ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Δεν τον άφησαν σε ησυχία και… δικαιώθηκαν!

Σεμιναριακή ήταν η αντιμετώπιση του Παναθηναϊκού στον Λούκα Ντόνσιτς, ο οποίος πάλευε με τα... θηρία!

Δεν τον άφησαν σε ησυχία και... δικαιώθηκαν!

Ο Τσάβι Πασκουάλ είχε προετοιμάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ομάδα του όσον αφορά την αντιμετώπιση των παικτών-βαρόμετρων της Ρεάλ Μαδρίτης στο Game 1 της Τρίτης. Κι αν, σε πρώτη φάση, οι «πράσινοι» εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο την υπέροχη εκκίνησή τους, που έφερε το πειστικό 20-0, η συνέχεια περιελάμβανε τακτικό «κλείδωμα» στα «όπλα» των Ισπανών και κυρίως στον Λούκα Ντόνσιτς.

Ελλείψει του Γιουλ και του Καμπάτσο, ο νεαρός Σλοβένος σταρ ανέλαβε αρκετά καθήκοντα στο παιχνίδι της Ρεάλ, τα οποία ούτε μπόρεσε και σε αρκετές περιπτώσεις, ούτε που πρόλαβε να τα μεταφράσει στο παρκέ, πέφτοντας πάνω στην αδιαπέραστη άμυνα του Παναθηναϊκού. Ο Τσάβι Πασκουάλ σημάδεψε το μεγαλύτερο ταλέντο της Ευρώπης, έχοντας ως στόχο να τον «σκάσει» στην άμυνα και να… παίξει με το μυαλό του.

Στην αρχή, το καθήκον της «εξαφάνισης» του Ντόνσιτς το ανέλαβε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, που από… elevator έγινε ο terminator του Σλοβένου. Όταν ο Θανάσης καθόταν στον πάγκο, την εποπτεία του Ντόνσιτς ανέλαβαν με την ίδια επιτυχία οι Καλάθης και Γκιστ. Η εξαιρετική δουλειά που έγινε στο μαρκάρισμα του Σλοβένου φάνηκε πεντακάθαρα από τη στατιστική.

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 47.824 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Ντόνσιτς πάτησε το παρκέ για 21 λεπτά, σημειώνοντας 10 πόντους (με 4 βολές και 2 τρίποντα), μην έχοντας καμία συμμετοχή σε δημιουργία και ριμπάουντ. Χαρακτηριστικό ήταν το γεγονός πως η ασφυκτική άμυνα των πρασίνων οδήγησε στο να μείνει κενό το «κουτάκι» των ασίστ για τον νεαρό σταρ, ο οποίος δεν έβγαλε ούτε μία σε 21′ συμμετοχής. Παράλληλα, μάζεψε μόλις ένα ριμπάουντ, ενώ έκανε και δύο λάθη!

Ο Σλοβένος εκνευρίστηκε από νωρίς, έβλεπε ότι δεν του βγαίνει τίποτα (πρώτη φορά χωρίς ασίστ στην Ευρώπη), έφτασε σχεδόν μέχρι το… κέντρο σε μια φάση στο πρώτο μέρος ώστε να καταφέρει να εκτελέσει και γρήγορα κατάλαβε ότι δεν θα μπορούσε να απεμπλακεί από την «πράσινη» άμυνα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...