ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΓΣΛ ΦΑΡΟΣ 103-70

Κρεσέντο, θέαμα και… 100άρα υπό το βλέμμα του Τζέιμς!

Ο Μάικ Τζέιμς κάθισε στην άκρη του πάγκου με τη φόρμα και είδε το «τριφύλλι» να εκτελεί αδιακρίτως έξω από τα 6.75μ, τον Πασκουάλ ν' ανοίγει το rotation και τους νεαρούς Μήτογλου, Όγκαστ, Καλαϊτζάκη να δηλώνουν παρόντες, στον δρόμο για το τελικό 103-70 επί του ΓΣΛ Φάρου. Έξι παίκτες διψήφιοι, πρώτος σκόρερ ο Γκάμπριελ (13π).

Κρεσέντο, θέαμα και... 100άρα υπό το βλέμμα του Τζέιμς!

Ο Μάικ Τζέιμς, ο Ματ Λοτζέσκι και στη συνέχεια ο -τραυματίας- Θανάσης, πήραν από… κοντά τον Άντριαν Πέιν, τον οποίον προσπάθησαν να βάλουν για ακόμη μια φορά στο «κλίμα», εν όψει της ένταξης του στο ρόστερ της ομάδας. Στην εξέδρα βρέθηκε και ο Γιάννης Μπουρούσης, ο οποίος χαιρέτησε τον κύριο Θανάση Γιαννακόπουλο και στη συνέχεια πήρε τη θέση του στα επίσημα.

Οι προαναφερθέντες είδαν τον Κένι Γκάμπριελ να συνεχίζει από εκεί που το άφησε, πετυχαίνοντας οκτώ σερί πόντους στην αρχή του πρώτου δεκαλέπτου, δίνοντας το πρώτο προβάδισμα για το «τριφύλλι» (8-2), με τον 28χρονο φόργουορντ να παραδίδει στη συνέχεια τη σκυτάλη τον Μάρκους Ντένμον, που διαμόρφωσε το 15-5. Έπειτα, ήρθε η σειρά των Γκιστ και Καλάθη που συνέχισαν την «ομοβροντία» από την περιφέρεια για το διψήφιο προβάδισμα (20-8), που διατηρήθηκε ως το τέλος της πρώτης «πράξης» (27-15).

Σε ένα άνετο απόγευμα για τον Παναθηναϊκό, με την επίθεση να έχει αποκτήσει ροή από νωρίς, φρόντισε να μπει στην εξίσωση και ο Ντίνος Μήτογλου με τον Ζακ Όγκαστ, που εκμεταλλεύτηκαν τις εμπνεύσεις του Παππά και μαζί με τον Ρίβερς, οδήγησαν τη διαφορά σε double score (38-19), προδικάζοντας μια άνετη εξέλιξη στο ματς για τους «πράσινους». Το μικρό ξέσπασμα του ΓΣΛ με τον Σάφτενααρ, βρήκε άμεση απάντηση από τις προσπάθειες του Παππά και του Βουγιούκα, γεγονός που συντέλεσε ώστε το «τριφύλλι» να πάνε στα αποδυτήρια με 50+ πόντους στο ενεργητικό τους (57-37).

Γενικά, η εμφάνιση του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο ήταν εξαιρετική, με τον Πασκουάλ να απλώνει το rotation, βρίσκοντας σκορ και διάθεση απ’ όλους: 57 πόντοι σε 20 λεπτά, με 7/11 τρίποντα, 13/19 δίποντα και 10/13 βολές, με τον Γκάμπριελ να έχει 10 πόντους, τους Ντένμον – Βουγιούκα από 7, τους Ρίβερς – Παππά με 6 και τους Μήτογλου – Καλάθη με 5.

Η διάθεση που έδειχναν άπαντες οι καλαθοσφαιριστές που χρησιμοποιήθηκαν στο παρκέ συνεχίστηκε με αμείωτους ρυθμούς και στο δεύτερο μέρος. Στην πορεία της τρίτης περιόδου, έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, όλα έδειχναν ότι οι 100 πόντοι ενεργητικό από πλευράς Παναθηναϊκού δεν ήταν ένα άπιαστο σενάριο. Το «κρεσέντο» έξω από τα 6.75μ. συνεχίστηκε, με τους Ντένμον, Ρίβερς, Σίνγκλετον να κάνουν το «κομμάτι» τους, οδήγησαν τη διαφορά στο +30, δια χειρός του νεοεισελθέντα στο παρκέ, Καλαϊτζάκη (80-50, 28′), με τα δύο καρφώματα του Όγκαστ να διαμορφώνουν σκορ δεκαλέπτου (86-55).

Ο Πασκουάλ ως… λεπτολόγος, δεν σταμάτησε να φωνάζει για ορισμένες φάσεις, επιζητώντας το τέλειο, ωστόσο σε γενικές γραμμές ήταν ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του και λίγο πριν την είσοδο του τετάρτου δεκαλέπτου ζήτησε απ’ όλους ανάλογη προσπάθεια, εν όψει των 100 πόντων. Στο τελευταίο κομμάτι του ματς, η πεντάδα του Παναθηναϊκού αποτελούταν κυρίως από «φρέσκο» αίμα, τους Καλαϊτζάκη, Λεκαβίτσιους, Παππά, Μήτογλου και Όγκαστ.

Ο Ζακ Όγκαστ συνέχισε από εκεί που το άφησε στο τρίτο δεκάλεπτο, βάζοντας συνεχόμενους πόντους και ο στόχος της 100άρας είχε σχεδόν επιτευχθεί από το 35′ (98-62). Έμεινε απλώς να φανεί ποιος… τυχερός θα πετύχαινε το τυχερό καλάθι. Εν τέλει, τη λύση έδωσε εκείνος που άρχισε το εν λόγω κρεσέντο, ο Κένι Γκάμπριελ, ο οποίος με τρίποντο διαμόρφωσε το 101-65, για ν’ ακολουθήσει έπειτα ένα αντίστοιχο κρεσέντο στην άμυνα, με σερί τάπες από τον MVP Γκάμπριελ, με τις βολές του Καλαϊτζάκη και τον Μουράτο να διαμορφώνουν το τελικό σκορ (103-70)

Τα δεκάλεπτα: 27-15, 57-37, 86-55, 103-70

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

ΓΣΛ ΦΑΡΟΣ

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE