ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Αυλωνίτης: «Ήμασταν αποφασισμένοι για τη νίκη, μακάρι να βρεθεί λύση στον Παναθηναϊκό»

O Τάσος Αυλωνίτης στάθηκε στην αποφασιστικότητα που έδειξαν οι «πράσινοι» στο «AEL FC Arena» αλλά και την κατάλληλη προετοιμασία σε ποδοσφαιρικό αλλά και ψυχολογικό επίπεδο, η οποία έφερε τη νίκη στη Λάρισα.

Αυλωνίτης: «Ήμασταν αποφασισμένοι για τη νίκη, μακάρι να βρεθεί λύση στον Παναθηναϊκό»

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τάσου Αυλωνίτη:

Για το αν οι ποδοσφαιριστές έδωσαν μια απάντηση μετά την εκτός έδρας νίκη: «Η απάντηση δόθηκε από εμάς για… εμάς, καθώς δεν είχαμε καταφέρει να κάνουμε εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα μέχρι τώρα. Από τη μια χαιρόμαστε γιατί πετύχαμε ένα σημαντικό διπλό σε μία έδρα από την οποία έχει περάσει μόνο ο Ολυμπιακός, από την άλλη όμως ήμασταν θυμωμένοι καθώς τόσο καιρό απείχαμε από τις εκτός έδρας νίκες, κάτι που ενοχλούσε εμάς αλλά και τους οπαδούς μας. Θεωρώ ότι έτσι πρέπει να κοιτάμε και τα υπόλοιπα παιχνίδια, τόσο από θέμα τακτικής όσο και στο ζήτημα της ψυχολογικής προετοιμασίας μας».

Για το τι άλλαξε σε σχέση με τα προηγούμενα εκτός έδρας ματς της ομάδας: «Ήμασταν πολύ καλύτεροι τακτικά σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, ακολουθήσαμε πιστά το πλάνο του προπονητή μας και βγάλαμε στο γήπεδο όσα είχαμε δουλέψει στις προπονήσεις. Στα προηγούμενα εκτός έδρας ματς δεχόμασταν δύο-τρεις σοβαρές ευκαιρίες και συνήθως το πληρώναμε, ενώ με τη Λάρισα απειληθήκαμε ουσιαστικά μόνο μια φορά. Όσο απέχει ο αντίπαλος από την εστία, τόσο πιο δύσκολα θα δεχθείς κάποιο γκολ».

Για το αν το αποτέλεσμα στη Λάρισα επιτρέπει στην ομάδα να κοιτά ψηλότερα στη βαθμολογία: «Αυτή τη στιγμή κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Έχουμε κατά νου ότι πλησιάζουν τα ντέρμπι, ωστόσο πρέπει πρωτίστως να δούμε πως θα νικήσουμε τη Λαμία στο επόμενο ματς, ώστε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, κοιτώντας τι θα κάνουν και οι ομάδες που είναι πιο πάνω από εμάς. Είμαστε στο -4 από την 5η θέση, πρέπει να κοιτάμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε, στοχεύοντας την πεντάδα. Κατά τ’ άλλα πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια δύναμη μέχρι το τέλος και το ταμείο θα γίνει στο τέλος».

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.200 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για τους παράγοντες που έφεραν τη νίκη στην έδρα της ΑΕΛ: «Η τύχη και η ψυχολογία παίζουν εξίσου μεγάλο ρόλο. Όταν αργεί να έρθει μια εκτός έδρας νίκη τότε το βάρος των αποτελεσμάτων είναι μεγαλύτερο στις πλάτες σου. Ήμασταν πολύ αποφασισμένοι όμως στη Λάρισα, παίξαμε έξυπνα, βάλαμε νωρίς γκολ και κρατήσαμε το μηδέν πίσω».

Για τα διοικητικά και την επόμενη ημέρα στον σύλλογο: «Οι ποδοσφαιριστές αλλά και το τεχνικό επιτελείο είμαστε σαν μια μεγάλη οικογένεια. Στο ρόστερ, η πλειοψηφία πλέον αποτελείται από Έλληνες αλλά και νέα παιδιά, τα οποία δέχονται μεγάλη πίεση λόγω του μεγέθους του Παναθηναϊκού. Εμείς κοιτάμε το να κερδίζουμε, ώστε να έρχεται περισσότερος κόσμος στη Λεωφόρο. Όσον αφορά τα της διοίκησης, αυτός δεν είναι ο δικός μας τομέας δράσης, ωστόσο καλό θα είναι να βρεθεί μια λύση γιατί δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει. Μακάρι να βρεθεί μια λύση για τον Παναθηναϊκό, είναι μια τεράστια ομάδα. Να βρεθεί λύση όχι μόνο για το καλό του συλλόγου αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.