ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Η αμήχανη σιωπή της ΝΔ (και του Αδωνι) για την δίωξη Μαρινάκη

O Αδωνις Γεωργιάδης έκανε όχι μία, αλλά δύο αναρτήσεις στο twitter για να «χαιρετίσει» την δικαστική απαλλαγή του Βαγγέλη Μαρινάκη στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο.

Η αμήχανη σιωπή της ΝΔ (και του Αδωνι) για την δίωξη Μαρινάκη

Παραδόξως (;), δεν βρήκε τίποτα να γράψει και να πει και για την – σχεδόν παράλληλη – άσκηση ποινικής δίωξης κατά του ίδιου εφοπλιστή, του Βαγγέλη Μαρινάκη, για την υπόθεση του Noor1. Εξίσου εκωφαντική, για την ίδια δίωξη, ήταν και η σιωπή του κόμματός του: Για την επίσημη Νέα Δημοκρατία, όπως και για τα περισσότερα φιλικά της media, η άσκηση της δίωξης κατά Μαρινάκη είναι σαν… να μην υπήρξε ποτέ.

Πρόκειται για το ίδιο κόμμα, τα ίδια media και βεβαίως τον ίδιο αντιπρόεδρο της ΝΔ που μόλις το περασμένο καλοκαίρι ξεσήκωναν θύελλα και ζητούσαν σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής κατά του Πάνου Καμμένου. Ηταν τότε που αποκαλύφθηκε ότι ο υπουργός Αμυνας είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με τον ισοβίτη της υπόθεσης Noor 1 Μάκη Γιανουσάκη προκειμένου, όπως λέει ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος, να μεσολαβήσει για να καταθέσει στοιχεία στην εισαγγελέα.

Τότε η ΝΔ, με μπροστάρη τον Αδωνι Γεωργιάδη, κατήγγειλε «παρεμβάσεις της κυβέρνησης και κυβερνητικών μελών με σκοπό να ενοχοποιήσουν τον Βαγγέλη Μαρινάκη».

Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα;
Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα; 65.382 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

«Το έκαναν για να μην πάρει ο Μαρινάκης τον ΔΟΛ, ο καμμένος στήριζε τον Σαββίδη και του διέγραψε το πρόστιμο στην Βουλή», δήλωνε τότε ο Αδωνις Γεωργιάδης, καταγγέλοντας: «Ο Καμμένος και ο Τσίπρας ήθελαν να έχει ο Σαββίδης τον ΔΟΛ για να έχουν και το Mega, αυτή την επιθυμία τους χάλασε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, που πήρε τον ΔΟΛ, έτσι δεν πέτυχαν αυτό που ήθελαν».

Λίγες μέρες αργότερα, η ΝΔ έφερε το θέμα στη Βουλή ζητώντας Εξεταστική Επιτροπή κατά Καμμένου, ο αρμόδιος τομεάρχης της Νίκος Παναγιωτόπουλος υποστήριζε ότι ο υπουργός Αμυνας επιχείρησε να κάνει «deal»  με τον ισοβίτη, προκειμένου ο Γιαννουσάκης «να επηρρεάσει ουσιωδώς την έκβαση συγκεκριμένης ποινικής υπόθεσης, με αντάλλαγμα να τύχει ο ίδιος ευνοϊκής μεταχείρισης».

Σήμερα, και μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης κατά Μαρινάκη,  ο Πάνος Καμμένος αντέστρεψε εκείνα τα ερωτήματα. Μιλώντας στον ANT 1 είπε πως ο αντιπρόεδρος της ΝΔ τον οδήγησε σε Εξεταστική Επιτροπή «επειδή διαβίβασα στη δικαιοσύνη αίτημα ενός κρατουμένου για να δώσει στοιχεία προκειμένου να βγουν τα αφεντικά διακίνησης 3 τόνων ηρωίνης».

 «Ποιο είναι το αποτέλεσμα;», πρόσθεσε: «Ο συγκεκριμένος κρατούμενος που θέλησε να μιλήσει στη δικαιοσύνη, οδήγησε τη δικαιοσύνη, χθες, μετά από ανοίγματα λογαριασμών στα Αραβικά Εμιράτα και τις ΗΠΑ, σε άσκηση διώξεως κατά του κυρίου Μαρινάκη για εμπορία ναρκωτικών, αποθήκευση ναρκωτικών, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και κακουργήματα τα οποία ουσιαστικά του αποδίδονται και θα τα εξετάσει η δικαιοσύνη».

Και κατέληξε, με μια βαριά κατηγορία για την ΝΔ, λέγοντας: «Για ποιο λόγο η κουμπαριά της κυρίας Μπακογιάννη θα έπρεπε να οδηγήσει σε εξεταστική επιτροπή που θα μπλόκαρε η διαδικασία για να βγει η αλήθεια στον αέρα.  Βρέθηκα να είμαι απολογούμενος από κόμμα που υπηρέτησα, επειδή επέλεξε η κυρία Μπακογιάννη να μετατρέψει τη Νέα Δημοκρατία σε πολιτικό βραχίονα μιας εγκληματικής οργάνωσης».

Η «κουμπαριά» στην οποία αναφέρθηκε ο Πάνος Καμμένος δεν είναι άλλη από την γνωστή κουμπαριά της Ντόρας Μπακογιάννη με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Σχόλιο και απάντηση όμως δεν υπήρξε ούτε από την πλευρά της Ντόρας Μπακογιάννη, ούτε από τον Αδωνι Γεωργιάδη, ούτε από την επίσημη ΝΔ.

Στην πραγματικότητα, αντί άλλου σχολίου, ειδικά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επέλεξε μόνον να αναρτήσει στο twitter του ένα άρθρο του Γιάννη Πρετεντέρη στα «ΝΕΑ» (ιδιοκτησίας Μαρινάκη): «Πρετεντέρης @ta_nea οι άνθρωποι της κυβέρνησης δεν ενδιαφέρονται να βγάλουμε νόημα. Ενδιαφέρονται να ασκήσουν διώξεις, να παραπέμψουν, να δικάσουν, μήπως ρεφάρουν πολιτικά. Για #γελια και για κλάματα», αναφέρει το εν λόγω post. Το επιμύθιο ενδέχεται και να ισχύει – μπορεί, όντως, η σιωπή της ΝΔ και του Αδωνι να είναι για… γέλια και για κλάματα.

Πηγή: tvxs

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...