ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 89-82

Δεν τον ήθελε και δεν τον… ήθελαν στο Βελιγράδι

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να χάνει με 22 πόντους, ωστόσο με ηρωϊκή προσπάθεια στο τελευταίο δεκάλεπτο μάζεψε τη διαφορά και έφτασε το ματς στο σουτ, όμως τα περίεργα σφυρίγματα στα κρίσιμα και το τρίποντο του Ντόνσιτς σφράγισαν την ήττα των «πρασίνων» με 89-82.

Δεν τον ήθελε και δεν τον... ήθελαν στο Βελιγράδι

Όπως συνέβη στα δύο προηγούμενα ματς σε Αθήνα και Μαδρίτη, η εικόνα του πρώτου μισού της πρώτης περιόδου είχε αρκετές δόσεις άμυνας, νευρικές επιλογές και… αναγνωριστικό παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να εκμεταλλευτεί κάθε ευκαιρία στο ανοιχτό γήπεδο, βρίσκοντας λύσεις με Τζέιμς και Λοτζέσκι για το +4 (5-9, 4′) το οποίο ανετράπη από τη στιγμή που πήρε μπροστά ο Αγιόν. Ο ψηλός της Ρεάλ αποτέλεσε αντίβαρο για την αστοχία των Ισπανών στο τρίποντο και όντας αλάνθαστος σε βολές και επιθέσεις στη ρακέτα βοήθησε στο να έρθει το +5 της Ρεάλ (19-14, 10′), η οποία δεν έχανε σουτ μέσα από τη γραμμή των 6.75μ.

Η άμυνα του τριφυλλιού είχε τα θέματά της στη ρακέτα, με τους ψηλούς της Ρεάλ να παίρνουν με σχετική ευκολία τις ευκαιρίες τους, την ώρα που ο Παναθηναϊκός έβρισκε λύσεις μόνο από τον Τζέιμς -ο οποίος έχασε και αρκετές φάσεις. Στο 27-19 (13′) ο Τσάβι Πασκουάλ πήρε έξαλλος τάιμ άουτ και συνέφερε προσωρινά τους παίκτες του, οι οποίοι προεξάρχοντος του θετικότατου Λοτζέσκι έφτασαν μέχρι το -3 (27-24) για να παιχτεί ένα εντελώς διαφορετικό ματς στη συνέχεια. Δύο απανωτά τρίποντα του Γιουλ άνοιξαν την άμυνα και έφεραν εκνευρισμό, καθώς απαντήσεις δεν υπήρχαν. Το +3 έγινε +13 και στη συνέχεια +16 (42-26) με τους πράσινους να αδυνατούν να βρουν λύσεις, με το ημίχρονο να κλείνει εφιαλτικά στο 51-35.

Για πρώτη φορά στη σειρά, η Ρεάλ είχε πατήσει γκάζι και είχε ξεφύγει, με τα… εξωφρενικά ποσοστά της στα δίποντα ως αρωγό (15/16, 93% δίποντα), την ώρα που ο Παναθηναϊκός πάσχιζε να βρει λύσεις επιθετικά και οργανωτικά, την ώρα που η άμυνά του αντιμετώπιζε αρκετά θέματα…

Ο Παναθηναϊκός έπρεπε να αλλάξει πολλά στο παιχνίδι του ώστε να επανέλθει στο ματς, ωστόσο το ματς είχε ανοίξει υπέρ της Ρεάλ, η οποία εξακολουθούσε να είναι εκνευριστικά εύστοχη στα δίποντα, ενώ ο Ντόνσιτς έβρισκε την ευκαιρία να τα βάζει και απ’ έξω με το σκορ να ξεφεύγει ακόμη περισσότερο στο 59-37. Από τα μέσα και έπειτα, οι «πράσινοι» βρήκαν μέσω του Τζέιμς και του Παππά ευκαιρία να μειώσουν στο -13 (69-56), όμως από τη στιγμή που οι υπόλοιπες ευκαιρίες χάθηκαν, όπως το άστοχο λέι απ του Γκάμπριελ, η διαφορά δεν κατέβηκε ποτέ σε μονοψήφιο και ίσα-ίσα μεγάλωσε. Ο Γιούλ έγραψε το 78-60 (30′) και τον Καλάθη στον πάγκο παροπλισμένο (1 ασίστ) και τα πράγματα να μην πηγαίνουν καλά.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με το μαχαίρι στα δόντια όμως και εκεί που οι παίκτες της Ρεάλ πανηγύριζαν για την πρόκρισή τους, η διαφορά έπεφτε, κι έπεφτε συνεχώς. Έφτασε μάλιστα με ΗΡΩΪΚΟ τρόπο στο -5, αλλά το ένα επιθετικό ( ; ) που χρεώθηκε ο Σίνγκλετον στο -5 και στη συνέχεια στο -3 μετά το τρίποντο του Καλάθη, ο Ντόνσιτς έβαλε ένα αδιανόητο τρίποντο με ταμπλό, τελειώνοντας ουσιαστικά το ματς (89-82). Eκεί που ο Παναθηναϊκός έδειχνε έτοιμος να κάνει το μεγάλο βήμα, τα… περίεργα από την τριάδα άρχισαν, δυσχεραίνοντας το πράσινο έργο, με το σουτ του Ντόνσιτς να έρχεται ως κερασάκι στην τούρτα.

Τα δεκάλεπτα: 19-14, 51-35, 78-60, 89-82

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ