ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Το σίγουρο είναι ότι οι παίκτες θα “πεθάνουν” στο Καραϊσκάκη

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο panathinaikos24.gr για το ντέρμπι αιωνίων την Κυριακή, την ανεβασμένη ψυχολογία των παικτών του Παναθηναϊκού και τη διάθεση να τα δώσουν όλα, παρά το γεγονός ότι είναι ξεκάθαρο αουτσάιντερ.

Το σίγουρο είναι ότι οι παίκτες θα

Αποτελεί κοινή συνείδηση το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός πηγαίνει στο μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ως ξεκάθαρο αουτσάιντερ. Ποτέ άλλοτε τα τελευταία χρόνια, δεν υπήρχε τόση μεγάλη διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δυο ομάδες για παραπάνω από έναν λόγους. Φυσικά, και οι «ερυθρόλευκοι» δε θαμπώνουν με τις εμφανίσεις τους, αλλά δεν μπορούν να μπουν στην ίδια ζυγαριά με τους «πράσινους», οι οποίοι εδώ και μήνες ανεβαίνουν έναν τεράστιο γολγοθά σε κάθε επίπεδο.

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει, θεωρητικά, πολλές πιθανότητες για να πάρει θετικό αποτέλεσμα στο «Γ. Καραϊσκάκης». Δεν έχει, όμως, και μεγάλο άγχος. Διότι, αν χάσει κανείς δεν πρόκειται να κατηγορήσει τους ποδοσφαιριστές και τον Μαρίνο Ουζουνίδη, εκτός κι αν ζει σε κάποιον άλλον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Αν, από την άλλη, πάρει τη νίκη επί του αιωνίου αντιπάλου, στην τωρινή συγκυρία, θα έχει πετύχει ένα θαύμα. Μικρό ή μεγάλο, δεν έχει σημασία. Θα είναι, πάντως, θαύμα.

Οι «πράσινοι» με λίγες λύσεις, δίχως ποιότητα και εμπειρία από τέτοια ματς στο ρόστερ τους και με πάρα πολλά προβλήματα, θα παίξουν την Κυριακή για την τιμή τους, για το γόητρο, για το μεγαλείο αυτής της φανέλας που φορούν, για τους εαυτούς τους και για να στείλουν μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Για να δείξουν ότι, παρά τις φοβερές και τρομερές δυσκολίες και τις μαύρες μέρες που περνάει ο σύλλογος, ο Παναθηναϊκός είναι εδώ, αντιστέκεται, έχει ζωή και δεν σβήνει τόσο εύκολα.

Η ψυχολογία στα αποδυτήρια, μετά τις δυο σερί επικρατήσεις, είναι πολύ καλή. Το ηθικό των ποδοσφαιριστών έχει ανέβει και ο Μαρίνος Ουζουνίδης τους ντοπάρει ψυχολογικά συνεχώς, ενόψει της μεγάλης μάχης. Γνωρίζει, φυσικά, και ο ίδιος ο Εβρίτης ότι το έργο μόνο εύκολο δε θα είναι για την ομάδα του και ότι το «τριφύλλι» πηγαίνει στο ντέρμπι με τις προβλέψεις και τις εκτιμήσεις να μην είναι υπέρ του. Δεν πρόκειται, όμως, να προετοιμάσει με τέτοιο σκεπτικό την ομάδα του. Το αντίθετο. Θα δουλέψει μαζί με τους παίκτες του σκληρά, με σκοπό ό, τι καλύτερο στο Φάληρο.

Το αν θα πάρει θετικό αποτέλεσμα και, επί της ουσίας, φτάσει σε ένα μικρό θαύμα ο Παναθηναϊκός δεν το ξέρει κανείς και η αλήθεια είναι ότι λίγοι το περιμένουν. Ελάχιστοι, για την ακρίβεια. Το σίγουρο είναι ότι οι «πράσινοι» θα «πεθάνουν» στον αγωνιστικό χώρο του «Γ. Καραϊσκάκης». Θα τα δώσουν όλα κι’ ότι βγει. Αυτό είναι το πνεύμα που επικρατεί στο Κορωπί…

Στα της ενδεκάδας, δεν αναμένονται εκπλήξεις από τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Ο Κουρμπέλης επιστρέφει και θα ενισχύσει σημαντικά την ομάδα του στη μεσαία γραμμή, προσθέτοντας προσωπικότητα και εμπειρία, στοιχεία απαραίτητα για ένα ντέρμπι. Η παρουσία του Ελληνα μέσου θα καθορίσει και το σύστημα, με πιθανότατα το 4-2-3-1 να είναι αυτό με το οποίο θα “κατεβάσει” τον Παναθηναϊκό ο Εβρίτης προπονητής στο Φάληρο.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ