ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Αυτός είναι ο παίκτης που «τρέλανε» τον Θανάση Γιαννακόπουλο! (vids)

Η περιπλάνηση στα Βαλκάνια και τη Γαλλία, η δόξα μέσω Κύπρου και το «μπουμπουνητό» τριπόντων για τους 42 πόντους στην Basket League.

Αυτός είναι ο παίκτης που «τρέλανε» τον Θανάση Γιαννακόπουλο! (vids)

Η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Κύμη εξελίχθηκε σε… τυπική διαδικασία για την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, η οποία πάτησε «γκάζι» στο δεύτερο ημίχρονο, ξεφεύγοντας από τους αξιόμαχους Ευβοιώτες, οι οποίοι δεν δίστασαν να βάλουν δύσκολα στο «τριφύλλι». Ο Ζακ Όγκαστ χρίστηκε πρωταγωνιστής για τους «πράσινους» με τους 22 πόντους που σημείωσε και τα 9 ριμπάουντ που κατέβασε, ωστόσο η τοποθέτηση του Θανάση Γιαννακόπουλου αρκούσε ώστε να… κλέψει τη δόξα από τον 25χρονο ομογενή σέντερ, μεταφέροντάς την στον Θαντ Μακ Φάντεν.

Ο κ. Γιαννακόπουλος εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια για τον Αμερικανό combo guard της ομάδας του Γιάννη Καστρίτη, λέγοντας τα εξής απευθυνόμενος στον ισχυρό άνδρα της Κύμης, Αλέξανδρο Θεοδώρου: «Ενα μεγάλο μπράβο στην οικογένεια Θεοδώρου που κάνει καταπληκτικά πράγματα στην Κύμη. Εκείνο που θέλω να πω είναι πως έχει πάρα πολύ καλή ομάδα. Έχετε έναν μεγάλο παίκτη τον ΜακΦάντεν και εαν θελήσετε στον Παναθηναϊκό είναι ευπρόσδεκτος να φορέσει την πράσινη φανέλα. Εκφράζω την προσωπική μου άποψη πως μπορεί να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό».

Ποιος είναι όμως αυτός ο Μακ Φάντεν, ο οποίος προκάλεσε ενθουσιασμό στον κ. Γιαννακόπουλο, οδηγώντας τον στο να περιμένει έξω από τα αποδυτήρια της Κύμης για να του μιλήσει μετά το τέλος του ματς;

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 40.526 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

https://www.youtube.com/watch?v=xQW80srCLpk

Πρόκειται για τον 30χρονο Αμερικανό combo guard, ύψους 1.88μ. από το Μίσιγκαν, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο με την Κύμη τον περασμένο Νοέμβριο, ενισχύοντας και με το παραπάνω τις προσπάθειες των Ευβοιωτών στον δρόμο για το ντεμαράζ σωτηρίας. Με τον Μακ Φάντεν και τον άρτι αποχωρήσαντα για Ιταλία (Μπολόνια), Οκερέαφορ, η Κύμη κατάφερε να αντιστρέψει το κλίμα και να βρεθεί από τις θέσεις του υποβιβασμού σε απευθείας… φλερτ με εκείνες των πλέι οφ!

Κόντρα στον Παναθηναϊκό, ο Μακ Φάντεν αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ για την Κύμη (13π) με ενέργειες που «τρέλαναν» τον Θανάση Γιαννακόπουλο, με την επίδοσή του να μην φτάνει εκείνη της 6ης Ιανουαρίου στη Χαλκίδα στο κρίσιμο ματς με τον Κολοσσό. Τότε, ο Μακ Φάντεν είχε πετύχει 42 (!) πόντους (με οκτώ  εύστοχα τρίποντα) στον δρόμο για το τελικό 93-89 των γηπεδούχων.

https://www.youtube.com/watch?v=Gp77udgzDaE

Ο Μακ Φάντεν δεν συστήθηκε φέτος στο ελληνικό πρωτάθλημα, αφού πέρσι φόρεσε την φανέλα του ΠΑΟΚ και έπαιξε σε 18 παιχνίδια της Basket League, έχοντας κατά μ.ο. 10 πόντους και 1,8 ασίστ, προερχόμενος από τη Γαλλία και τη Νανσί  με την οποία αγωνίστηκε σε 14 παιχνίδια της LNB Pro A και είχε 12.4 πόντους, 1.9 ασίστ και 2.3 ριμπάουντ.

Το peak της καριέρας του σημειώθηκε στην Κύπρο όπου κατέκτησε 3 πρωταθλήματα, το πρώτο με τον ΑΠΟΕΛ και τα επόμενα δύο με την ΑΕΚ Λάρνακας. Την τελευταία του μάλιστα σεζόν στο νησί κατέγραψε 17 πόντους, 3,8 ριμπάουντ και 2,6 ασίστ, ενώ στο FIBA Europe Cup σημείωνε κατά μέσο όρο 17,6 πόντους, μάζευε 2,9 ριμπάουντ και είχε 2,2 κλεψίματα.

Φέτος μετρά 19.5 πόντους κατά μέσο όρο σε 13 συμμετοχές στην Basket League με ποσοστά 49.4% στα δίποντα, 43% στα τρίποντα και 81.8% από τη γραμμή των βολών.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...