΒΑ. Στα τέλη Οκτωβρίου, ο βασικός τότε Τζέιμς πέτυχε 24 πόντους, ενώ μοίρασε και 5 ασίστ στο ματς κόντρα στους Νετς, ενώ στα τέλη Νοεμβρίου έκανε career high στη λίγκα, με τους 26 πόντους που σημείωσε κόντρα στους Τίμπεργουλβς.

https://www.youtube.com/watch?v=XaZQJWg5FdQ

https://www.youtube.com/watch?v=jGNn93uzfUY

Τα κατορθώματα που σημειώθηκαν δεν άφηναν άλλη επιλογή στους Σανς από το να μετατρέψουν το… ημιμόνιμο (Two Way) συμβόλαιό του σε αντίστοιχο μονοετές, μίνιμουμ αποδοχών, με τον Τζέιμς να γράφει ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος παίκτης που κατάφερε να πείσει άπαντες για τις δυνατότητές του και να… ξεφύγει από το καθεστώς του Two Way.

Όπως προαναφέραμε, όλα φάνταζαν ρόδινα για τον Τζέιμς, ωστόσο από εκείνο το σημείο και έπειτα άρχισε η… κατηφόρα. Μια κατάσταση που δεν αποτέλεσε ευθύνη του 28χρονου γκαρντ, όσο του τρόπου με τον οποίον διαχειρίστηκαν οι Σανς τα πράγματα και εν καιρώ μείωναν τον «ζωτικό χώρο» του παίκτη στο παρκέ, μέχρι να φτάσουν στο σημείο να τον αποδεσμεύσουν.

Στις αρχές του νέου έτους, οι Πέλικανς θέλησαν να προσφέρουν μια ευκαιρία στον Τζέιμς, ωστόσο τίποτε δεν ήταν όπως πριν. Παρά το γεγονός πως ο 28χρονος βρήκε νέα «στέγη», στη Νέα Ορλεάνη του έδωσαν την τελευταία θέση στα λεπτά συμμετοχής, σε ένα ρόστερ που έφτανε τους 17 παίκτες. Αν μη τι άλλο, η απόφασή του για λύση της συνεργασίας του με τους Πέλικανς ήταν ορθή, κρίνοντας από τις 4 συμμετοχές που κατέγραψε, με μέσο όρο 4.5 λεπτά στο παρκέ!

Η πορεία του Μάικ Τζέιμς στο ΝΒΑ με αριθμούς

Το διάστημα μεταξύ Σεπτέμβρη και Νοέμβρη, με αποκορύφωμα την υπογραφή του νέου συμβολαίου του στις αρχές Δεκέμβρη, αποτέλεσε μια περίοδο που ο Τζέιμς θα μπορούσε κάλλιστα να τη χαρακτηρίσει ως εξαιρετική, διότι μετέπειτα άρχισε η αντίστροφη μέτρηση, η οποία οδήγησε στο να επανέλθει στα γνώριμα λημέρια του ΟΑΚΑ.

Με τους Σανς, ο Τζέιμς κατέγραψε 32 συμμετοχές στο ΝΒΑ (10 ως βασικός), με 20.9 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο και συγκομιδή 10.4 πόντων (38% δίποντα, 26.8% τρίποντα, 76.2% βολές), 3.8 ασίστ, 2.8 ριμπάουντ και 1.5 λάθη ανά ματς.

Με τους Πέλικανς, το δείγμα γραφής ήταν αμελητέο: 4 συμμετοχές με 4.5 λεπτά συμμετοχής, 1 πόντο και 1.5 ασίστ κατά μέσο όρο στα ματς που αγωνίστηκε. Η παρουσία του στη Νέα Ορλεάνη έριξε τους μέσους όρους του στη λίγκα.

Συνολικά, ο Τζέιμς αγωνίστηκε 36 φορές στα παρκέ του ΝΒΑ (10 εξ αυτών ως βασικός), 19.1 λεπτά συμμετοχής με 9.3 πόντους, 3.5 ασίστ, 2.5 ριμπάουντ και 1.4 λάθη ανά ματς.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...