ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΡΕΘΥΜΝΟ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 69-103

Θεαματικός και… 100άρης στο Ρέθυμνο ο Παναθηναϊκός!

Ο Βουγιούκας (17π) και ο Λεκαβίτσιους (15π) έδωσαν το έναυσμα για ακόμη ένα... πάρτι του Παναθηναϊκού στην Basket League, με το τριφύλλι να περνά με άνεση από το Ρέθυμνο (103-69), διευρύνοντας το αήττητο σερί του, με επτά παίκτες να έχουν διψήφιο αριθμό πόντων.

Θεαματικός και... 100άρης στο Ρέθυμνο ο Παναθηναϊκός!

Ο Παναθηναϊκός έκανε ταξίδι… προετοιμασίας στο Ρέθυμνο, εν όψει των δύο σερί εντός έδρας αναμετρήσεων με τη Ρεάλ Μαδρίτης για τα πλέι οφ της Euroleague. Τα δύο ζητούμενα για τον Πασκουάλ ήταν η πραγματοποίηση μιας… πειστικής προπόνησης για τα δύσκολα ματς που έπονται αλλά και η διατήρηση του αήττητου στην Basket League. Οι «πράσινοι» τα βρήκαν λίγο… δύσκολα στην αρχή, καθώς οι Μούντι και Γιαννόπουλος είχαν βρει ρυθμό, με το «τριφύλλι» να απαντά, δίχως να βρει όμως ρυθμό, με τους Γκάμπριελ και Παππά (7 και 6 πόντοι αντίστοιχα). Έτσι δημιουργήθηκε το +2 του πρώτου δεκαλέπτου (21-23), καθώς η άμυνα δεν ήταν όσο αποτελεσματική θα ήθελε ο Πασκουάλ.

Τα πράγματα διορθώθηκαν άμεσα στο δεύτερο δεκάλεπτο με δύο κινήσεις «ματ». Ο Καταλανός βρήκε στα πρόσωπα των Λεκαβίτσιους και Βουγιούκα δύο πρόσωπα-αναφοράς ώστε να αντιμετωπιστεί η φόρα του Μούντι και όταν… σταμάτησε η μονομαχία «Μούντι vs Παναθηναϊκός», τα πράγματα απλουστεύτηκαν. Οι «πράσινοι» ακούμπησαν μπάλα στον Βουγιούκα, ο οποίος έκανε ό,τι δεν μπόρεσε να πράξει ο Όγκαστ στο πρώτο δεκάλεπτο (11π) βγαίνοντας νικητής σε όλες τις μονομαχίες. Παρόμοια ενέργεια έδωσε και ο Λούκας Λεκαβίτσιους, ο οποίος τα… έβαζε με κάθε τρόπο (τρίποντα, λέι απ, σουτ εκτός ισορροπίας) και έφτασε σε σημείο να μετρά 15 πόντους σε 9 λεπτά συμμετοχής. Κάπως έτσι το +2 μετατράπηκε σε +19 στο ημίχρονο (39-58), χάρη στο επί μέρους 35-18 του Παναθηναϊκού στο δεύτερο δεκάλεπτο.

Εν ολίγοις, τα πάντα είχαν κριθεί από το ημίχρονο, κάτι που επιβεβαιώθηκε και στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους. Αντί να φανεί κάποια αντίδραση από πλευράς του κουρασμένου και… μονοδιάστατου Ρεθύμνου, υπήρξε «χτίσιμο» περαιτέρω διαφοράς από τον Παναθηναϊκό. Ο Βουγιούκας συνέχιζε το… πάρτι στη ρακέτα (17π στο 30′), ο Λεκαβίτσιους έμεινε σταθερός (στους 15π), αλλά οι υπόλοιποι ανέλαβαν δράση προσπαθώντας να τον φτάσουν. Με τα επιτυχημένα σόλο του Παππά (10π), τα απανωτά σουτ του Ντένμον (12π στο 30ο λεπτό) και το καλό «φεγγάρι» του Κένι Γκάμπριελ, οι «πράσινοι» έφτασαν τη διαφορά μέχρι το +35, με τη… μπίλια να κάθεται στο 48-81 και τον Καλαϊτζάκη να περνά στο φινάλε της τρίτης περιόδου για να πάρει λεπτά συμμετοχής.

Ο νεαρός προσέθεσε λεπτά συμμετοχής και πόντους στο «σακούλι» του, ο Μούντι συνέχιζε να παίζει… μόνος του απέναντι στον Παναθηναϊκό, δίχως όμως να καταφέρει να κάνει πολλά σε ένα ματς που είχε ήδη κριθεί και κινούταν γύρω από το όριο των 30 πόντων, με το «τριφύλλι» να ολοκληρώνει το ματς στο 69-103, με τον Παππά να σπάει το «φράγμα» των 100, έχοντας έξι «διψήφιους» παίκτες (Βουγιούκας, Λεκαβίτσιους, Γκάμπριελ, Ντένμον, Γκιστ, Θανάσης, Παππάς) και την 22η συνεχόμενη νίκη του στο τσεπάκι.

Τα δεκάλεπτα: 21-23, 39-58, 48-81, 69-103

ΡΕΘΥΜΝΟ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE