ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Πως επηρεάζει τη Ρεάλ η απώλεια του Ντόνσιτς

Ο Σλοβένος σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης τέθηκε νοκ άουτ από τον αποψινό «τελικό» με τον Παναθηναϊκό. Που αποδυναμώνονται οι Ισπανοί.

Πως επηρεάζει τη Ρεάλ η απώλεια του Ντόνσιτς

Η συμμετοχή του Λούκα Ντόνσιτς στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό (22:00) ήταν εξ αρχής αμφίβολη, με τους Σλοβένους να καθιστούν σαφές ότι ο νεαρός σταρ της πατρίδας τους δεν θα καταφέρει να μπει στην 12άδα για το ματς με την ομάδα του Πασκουάλ, ούτε στα αμέσως επόμενα, καθώς τέθηκε νοκ άουτ για τις επόμενες δύο εβδομάδες λόγω τραυματισμού στον μηρό.

Η απώλεια του Λούκα Ντόνσιτς αποτελεί πλήγμα για την ομάδα του Πάμπλο Λάσο, καθώς πρόκειται για το Νο1 ταλέντο και οσονούπω… εξαγώγιμο προϊόν της Ευρώπης προς το ΝΒΑ. Ο εν δυνάμει πρωταθλητής Ευρώπης με τη Σλοβενία, αποτελεί σημείο αναφοράς στην επίθεση των Μαδριλένων, μετρώντας 17 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4.5 ασίστ ανά παιχνίδι στην Euroleague.

Ρίχνοντας μια ματιά στα «κιτάπια» της Euroleague, παρατηρούμε ότι ο Σλοβένος είναι: 1ος στις εύστοχες βολές (117), στο index rating (555), 2ος στους πόντους (409), 5ος στα αμυντικά ριμπάουντ (97) και στα εύστοχα σουτ (125), 8ος στις ασίστ (109), στα εύστοχα τρίποντα (49) και στα κλεψίματα (28).

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 54.411 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Όπως γίνεται αντιληπτό, ο Πάμπλο Λάσο θα στερηθεί των υπηρεσιών ενός all around παίκτη, ο οποίος βγήκε μπροστά στη φετινή σεζόν, ορμώμενος από τα κατορθώματα της Σλοβενίας στο Ευρωμπάσκετ και αποδεικνύει ότι είναι το big thing του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Η παρουσία του στο παρκέ είναι πολυσχιδής και παρά το νεαρό της ηλικίας του, το μυαλό του είναι σαφώς πιο ώριμο.

Όλα τα παραπάνω συνθέτουν έναν λόγο για να «χαμογελούν» στον Παναθηναϊκό, καθώς η απουσία του Ντόνσιτς αναμένεται να επηρεάσει το παιχνίδι της Ρεάλ, η οποία διάγει και εκείνη με τη σειρά της μια περίοδο ντεφορμαρίσματος τον τελευταίο καιρό. Πάντως, ας μην λησμονηθεί ότι η φετινή ομάδα του Λάσο έχει αποδειχθεί… επτάψυχη, διότι βρίσκεται σε θέση μάχης για το πλεονέκτημα έχοντας χάσει σταδιακά μονάδες όπως ο Γιουλ, ο Κούζμιτς και κατά καιρούς αρκετούς πενταδάτους παίκτες με τραυματισμούς «μεσαίου» βεληνεκούς.

Η απώλεια του Ντόνσιτς καθιστά ένα θετικό γεγονός για τον Παναθηναϊκό, ωστόσο το γεγονός αυτό δεν σημαίνει πως το «τριφύλλι» θα πρέπει να «προσέξει» λιγότερο το ματς ή να μπει στο παρκέ με μειωμένη συγκέντρωση, καθώς και πάλι, η Ρεάλ έχει τον τίτλο του φαβορί, ως γηπεδούχος.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...