ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Με ημίμετρα τύπου Βασιλειάδη και Κοντονή, το ποδόσφαιρο δεν κερδίζει τίποτα

Το να διακόψεις ένα πρωτάθλημα που έτσι κι αλλιώς θα είχε δύο διακοπές στις επόμενες τρεις εβδομάδες, δεν λέει απολύτως τίποτα. Και δεν θα αλλάξει το μυαλό κανενός. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος

Με ημίμετρα τύπου Βασιλειάδη και Κοντονή, το ποδόσφαιρο δεν κερδίζει τίποτα

Το ότι κλείστηκαν επί τρεις ώρες σε ένα γραφείο ο Τσίπρας με τον Βασιλειάδη και μας ανακοίνωσαν πως το πρωτάθλημα διακόπτεται είναι κάτι που και το περιμέναμε και δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι στον τρόπο που σκέφτονται και συμπεριφέρονται αρκετοί απ’ όσους ασχολούνται ακόμα με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Από τους παράγοντες, μέχρι και τους οπαδούς, που παίζουν ξύλο κάθε εβδομάδα στους δρόμους, αφού δεν μπορούν να παίξουν στο γήπεδο.

Τα ίδια είχε κάνει και ο Κοντονής. Όποτε ήθελε διέκοπτε το πρωτάθλημα, όποτε ήθελε διέταζε την επανέναρξή του. Δεν κατάφερε απολύτως τίποτα. Τα ίδια και χειρότερα γίνονται. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να διαλύουν κάθε πλάνο των ομάδων, τιμωρώντας επί της ουσίας τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές και τους προπονητές.

Χθες, για παράδειγμα, ο Απόλλωνας είχε ταξιδέψει στα Γιάννενα γιατί το απόγευμα θα έπαιζε απέναντι στον ΠΑΣ και το πρωί του αγώνα έμαθε πως δεν θα παίξει. Ποιος, αλήθεια, τιμωρείται απ’ όλο αυτό; Και τι ακριβώς κερδίζουμε όταν αποφασίζει η κυβέρνηση να διακόψει ένα πρωτάθλημα το οποίο έτσι κι αλλιώς θα είχε δύο διακοπές σε δύο εβδομάδες. Διότι δεν υπάρχει προγραμματισμένη αγωνιστική ούτε για το Σαββατοκύριακο 24-25 Μαρτίου, ούτε φυσικά για το Σαββατοκύριακο 7-8 Απριλίου, που είναι το Πάσχα.

Που να ήταν και ντοπαρισμένος…
Που να ήταν και ντοπαρισμένος… 1.182 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η απόφαση της διακοπής δεν είναι μέτρο. Δεν θα αλλάξει τίποτα. Μέτρα είναι εκείνα που θα πονέσουν τους μεγαλοπαράγοντες, οι οποίοι έχουν τη μεγαλύτερη ευθύνη γι’ αυτό το έκτρωμα που βλέπουμε. Αν θέλει η κυβέρνηση να στείλει ηχηρό μήνυμα πως έχει τη δύναμη να αλλάξει τα πράγματα υπάρχουν τρόποι: μπορεί από μόνη της να αποφασίσει το ποδοσφαιρικό Grexit. Να πονέσουν όλοι οικονομικά, αλλά να ξέρουν πως την επόμενη φορά που θα κάνουν οτιδήποτε είτε οι ίδιοι, είτε οι οπαδοί τους θα πρέπει να σκεφτούν περισσότερο πριν προχωρήσουν σε οποιαδήποτε παρόμοια πράξη.

Υπάρχουν κι άλλες λύσεις, που δεν θα τιμωρούν και τους υπόλοιπους συλλόγους που δεν φταίνε σε τίποτα να πληρώνουν τα λάθη άλλων δίχως να φταίνε σε τίποτα. Έγιναν επεισόδια στην Τούμπα σε ντέρμπι; Δύο χρόνια όλα τα ντέρμπι κεκλεισμένων των θυρών. Το ίδιο και στο Καραϊσκάκη και στη Λεωφόρο και στο ΟΑΚΑ. Όπου έχουμε επεισόδια, να τιμωρούνται οι ομάδες με κλείσιμο της έδρας τους σε ντέρμπι. Στα παιχνίδια, δηλαδή, που ο οπαδός αδημονεί για να πάει, άρα δεν θα τολμήσει να κάνει επεισόδια και να τα χάσει για τις επόμενες σεζόν και που ο σύλλογος τα περιμένει για να δει το γήπεδο γεμάτο, άρα και τα ταμεία της.

Όλα τα υπόλοιπα, το διακόπτω το πρωτάθλημα όποτε θέλω, το ξεκινάω όποτε θέλω, οι δηλώσεις, οι απειλές και όλα όσα γίνονται για να δείξουμε στη FIFA και στην UEFA πως οι… μαγκιές δεν περνάνε σε αυτή την κυβέρνηση, είναι ημίμετρα. Και είναι ένα έργο άσχημα σκηνοθετημένο και με κακούς ηθοποιούς.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.