ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 95-67

Υπερηχητικός Παναθηναϊκός, έλιωσε τη Ρεάλ στο ηφαίστειο του ΟΑΚΑ!

Ο Νικ Καλάθης έκανε άλλη μια εμφάνιση... MVP (11π, 16ασ.), ο Μάικ Τζέιμς φόρτωσε το αντίπαλο καλάθι με 24π (πήρε και 8 ριμπάουντ), η πράσινη άμυνα «έπνιξε» τους Ισπανούς και όλοι μαζί έδωσαν την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να διαλύσει τη Ρεάλ Μαδρίτης με 95-67 κάνοντας το πρώτο βήμα για την πρόκριση!

Υπερηχητικός Παναθηναϊκός, έλιωσε τη Ρεάλ στο ηφαίστειο του ΟΑΚΑ!

Ό,τι κι αν γραφτεί για το πρώτο διάστημα του πρώτου δεκαλέπτου στο ΟΑΚΑ θα είναι λίγο. Για την ακρίβεια, όσο κι αν ψάξει κάποιος, δύσκολα θα βρει τέτοιο start σε παιχνίδι ανάλογης σημασίας από πλευράς Παναθηναϊκού. Η αρχική πεντάδα του Πασκουάλ πήρε και με το… παραπάνω ενέργεια από τους 20.000 οπαδούς στις εξέδρες του ΟΑΚΑ, ο Καλάθης έκανε δύο κλεψίματα στις δύο πρώτες φάσεις και πριν… καταλάβουμε καλά καλά τι έγινε, ο Παναθηναϊκός βρισκόταν μπροστά με 20-0!

Πέραν της φοβερής εκκίνησης, με μπροστάρηδες τους Καλάθη – Τζέιμς, ανάλογη ήταν η εικόνα και στην άμυνα, με τον Ντόνσιτς να φτάνει μέχρι το… κέντρο ώστε να μπορέσει να σουτάρει. Οι αλλαγές του Λάσο σε συνδυασμό με τις φωνές που έβαλε ο Ισπανός στους παίκτες του στα τάιμ άουτ, οδήγησαν στο να… εμφανιστεί η Ρεάλ στο παρκέ, τρέχοντας επιμέρους 13-6, με αποτέλεσμα το πρώτο δεκάλεπτο να τελειώνει με τον Παναθηναϊκό στο +13. (26-13).

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ είχε κάνει φοβερό start, ωστόσο το ζήτημα ήταν το πως θα διατηρήσει τα κεκτημένα της, διότι η Ρεάλ κάποια στιγμή θα αντιδρούσε, όπερ και εγένετο, με τον Ράντολφ να μειώνει στους 8. Ο Καταλανός κόουτς έδωσε ευκαιρία στον Γκάμπριελ, ο οποίος τον έβγαλε ασπροπρόσωπο, τόσο σε άμυνα όσο και στην επίθεση, ενώ αργότερα, το σχήμα με τους Καλάθη – Ντένμον – Τζέιμς, απέδωσε καρπούς. Αντί η Ρεάλ να μειώσει κι άλλο, αν και είχε μια… ευχέρεια στις βολές, ο Παναθηναϊκός πάτησε ξανά το γκάζι.

Ο Καλάθης μοίραζε τις ασίστ σαν… καραμέλες. Ο Τζέιμς τελείωσε το ημίχρονο στους 14 πόντους, ο Θανάσης μάρκαρε σωστά ό,τι έπεφτε στον δρόμο του, ο Γκάμπριελ πήρε με το σπαθί του τα λεπτά συμμετοχής του και «μπλόκαρε» τις σκέψεις αντεπίθεσης των Μαδριλένων και ο Ντένμον «κόλλησε» δύο σημαντικά τρίποντα. Το αποτέλεσμα; Ένα δεύτερο… μίνι ξέσπασμα από πλευράς Παναθηναϊκού, με το +16 του ημίχρονου (46-30) να φαίνεται ως… φυσικό επακόλουθο για το «τριφύλλι» που σε ορισμένες στιγμές έδειχνε… ανίκητο. Το θέμα ήταν να γίνει -σωστά- η δουλειά και στα επόμενα 20 λεπτά.

Εν τέλει, η δουλειά… έγινε και με περισσότερη άνεση απ’ ότι θα περίμενε κανείς. Η άμυνα μάσαγε σίδερα, η Ρεάλ Μαδρίτης έδειχνε… πελαγωμένη και αφημένη στις ορέξεις του Παναθηναϊκού που αντί να σταματήσει, διεύρυνε περισσότερο τη διαφορά, φτάνοντας τη διαφορά μέχρι και στο +30, δίνοντας τέλος σε κάθε κουβέντα σχετικά με το ποια ομάδα θα έκανε το 1-0 στη σειρά. Από ένα σημείο και έπειτα, όταν ο Λάσο κάθισε στον πάγκο του πετώντας λευκή πετσέτα, τα βλέμματα όλων πήγαν στον Νικ Καλάθη, ο οποίος στο 30′ έφτασε να μετρά 11 πόντους και 16 ασίστ (σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ του), την ώρα που ο Τζέιμς ήταν για ώρα στον πάγκο, έχοντας όμως 24 πόντους (8 ριμπάουντ), για το 77-44 του τρίτου δεκαλέπτου.

Εάν γινόταν ένα γκάλοπ έξω από το ΟΑΚΑ λίγο πριν το τζάμπολ, ουδείς θα περίμενε το πράγμα να οδηγηθεί σε τέτοια επίπεδα. Ο Παναθηναϊκός είχε… καθαρίσει το ματς από νωρίς, ο Καλάθης κάθισε στον πάγκο με 25′ συμμετοχής, γνωρίζοντας αποθέωση από 20.000+ οπαδούς που ουσιαστικά προετοίμαζαν τις φωνές τους για το ματς της Πέμπτης. Στα τελευταία λεπτά, ο Γκάμπριελ το είχε πάρει… προσωπικά και προσέθετε κι άλλους πόντους στο καλάθι της Ρεάλ, κρατώντας τους Ισπανούς στο -30, με το τελικό 95-67, να δίνει το σύνθημα για το πρώτο… πάρτι, από τα τρία που απαιτούνται, για το Βελιγράδι!

Τα δεκάλεπτα: 26-13, 46-30, 77-44, 95-67

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE