ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 81-74

Όργια και σφαγή στη Μαδρίτη

Ο Παναθηναϊκός τα έβαλε με όλους (αντιπάλους και διαιτητές), επέστρεψε από το -13, μπήκε με το μαχαίρι στα δόντια στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά η διαιτησία με εξοργιστικές αποφάσεις στα κρίσιμα σημεία του στέρησε το break στη Μαδρίτη (81-74).

Όργια και σφαγή στη Μαδρίτη

Η εντολή του Λάσο για πίεση σε κάθε δυνατή ευκαιρία, φάνηκε να αποδιοργανώνει τον Παναθηναϊκό, που είδε τη Ρεάλ να παίρνει προβάδισμα πέντε πόντων στα πρώτα δύο λεπτά, δίχως να υπάρχει η ανάλογη απάντηση (5-0). Κι αν οι Καλάθης και Τζέιμς βρήκαν τρόπο να απαντήσουν (5-5), έπρεπε να αντιμετωπίσουν την ευχέρεια των ψηλών της Ρεάλ που εκμεταλλεύονταν τους ανοιχτούς διαδρόμους (11-7). Στο πρόβλημα που φαινόταν να υπάρχει στη ρακέτα και την άμυνα, έδωσε λύσεις ο Τζέιμς που φάνηκε να είναι καυτός, έχοντας ως στήριγμα τον Βουγιούκα για το προσωρινό +4 (13-17), το οποίο όμως σβήστηκε στο φινάλε, με ένα τρίποντο του Ρούντι, απ’ αυτά που βάζει μόνο εκείνος (17-17).

Ο Μάικ Τζέιμς έβαζε πλώρη για να γίνει διψήφιος από νωρίς (17-20), όμως η είσοδος του Φερνάντεθ δημιουργούσε πρόβλημα στον Παναθηναϊκό, από κοινού με την έλλειψη ρυθμού των ψηλών, με τους Γκιστ και Σίνγκλετον να δυσκολεύονται απέναντι στον Ταβάρες (24-20). Όταν όμως ο Γκιστ βρήκε τρόπο να χτυπήσει τον «θεόρατο» αντίπαλό του και η άμυνα του Παναθηναϊκού λειτουργούσε με συντονισμό, υπήρξε ακόμη μια εναλλαγή στο σκορ. Ο Λοτζέσκι έβαλε ένα… trademark τρίποντο για εκείνον και ο Καλάθης συντόνιζε τις επιθέσεις (34-34) για να έρθει το «κλικ» που άλλαξε τα δεδομένα. Σε μια φάση όπου ο Πέιν χρεώθηκε βήματα, ο Πασκουάλ έγινε έξαλλος τονίζοντας ότι πρώτιστα, είχε γίνει φάουλ στον Αμερικανό. Ο Λοτερμόζερ χρέωσε τεχνική ποινή και το +1 της Ρεάλ έγινε στα… μπαμ +6 στο πρώτο ημίχρονο.

Όσα συνέβησαν στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου είχαν αντίκτυπο στην εμφάνιση και τη συγκέντρωση του Παναθηναϊκού, με τους παίκτες του Πασκουάλ εξοργισμένους να μένουν σχεδόν για τέσσερα λεπτά χωρίς καλάθι, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να το εκμεταλλεύεται φτάνοντας με τον Αγιόν στο +13 (50-37). Το +13 και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα θα μπορούσε να αποβεί καταδικαστική για τον Παναθηναϊκό που έμοιαζε να χάνει τα πατήματά του, μέχρι να έρθει το τρίποντο του Σίνγκλετον που έσπασε το ρόδι. Στη συνέχεια η είσοδος του Ντένμον αποδείχθηκε λαχείο, καθώς ο Αμερικανός έκλεψε δύο φορές τη μπάλα και έβαλε ακόμη ένα τεράστιο τρίποντο. Από εκείνο το σημείο, ανέλαβε δράση ο Καλάθης. Ο αρχηγός με 2 σερί τρίποντα έστειλε μήνυμα αντεπίθεσης και το -13 έγινε -4 με τον Παναθηναϊκό να παραμένει στο ματς.

Ο Νικ δεν άφηνε τον Παναθηναϊκό στη μοίρα του και σε συνεργασία με τον Γκιστ κρατούσαν το ματς στην κόψη του ξυραφιού. Οι «πράσινοι», παρά το γεγονός πως είχαν αρκετές λανθασμένες επιλογές στην επίθεση, έμεναν κοντά μέχρι τα μισά της περιόδου, διατηρώντας στο -1 τους πράσινους. Σε αυτή τη φάση, ο Ντένμον πήγε να βγάλει στον ελεύθερο Γκιστ για το προσπέρασμα, η μπάλα χτύπησε στο πόδι του Ρούντι, αλλά οι διαιτητές έδειξαν… Ρεάλ. Αντί το σκορ να γίνει 64-65, έγινε 70-63, με τον Σέρχιο Γιουλ να παίρνει την ευθύνη και να βάζει δύο μεγάλα τρίποντα. (37′). Κι όμως, ακόμη και σε αυτό το σημείο, οι παίκτες του Πασκουάλ βρήκαν τρόπο για αντίδραση. Ο Καλάθης δεν ήθελε να παρατήσει το ματς με τίποτα και στη συνέχεια ο Τζέιμς με τρίποντη βόμβα (70-70, 38′), έφερε το ματς στα ίσα. Ωστόσο, στο τελευταίο λεπτό ήρθε απάντηση από τη Ρεάλ, με τον Τζέι Σι Κάρολ να ευστοχεί σε τρίποντο να κερδίζει και το φάουλ (77-72), τελειώνοντας το ματς (81-74).

Τα δεκάλεπτα: 17-17, 40-34, 57-53, 79-72, 81-74

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE