ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΑΕΛ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-1 (19' ΛΟΥΝΤ)

Ηγέτης Λουντ, πρώτο διπλό για τον Παναθηναϊκό

Το γκολ του Ρόμπιν Λουντ στο 19ο λεπτό της αναμέτρησης ήταν αρκετό ώστε να φέρει στον Παναθηναϊκό την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, με τους «πράσινους» να επικρατούν 1-0 της ΑΕΛ.

Ηγέτης Λουντ, πρώτο διπλό για τον Παναθηναϊκό

Η σύνθεση του Παναθηναϊκού

Ο Ουζουνίδης δεν άλλαξε τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο, που πήρε θέση κάτω από τα γκολπόστ, με τους Αυλωνίτη και Οικονόμου στο κέντρο της άμυνας, αριστερά τους τον Ινσούα και δεξιά τους τον Γιόχανσον.

Τον άξονα κλήθηκαν να καλύψουν οι Τζανδάρης και Κάτσε, με τον Χατζηγιοβάνη σε ρόλο αριστερού εξτρέμ, τον Κουλιμπαλί προωθημένο, ως δεξί εξτρέμ και τον Λουντ πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Χρήστο Δώνη.

Το ματς

Αν και το σύστημα του Παναθηναϊκού άλλαξε, σε σχέση με το 3-5-2 που είδαμε στα Γιάννενα, ωστόσο η ομάδα του Ουζουνίδη έδειξε από την αρχή τις διαθέσεις της, προσπαθώντας να βρει αυτό που δεν κατάφερε να πετύχει κόντρα στον ΠΑΣ, ένα γρήγορο γκολ.

Οι προσπάθειες των παικτών του «τριφυλλιού» έγιναν κυρίως από τα άκρα, με τις πρώτες μπαλιές να «φορτώνουν» κυρίως την αριστερή πλευρά, εκεί όπου κάλυπτε τη θέση ο Χατζηγιοβάνης, με τον Δώνη να είναι αρκετά κινητικός ως φορ, κάτι που φάνηκε και στη φάση του 9ου λεπτού, όταν ο Ζίζιτς του τσίμπησε τη μπάλα την κατάλληλη στιγμή.

Αν και προσωρινά, μετά το πέρας του πρώτου δεκαλέπτου, ο Παναθηναϊκός έδειχνε να υποχωρεί, η λύση βρέθηκε μέσω… τριών κινήσεων, μετά την εντολή του Ουζουνίδη για ανέβασμα και γρήγορες αλλαγές της μπάλας στην επίθεση. Ο Τζανδάρης έκανε το γέμισμα, ο Δώνης πήρε κεφαλιά-ασίστ για τον Λουντ, ο οποίος σε θέση φορ νίκησε τον Μπόζοβιτς, ανοίγοντας το σκορ για τους «πράσινους» (0-1, 19′).

Τρία λεπτά μετά το γκολ, η ΑΕΛ θα μπορούσε να βρεθεί πίσω με δύο τέρματα, αλλά η προσπάθεια του Δώνη μετά το γύρισμα του Λουντ βρήκε πάνω στον Ζίζιτς, ο οποίος έσωσε την εστία της ομάδας του από σίγουρη παραβίαση. Σε γενικές γραμμές, η εικόνα του Παναθηναϊκού στο πρώτο κομμάτι του ημιχρόνου και συνολικά στο πρώτο μέρος, διέφερε, προς το καλύτερο, σε σχέση με όσα είχαμε δει από τα προηγούμενα εκτός έδρας παιχνίδια της ομάδας.

Πάντως, παρά τη διάθεση και την ανωτερότητα τους, οι «πράσινοι» δεν μπόρεσαν να απειλήσουν εκ νέου με αξιώσεις την εστία του Μπόζοβιτς προτού βγει το πρώτο ημίχρονο…

Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, οι ως τότε «αναιμικοί» στην επίθεση γηπεδούχοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους, με τον Οικονόμου να απομακρύνει όπως όπως, την τελευταία στιγμή, το επικίνδυνο γύρισμα του Κρίζμαν στην περιοχή. Στο εν λόγω διάστημα, η ομάδα του Φυντάνη ανέβασε τις γραμμές της θέλοντας να πιέσει τον Παναθηναϊκό με στόχο την ισοφάριση.

Όσο ο τεχνικός της Λάρισας ετοίμαζε μία μία τις αλλαγές του, τις οποίες έκλεισε στο 67ο λεπτό, ο Μαρίνος Ουζουνίδης ζητούσε καθαρό μυαλό στην άμυνα, καθώς οι «βυσσινί» πίεζαν, φορτώνοντας την περιοχή του «τριφυλλιού». Εν αντιθέσει με το πρώτο μέρος, έως το 70ο λεπτό, ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να κρατήσει τη μπάλα με αξιώσεις, ωστόσο όταν αυτό γινόταν, όπως στη φάση του 57ου λεπτού, με την συνεργασία Κουλιμπαλί – Δώνη και το τελείωμα του Λουντ, η ΑΕΛ έμοιαζε αδύνατη να αντιδράσει.

Η ώρα περνούσε και τα πόδια των «πρασίνων» βάραιναν, με τον Ουζουνίδη να παρατηρεί… χαλάρωση της πρώτης γραμμής αναχαίτισης από τα χαφ, με αποτέλεσμα να αποσύρει τον Τάσο Χατζηγιοβάνη, περνώντας στη θέση του τον Πασχάλη Στάικο (75′). Έπειτα από την αλλαγή, ο Λουντ πέρασε στα αριστερά και ο Στάικος πήρε τον πρότερο χώρο δράσης του Φινλανδού.

To κύριο… παράπονο του Εβρίτη τεχνικού στο δεύτερο μέρος ήταν η αδυναμία του Παναθηναϊκού να διατηρήσει την κατοχή στα μέτρα του, δίνοντας χώρο μεν στην ΑΕΛ, όχι όμως και προϋποθέσεις απειλής, σε ένα δεύτερο ημίχρονο που δεν έδειχνε προδιάθεση για φάση. Τη μία φορά που συνέβη αυτό για τον Παναθηναϊκό, ο επόπτης έκοψε λανθασμένα ως οφσάιντ τον Λουντ που έβγαινε σε θέση τετ α τετ.

Στον δρόμο για το τελευταίο πεντάλεπτο, ο Εργκούς Κάτσε αποχώρησε αναγκαστικά από τον αγωνιστικό χώρο, δίνοντας τη θέση του στον Δημήτρη Κολοβέτσιο και λίγο πριν από τη συμπλήρωση των 90 λεπτών, η ΑΕΛ έκανε την πρώτη της μεγάλη φάση στο δεύτερο μέρος, με την κεφαλιά του Μασούρα να τινάζει το πάνω μέρος της εστίας του Βλαχοδήμου, καρδιοχτυπώντας το «τριφύλλι» (89′), στην τελευταία φάση της αναμέτρησης.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE