ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1-0 (57' πεν. ΜΟΥΝΙΕ)

Άλλη μια κατάθεση ψυχής

Οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη έβγαλαν αντίδραση και «μίλησαν» στον αγωνιστικό χώρο επικρατώντας με 1-0 του Ατρομήτου στη Λεωφόρο, χάρη στο εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Άντονι Μουνιέ στο 57ο λεπτό. Με δέκα οι «πράσινοι» από το 83', λόγω δεύτερης κίτρινης στον Μυστακίδη.

Άλλη μια κατάθεση ψυχής

Μουδιασμένη ήταν η αρχή του ματς για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος πέρασε μια ιδιαίτερα περίεργη εβδομάδα, λόγω της αποχής των ποδοσφαιριστών και τα όσα συμβαίνουν έξω από το Κορωπί, με την αγωνία για την επόμενη ημέρα του συλλόγου να εντείνεται. Το γεγονός αυτό, έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα του Νταμίρ Κάναντι να μπει πιο αποφασισμένη στο ματς και να χάσει δύο ευκαιρίες στο πρώτο δεκάλεπτο, με τον Κολοβέτσιο να κάνει λάθος, τον Μάντσον να κλέβει αλλά να μη νικά τον Βλαχοδήμο (5′), ενώ στο 10ο λεπτό, ο ομογενής γκολκίπερ απόκρουσε την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντιγκινί.

Μέχρι το 20ο λεπτό, ο Παναθηναϊκός είχε «φλύαρη» υπεροχή στο ματς, διατηρώντας την κατοχή, όχι όμως τον τρόπο για να φτάσει στα καρέ του Γιαννιώτη, κάτι που αντίθετα είχε βρει ο Ατρόμητος. Ωστόσο, από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι παίκτες του Ουζουνίδη ανέβασαν στροφές και έκαναν την πρώτη τους φάση, με τον Μουνιέ να τεστάρει, δίχως να νικήσει τον Γιαννιώτη στο 20′. Στο 39ο λεπτό, ο πολύ καλός στο πρώτο μέρος, Εργκούς Κάτσε, άδειασε τον Σάκιτς και έκανε τη σέντρα για τη μικρή περιοχή και τον Δώνη, με τον 23χρονο να στέλνει τη μπάλα άουτ. Ο καλύτερος «πράσινος» του γηπέδου, Μουνιέ, είχε άλλες δύο ευκαιρίες πριν από τη λήξη του ημιχρόνου (42′, 45′), όντας ο ιθύνων νους για την αγωνιστική άνοδο της ομάδας του.

Κι αν το δεύτερο μέρος άρχισε όπως το πρώτο, με τον Ατρόμητο να χάνει δύο καλές στιγμές: μια στο 46ο λεπτό με τον Ντιγκινί να πλασάρει από καλή θέση αδύναμα και μία στο 52ο λεπτό με τον Ουάρντα να δοκιμάζει την ετοιμότητα του Βλαχοδήμου, με τον 24χρονο να δηλώνει «παρών», εν τέλει ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 58ο λεπτό, ο Μάντσον ανέτρεψε πεντακάθαρα τον Κουρμπέλη εντός περιοχής, με τον διαιτητή Κατσικογιάννη να υποδεικνύει άμεσα το σημείο του πέναλτι, με τον Άντονι Μουνιέ να μη λαθεύει απέναντι από τον Γιαννιώτη, σημειώνοντας το 1-0.

Το γκολ του Μουνιέ έδωσε περισσότερα αποθέματα ψυχολογίας στον Παναθηναϊκό που ήδη, από το 20ο λεπτό είχε πάρει τα ηνία στο ματς, δίχως ωστόσο να σταματήσουν οι επικίνδυνες επιθέσεις από τον Ατρόμητο. Ο Λουτσιάνο έδωσε τη θέση του στον Μυστακίδη, στο 64ο λεπτό, αλλά η παρουσία του στο γήπεδο κράτησε μόλις για 18 λεπτά. Έπειτα από δύο καλές στιγμές στο 74ο και στο 77ο λεπτό, με τον Γιαννιώτη να λέει ”όχι” στον φορ των «πρασίνων» (όπως και ο Βλαχοδήμος στην κεφαλιά του Ντιγκινί), ο Μυστακίδης έπεσε στην περιοχή του Ατρομήτου και είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα για θέατρο, αφήνοντας τον Παναθηναϊκό με δέκα παίκτες.

Άμεσα, ο Ουζουνίδης έβγαλε τον καλύτερο παίκτη του γηπέδου, τον Μουνιέ, περνώντας τον Στάικο, ώστε να διαφυλάξει το αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε από το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μουνιέ. Παρά την πίεση, οι Περιστεριώτες δεν κατάφεραν να απειλήσει ουσιαστικά τον Παναθηναϊκό που αμυνόταν στα τελευταία δέκα λεπτά με παίκτη λιγότερο, με το 1-0 να παραμένει ως το τέλος.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE