ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 82-89

Και τώρα… διπλό μες στη Μαδρίτη

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να υπερασπιστεί την έδρα του, με τους «πράσινους» να χάνουν τη μάχη σε ριμπάουντ και ζωγραφιστό και να «θολώνουν» από το προβοκάρισμα των διαιτητών αλλά και των αντιπάλων, γνωρίζοντας την ήττα με 89-82 από τη Ρεάλ. Πλέον, οι «πράσινοι» αναζητούν «διπλό» στη Μαδρίτη ώστε να φέρουν ξανά τη σειρά στα μέτρα τους.

Και τώρα... διπλό μες στη Μαδρίτη

Όσοι περίμεναν ότι το Game 2 θα ήταν μια εντελώς διαφορετική ιστορία σε σχέση με το ματς της Τρίτης είχαν απόλυτο δίκιο. Η Ρεάλ Μαδρίτης μπήκε αποφασισμένη να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό στο παιχνίδι, σκληραίνοντας την άμυνά της και εν γένει την συμπεριφορά της στο παρκέ. Αν στο πρώτο παιχνίδι είδαμε showtime, στο σημερινό κυριάρχησαν τα βασικά συστατικά των ευρωπαϊκών ντέρμπι. Άμυνα, πάθος και «ξύλο» στο ζωγραφιστό.

Ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε το άστοχο δίλεπτο και βρήκε την ευκαιρία να πάρει προβάδισμα με 16-8, έχοντας τον Θανάση σε εξαιρετική κατάσταση και τους υπόλοιπους να συνεισφέρουν από κάτι. Η Ρεάλ όμως, βρήκε ευάλωτο σημείο και «χτύπησε» εκεί, κερδίζοντας βολές και ευστοχώντας σε αυτές για το -2, προτού ο Σίνγκλετον διαμορφώσει το 21-16 στο δεκάλεπτο, με εύστοχο τρίποντο στο φινάλε.

Το 21-16 του δεκαλέπτου, σε ένα ματς πραγματικό ντέρμπι, γύρισε πολύ γρήγορα, καθώς ο Παναθηναϊκός έδινε… δικαιώματα στους ψηλούς της Ρεάλ Μαδρίτης, οι οποίοι κυριαρχούσαν στα ριμπάουντ και είτε ανανέωναν επιθέσεις, είτε κέρδιζαν εύκολους πόντους με τις βολές. Κάπως έτσι, το +5 του Παναθηναϊκού έγινε +2 για τους Ισπανούς (23-25, 14′), με τον Πασκουάλ να αλλάζει συνεχώς πρόσωπα στην πεντάδα, προσπαθώντας να βρει λύση, με τον Καλάθη να δέχεται ασφυκτικό μαρκάρισμα και τον Τζέιμς στον πάγκο με δύο φάουλ.

Η λύση όμως ήρθε από… ψηλό. Από τη στιγμή που μπήκε στο ματς ο Άντριαν Πέιν, τα πράγματα φάνηκαν να ισορροπούν εκ νέου, με τον Αμερικανό να κερδίζει τις μάχες με τον Ταβάρες. Οκτώ πόντοι στο «σακούλι» από τον Πέιν, ξεκόλλησαν τον Παναθηναϊκό, όμως το σκορ παρέμενε κοντά μέσω των βολών και του ζωγραφιστού. Ο Ντένμον με τρίποντο άλλαξε τη ρότα, με τους «πράσινους» να κλείνουν το ημίχρονο στο +4 αν και είχαν θέματα να λύσουν στο ματς, πράγμα αρκετά σημαντικό.

Η ομάδα του Πασκουάλ είχε να «καλύψει» το μεγάλο θέμα με τα ριμπάουντ, τη μη εύρεση ρυθμού στην επίθεση αλλά και τον εκνευρισμό που έφεραν ορισμένα σφυρίγματα που ήθελαν αρκετά ριπλέι για να διαλευκανθούν. Πάντως, οι «πράσινοι» έδειχναν αρχικά σφυγμό, παίρνοντας ανάσα τεσσάρων πόντων, ωστόσο από εκείνο το σημείο και έπειτα ήρθαν τα πράγματα αντίστροφα. Οι Ισπανοί έλεγχαν τόσο τα πράγματα στο ζωγραφιστό του Παναθηναϊκού, με τον γέρο-Ρέγιες να κάνει ματς-κλειδί (18π στο 30ο λεπτό) και την άμυνα να αφήνει ελεύθερα σουτ για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Κάπως έτσι, ήρθε το 68-61 υπέρ της Ρεάλ στο τρίτο δεκάλεπτο, με τον Παναθηναϊκό να χρειάζεται αρκετές αλλαγές και αφύπνιση καθώς τα πράγματα έδειχναν να δυσκολεύουν.

Ο Τζέιμς σε ρόλο δημιουργού τα πήγε εξαιρετικά και παράλληλα με τα… τρελά του σουτ, συν το μεγάλο τρίποντο του Ντένμον, το ματς ήρθε στα ίσα! Ο Παναθηναϊκός έτρεξε ένα γρήγορο 7-0 και ισοφάρισε το ματς, αναγκάζοντας τον Πάμπλο Λάσο να κερδίσει τάιμ άουτ (68-68). Έπειτα από το τάιμ άουτ, η Ρεάλ επέστρεψε με τρίποντο-μαχαιριά του Ρούντι το οποίο «έκοψε» τα πόδια του τριφυλλιού και στη συνέχεια οι Ισπανοί έτρεξαν νέο σερί και έφτασαν το ματς στο 74-80. Ο Τζέιμς σάλπισε ρόλο επιστροφής (78-80), αλλά ο Τόμπκινς έβαλε μεγάλο τρίποντο (78-84) και παρά τη αντίδραση του Αμερικανού, το λάθος στα 59”, έστειλε τη Ρεάλ ξανά στο +6 (80-86) με τις βολές του Λούκα Ντόνσιτς.

Κι ενώ το ματς είχε τελειώσει, το επεισόδιο μεταξύ Ρούντι και Θανάση που έφερε γενικευμένες συμπλοκές στο παρκέ έφερε μια μίνι διακοπή, δίχως ωστόσο ν’ αλλάξουν τα πράγματα.

Τα δεκάλεπτα: 21-16, 40-36, 61-68, 82-89

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE