ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η κουβέντα με τον Μουνιέ και η από κοινού απόφαση να μπει αλλαγή

Ουζουνίδης και Μουνιέ είχαν αποφασίσει από την προηγούμενη μέρα να μπει ο Γάλλος φρέσκος στο ματς και να κάνει όσα έκανε. Η δικαίωση υπήρξε πανηγυρική.

Η κουβέντα με τον Μουνιέ και η από κοινού απόφαση να μπει αλλαγή

Αποτέλεσε έκπληξη πρώτου μεγέθους από τον Μαρίνο Ουζουνίδη η απόφαση να μη χρησιμοποιήσει τον Αντονί Μουνιέ από το ξεκίνημα του ντέρμπι στο Φάληρο. Τα όσα είχε δείξει κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, συνηγορούσαν πως ο Γάλλος θα ήταν σε ένα από τα δύο “φτερά” της μεσοεπιθετικής γραμμής του Παναθηναϊκού. Ωστόσο, η ανακοίνωση των ενδεκάδων δεν είχε μέσα το όνομά του και αυτό προκάλεσε έκπληξη.

Σε όλους, εκτός από τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή. Διότι ο παίκτης είχε συζητήσει από το προηγούμενο βράδυ με τον προπονητή του και είχαν καταλήξει πως είναι προτιμότερο να μπει στο παιχνίδι στα τελευταία 20-30 λεπτά προκειμένου να είναι φρέσκος σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο του ματς. Όπως κι έγινε.

Ο Ουζουνίδης, συζητώντας με τον παίκτη, συμφώνησε μαζί του πως δεν είναι ακόμα απολύτως έτοιμος για να βγάλει 90λεπτο και πολύ περισσότερο σε ντέρμπι. Και αποφάσισαν πως θα είναι καλύτερο να μπει όταν ο Ολυμπιακός θα εμφανίσει σημάδια κούρασης. Άλλωστε ο προπονητής του Παναθηναϊκού γνώριζε πως ο αντίπαλος εμφανίζει προβλήματα φυσικής κατάστασης.

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.490 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η αρχική σκέψη του Ουζουνίδη ήταν να βάλει τον Γάλλο περίπου στο 70′, ωστόσο το γκολ του Ολυμπιακού άλλαξε τα πλάνα του και τον έφερε στο γήπεδο περίπου δέκα λεπτά νωρίτερα. Η δικαίωση και των δύο ήταν πανηγυρική.

Ο Μουνιέ με την είσοδό του στο ματς αναστάτωσε όλη την άμυνα του Ολυμπιακού και παρά την κόκκινη του Οικονόμου, ο Παναθηναϊκός βρήκε την φρεσκάδα και την επιθετικότητα που χρειαζόταν στο πρόσωπο του Γάλλου μεσοεπιθετικού, ο οποίος ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής του ματς.

Ήταν συνεχώς ένα… κλικ πιο μπροστά από τους αντιπάλους του, είχε άριστες επαφές με την μπάλα, έδωσε εκρηκτικότητα και ταχύτητα και κρατούσε πίσω τον δεξιό μπακ του Ολυμπιακού. Απείλησε να σκοράρει σε δύο περιπτώσεις, ενώ ήταν αυτός που έδωσε την πάσα στον Ινσούα για το πέναλτι που κέρδισε και φυσικά ο σκόρερ του γκολ της ισοφάρισης.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.