ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Ζιάγκος: «Τζέιμς και Πέιν θ’ ανεβάσουν επίπεδο τον Παναθηναϊκό»

Ο κόουτς του Πανιωνίου είδε στο παρκέ τα δύο νέα αποκτήματα του Παναθηναϊκού και εξέφρασε την άποψή του για το τι μπορούν να προσφέρουν στην ομάδα.

Ζιάγκος: «Τζέιμς και Πέιν θ' ανεβάσουν επίπεδο τον Παναθηναϊκό»

Το απόγευμα του Σαββάτου, ο Παναθηναϊκός φιλοξένησε στο ΟΑΚΑ τον Πανιώνιο για τη διεξαγωγή φιλικής αναμέτρησης προπονητικού χαρακτήρα, δίχως την παρουσία κοινού και δημοσιογράφων.

Οι «πράσινοι» επικράτησαν με 81-63 των «κυανέρυθρων» σε ένα ματς το οποίο έλαβαν λεπτά συμμετοχής οι Μάικ Τζέιμς και Άντριαν Πέιν, με τον προπονητή του Πανιωνίου, Βαγγέλη Ζιάγκο να εκφράζει την άποψή του για τα δύο νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας, μέσω της «Πράσινης».

«Από άποψη ατομικών χαρακτηριστικών είναι δύο παίκτες που έλειπαν από το παζλ και μπορεί να ανεβάσουν επίπεδο τον Παναθηναϊκό.

Εξωπραγματική πρόταση σε Λάρκιν: Τρία εκατομμύρια ετησίως
Εξωπραγματική πρόταση σε Λάρκιν: Τρία εκατομμύρια ετησίως 61.330 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Τζέιμς δεν χρειάζεται χρόνο προσαρμογής, αντιλαμβάνεται το παιχνίδι της ομάδας. Είναι σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση, έτοιμος. Ενσωματώθηκε στον Παναθηναϊκό σαν να μην έφυγε ποτέ. Ενσωματώθηκε γρήγορα, δεν φαινόταν ότι παίζει ο Παναθηναϊκός με έναν νέο παίκτη στην πεντάδα του.

Παραμένει το ίδιο ικανός και αποτελεσματικός στο ένας εναντίον ενός. Έχει ως προτεραιότητα την εκτέλεση και σε δεύτερη φάση στο μυαλό του βρίσκεται η δημιουργία. Εκτελεστικά είναι πολύ αποτελεσματικός και επικίνδυνος ακόμα και με παίκτη “κρεμασμένο” πάνω του.Είναι ικανός και σε pick ‘n roll παιχνίδι και σε 1vs1 και σε εκτέλεση σουτ μετά από ντρίμπλα, πράγμα πολύ σημαντικό στο σύγχρονο μπάσκετ.

Αυτό που είναι δεδομένο είναι πως φέτος θα δούμε τον Τζέιμς να αγωνίζεται.. διαφορετικά σε σχέση με πέρσι, λόγω και της παρουσίας του Λεκαβίτσιους. Χρησιμοποιήθηκε και μαζί με τον Καλάθη και αντί του Καλάθη. Άλλωστε, έλειπε και ο Νίκος Παππάς».

«Όσον αφορά τον Πέιν μου έκανε εντύπωση η σοβαρότητα που δείχνει στο παιχνίδι του. Βέβαια, σε αυτό παίζει πολύ μεγάλο ρόλο κι η ομάδα στην οποία ήρθε. Όταν έρχεσαι στον Παναθηναϊκό δεν σε παίρνει να μην είσαι σοβαρός. Έχει την πρώτη ύλη και πιστεύω ότι θα καταφέρει να μπει γρήγορα στη νοοτροπία. Διαθέτει τρομερά skills, είναι πολύ αθλητικός, έχει σουτ από μέση απόσταση. Κάνει πολλά πράγματα καλά, δεν είναι ο κλασικός ψηλός που του πετάς τη μπάλα και καρφώνει.

Είναι τρομερά αθλητικός. Έχει έφεση στο επιθετικό ριμπάουντ, έχει low post παιχνίδι, παρά το γεγονός ότι είναι αθλητικός. Έχουμε συνηθίσει τους πολύ αθλητικούς ψηλούς να είναι μόνο above the rim παίκτες και να παίζουν pick ‘n roll. Έχει και σουτ από μέση απόσταση. Είναι μια πάρα πολύ καλή επιλογή, με στοιχεία που έλειπαν από τους ψηλούς του Παναθηναϊκού.

Είναι “5άρι”, Το εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του είναι η ταχυδύναμη, δηλαδή ο συνδυασμός δύναμης και εκρηκτικότητα. Στον τομέα της φυσικής κατάστασης δεν φάνηκε κάποια αδυναμία. Χρησιμοποιήθηκε με καλό ροτέισιον. Και να υπάρχει κάποια αδυναμία, δεν φάνηκε στο παιχνίδι.

Νομίζω ταιριάζει παραπάνω με τον Σίνγκλετον, επειδή ο Πέιν είναι πιο πολύ “5άρι”. Από την άλλη, με τον Γκιστ έχουν κοινά στοιχεία. Αλλά, επειδή ο Γκιστ είναι ένα παιδί που μπορεί να πάρει και εκείνο το μακρινό σουτ, μπορεί να ταιριάξει και με εκείνον. Με δεδομένο ότι ο Πέιν είναι πολύ ισχυρός γύρω από το καλάθι, χρειάζεται σίγουρα παρτενέρ με μακρινό σουτ, κάτι που έχουν και ο Γκιστ και ο Σίνγκλετον»

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.