ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΑΕΚ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 3-0 (30', 68' ΑΡΑΟΥΧΟ, 53' ΓΚΑΛΟ)

«Άδειασε» και παραδόθηκε…

Ο Παναθηναϊκός των χιλίων προβλημάτων είδε και τον Θάνο να τον αφήνει με δέκα παίκτες με την αποβολή του Ινσούα και παραδόθηκε στο πάρτι τίτλου της ΑΕΚ, χάνοντας με 3-0. Διαιτησία απ' τα... παλιά απ' τον Θάνο, που τελείωσε τον Παναθηναϊκό απ' το πρώτο ημίχρονο.

«Άδειασε» και παραδόθηκε...

Η ομάδα που «έβγαζε» περισσότερη άνεση στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης του ΟΑΚΑ ήταν ο Παναθηναϊκός. Οι ποδοσφαιριστές του Ουζουνίδη ήταν άρτια στημένοι σε τακτικό επίπεδο, αποφεύγοντας τα λάθη στις μεταβιβάσεις, αυξάνοντας το άγχος στην ήδη… πιεσμένη, λόγω συνθηκών, ΑΕΚ. Οι «πράσινοι» μάλιστα έχασαν την πρώτη καλή στιγμή στο ματς, σημαδεύοντας το «ματσάρισμα» του Κουλιμπαλί με τον Χουλτ. Στο 8ο λεπτό, ο -κατά συνθήκην- δεξιός εξτρέμ του τριφυλλιού πέρασε τον Χουλτ και με το σουτ που έκανε ανάγκασε τον Μπάρκα να διώξει ενστικτωδώς σε κόρνερ.

Η ντιμετώπιση του παιχνιδιού από τους ποδοσφαιριστές του Ουζουνίδη ήταν ψύχραιμη, καθώς οι πράσινοι αμύνονταν εξαιρετικά και προσπαθούσαν να πιέσουν τον άξονα της ΑΕΚ, ούτως ώστε να εκμεταλλευτούν τον φορμαρισμένο Κουλιμπαλί και τον ορεξάτο Μουνιέ, ωστόσο ο διαιτητής Θάνος θέλησε να ανακόψει με δύο back to back κάρτες τη φόρα του Παναθηναϊκού, σημειώνοντας σε 11ο και 12ο λεπτό τους Κουρμπέλη και Ινσούα. Ο δεύτερος μάλιστα έλειψε να το πληρώσει λίγο αργότερα, όταν παρατηρήθηκε με δεύτερη κίτρινη από τον Θάνο στο 34ο λεπτό.

Πέραν της αποβολής, σχεδόν ένα πεντάλεπτο νωρίτερα, ο Σέρχιο Αραούχο με ατομική ενέργεια κατάφερε να νικήσει τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο, «σπάζοντας» με την έμπνευσή του τη συμπαγή άμυνα του τριφυλλιού, ανοίγοντας το σκορ (1-0, 30′). Στα εναπομείναντα λεπτά για το ημίχρονο, ο Ουζουνίδης γύρισε στα δεξιά της άμυνας τον Κουλιμπαλί και μετέφερε τον Γιόχανσον στα αριστερά για να καλύψει το κενό του Ινσούα, με τον Παναθηναϊκό να μην χάνει ωστόσο τον προσανατολισμό του, παρά τα… φάλτσο (και μή) σφυρίγματα του Θάνου.

Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους, η κατοχή πέρασε στα πόδια των παικτών της ΑΕΚ, οι οποίοι είχαν και το αριθμητικό πλεονέκτημα, με τον Παναθηναϊκό ωστόσο να έχει δύο φάσεις που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, αμφότερες με πρωταγωνιστή τον Βράνιες, τόσο στο 51ο (στο μαρκάρισμα του Μουνιέ) όσο και στο 55ο λεπτό με το χέρι του Βόσνιου.

Ανάμεσα στις δύο φάσεις, η «Ένωση» πέτυχε δεύτερο γκολ, όταν από το γύρισμα του Χουλτ από τα αριστερά, ο επερχόμενος Γκάλο νίκησε για δεύτερη φορά τον Βλαχοδήμο (2-0, 53′), ενώ έφτασε κοντά και σε τρίτο γκολ λίγο αργότερα, με την προσωπική ενέργεια του Χριστοδουλόπουλου να καταλήγει στο δοκάρι (58′).

Η τροπή που είχε πάρει το παιχνίδι είχε συντελέσει στο να μειωθούν οι αντιστάσεις και τα κουράγια των «πρασίνων», που έβλεπαν από τη μία τον Βράνιες να μην τιμωρείται επανειλημμένως και από την άλλη, η έλλειψη συγκέντρωσης στην άμυνα έφερε τη φάση του 68ου λεπτού, όταν ο Αραούχο με διπλή προσπάθεια, σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, διαμορφώνοντας το 3-0.

Οι Λουτσιάνο και Μυστακίδης πέρασαν ως αλλαγές στις θέσεις των Μουνιέ και Δώνη, ενώ στο 74ο λεπτό, ο Μαρίνος Ουζουνίδης έκλεισε την τριάδα, περνώντας τον Βαγγέλη Οικονόμου στη θέση του Εργκούς Κάτσε, ώστε να περάσουν τα τελευταία λεπτά ενός παιχνιδιού που είχε «στραβώσει» από νωρίς, με την ΑΕΚ να έχει ακόμη ένα δοκάρι από την προσπάθεια του Μπακασέτα στο 78ο λεπτό.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE