ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ

«Κόβει εντυπωσιακά ο Βράνκοβιτς…» και ο Παναθηναϊκός σηκώνει την πρώτη ευρωκούπα! (vids)

Μια ημέρα σαν σήμερα, στις 11 Απριλίου του 1996, ο Παναθηναϊκός σήκωνε στον ουρανό του Παρισιού το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας του, επικρατώντας της Μπαρτσελόνα με 67-66 στον τελικό. Ήταν το ξεκίνημα της δυναστείας...

«Κόβει εντυπωσιακά ο Βράνκοβιτς...» και ο Παναθηναϊκός σηκώνει την πρώτη ευρωκούπα! (vids)

Χρειάστηκαν χρόνια προσπαθειών, αρκετοί κόποι και θυσίες μέχρι να μπει το «νερό» στ’ «αυλάκι» και ο Παναθηναϊκός να «χτίσει» την παντοκρατορία του σε Ελλάδα και Ευρώπη, φτάνοντας έως σήμερα, όπου το «τριφύλλι» έχει κερδίσει με το «σπαθί» του το προσωνύμιο «εξάστερος», με άμεσες βλέψεις να προσθέσει και τα υπόλοιπα… αστέρια στην ένδοξη φανέλα του.

Κάθε μία από τις έξι ευρωπαϊκές κατακτήσεις του Παναθηναϊκού έχει τη δική της χάρη, διαφορετικούς πρωταγωνιστές εντός παρκέ και πάμπολλες ιστορίες να διηγηθεί. Ωστόσο, αποτελεί κοινή παραδοχή πως η πρώτη εξ’ αυτών, η οποία «σφραγίστηκε» σαν σήμερα, στις 11 Απριλίου του 1996, αποτελεί την πιο «γλυκιά» από τις υπόλοιπες, σηματοδοτώντας την αρχή των πάντων. Μιας «δυναστείας» που άλλαξε το ρουν της μπασκετικής ιστορίας και δόξασε στα πέρατα της γης το όνομα του «συλλόγου μεγάλου».

Οι «πράσινοι» με τον Μπόζινταρ Μάλκοβιτς στο «τιμόνι» τους αντιμετώπισαν στον τελικό της 11ης Απριλίου του 1996 τη Μπαρτσελόνα του Ρενέσες και έδειξαν από νωρίς τη «δίψα» τους για την κατάκτηση του τροπαίου. Ωστόσο, το +10 του πρώτου ημιχρόνου έκανε «φτερά» στο δεύτερο και το ματς εξελίχθηκε σε θρίλερ, φτάνοντας στην «κόψη» του «ξυραφιού» στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 54.830 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης γλιστρά στην προσπάθειά του να διατηρήσει την κατοχή της μπάλας ανάμεσα στον «κλοιό» των παικτών των «μπλαουγκράνα»… Πρέπει να γίνει το σουτ, χάνεται ο έλεγχος… Η Μπαρτσελόνα κλέβει τη μπάλα, έχοντας έξι δευτερόλεπτα και ανοιχτό γήπεδο στη διάθεσή της, προκειμένου να κλέψει το ματς. «Είναι ο Μοντέρο εκεί…», ο οποίος βρίσκεται μπροστά στο πιο εύκολο καλάθι της καριέρας του και ετοιμάζεται να δώσει τη νίκη στην ομάδα του.

«Κόβει εντυπωσιακά ο Βράνκοβιτς!»… Ο Στόικο, είχε πραγματοποιήσει την κούρσα της ζωής του, καταφέρνοντας να κόψει στα «ίσα» τον Μοντέρο, δίνοντας την πολύτιμη νίκη στον Παναθηναϊκό. Το πρώτο ευρωπαϊκό ήταν γεγονός. Η αρχή των πάντων. Η εκκίνηση μιας αυτοκρατορίας…

Παναθηναϊκός (Μάλκοβιτς): Αλβέρτης 17, Γιαννάκης 9, Οικονόμου 10, Ουίλκινς 16, Βράνκοβιτς, Κόρφας 4, Σταυρακόπουλος 9, Βουρτζούμης 2

Μπαρτσελόνα (Ρενέσες): Γκαλιλέα 10, Φερνάντεθ 15, Καρνισόβας 23, Χιμένεθ 9, Γκόντφρεντ 9, Μοντέρο, Ντίεθ, Μπος, Μαρτίνεθ

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...