ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Δώνης: «Δεν προέχει η ανανέωση του… κάθε Δώνη, αλλά να βρεθεί λύση για Βέμερ»

Ξεκάθαρες δηλώσεις από τον Χρήστο Δώνη. Τι είπε για την κατάσταση στον Παναθηναϊκό, τα σενάρια για τον Ολυμπιακό και τις σκέψεις του για την επόμενη μέρα.

Δώνης: «Δεν προέχει η ανανέωση του... κάθε Δώνη, αλλά να βρεθεί λύση για Βέμερ»

Αναλυτικά η συνέντευξη του Χρήστου Δώνη στη Nova:

Όλη η χρονιά είχε πίεση, θα έπρεπε να κρατήσουμε το αγωνιστικό κομμάτι σε κάποιο επίπεδο. Προς το τέλος κάτι πάμε να κάνουμε κι εύχομαι να το συνεχίσουμε στα δύο επόμενα ματς.

Πως το καταφέρατε;

Όλα τα παιδιά είναι καλοί χαρακτήρες. Μετρά να είσαι δυνατός και καλός χαρακτήρας για να καταλάβεις πως η ομάδα που αγωνίζεσαι είναι στην πιο δύσκολη κατάσταση της ιστορίας της. Βοηθήσαμε όλα τα παιδιά, τα βάλαμε κάτω μιλήσαμε, είπαμε πως όποιος δε θέλει μπορεί να φύγει, αλλά όποιος είναι εδώ θα πρέπει να παλεύει καθημερινά. Όλα τα παιδιά το έκαναν. Και το κρατήσαμε κάπως φυσιολογικό όλο αυτό.

Έγινε κάπως δυσκολότερο όλο αυτό με την αποχή, τις υποσχέσεις κτλ;

Η αποχή είναι κάτι που δεν το θέλουμε ούτε εμείς. Πάμε στα ματς χωρίς προπονήσεις. Με τον Ατρόμητο αν θυμάμαι καλά κάναμε δύο προπονήσεις. Αναγκαζόμαστε να κάνουμε κάτι τέτοιο για να διεκδικήσουμε κάποια χρήματα που πρέπει να πάρουμε. Δεν είναι ευχάριστο ούτε για μας να ερχόμαστε σε τέτοιες κόντρες με τη διοίκηση. Θα δούμε”.

EKTAKTO: Ανατροπή με Πογέτ στην Εθνική ομάδα!
EKTAKTO: Ανατροπή με Πογέτ στην Εθνική ομάδα! 107.415 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Απ’ την άλλη κερδίζετε βαθμούς στο γήπεδο και τους βλέπετε να χάνονται…

Είναι δυσάρεστο, οι κόποι μας πάνε χαμένοι. Με τον Ατρόμητο χάσαμε τους βαθμούς, με τον Πανιώνιο το ίδιο. Δεν είναι ευχάριστο. Δεν μπορώ να εκφράσω τι αισθανόμαστε. Σίγουρα αδικία.

Πάντως ξεχνάτε όσα συμβαίνουν όπως φαίνεται στα ματς…

Είμαστε σε πολύ μεγάλο σύλλογο. Ο κόσμος που μας βλέπει αυτό θα ήθελε, το κάνουμε για τον κόσμο.

Θα παίξετε με τον ΠΑΟΚ χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον για κανέναν. Μένει το στοιχείο του ντέρμπι;

Σίγουρα. Για μένα δεν έχει σημασία αν υπάρχει βαθμολογικό ενδιαφέρον. Ελπίζουμε να έχει κόσμο στο γήπεδο και να τον ευχαριστήσουμε.

Που γέρνει η πλάστιγγα;

Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια καλή ομάδα που έχει δείξει πως διαθέτει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Από εκεί και πέρα παίζουμε στην έδρα μας, θα γίνει δυνατό ματς και ας κερδίσει ο καλύτερος.

Τι πρέπει να προσέξετε;

Έχει ποιοτικούς παίκτες μπροστά, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Να πιέσουμε να κλέψουμε μπάλες όπως κάναμε με τον Πανιώνιο.

Που πρέπει να παίζει ο Δώνης τελικά;

Έχω αρχίζει και προσαρμόζομαι είναι η αλήθεια. Είτε ως σέντερ φορ είτε παίζοντας πιο πίσω όπως στα δύο τελευταία ματς, σα δεκάρι. Δε νομίζω πως σα δεκάρι υπάρχει διαφορά, είναι εύκολο να προσαρμοστώ πίσω απ’ τον φορ. Όπου με βάλει ο προπονητής θα κάνω το καλύτερό μου. Είναι μια θέση που ακουμπάς πιο πολλές φορές την μπάλα. Αν έχεις καλή τοποθέτηση μπορείς να γυρίσεις να δεις γήπεδο. Είναι καλή θέση για μένα. Χρειαζόμαστε την κίνηση στο χώρο.

Πήρες συμβουλές απ’ τον πατέρα σου ή τον αδερφό σου για τη θέση;

Δεν μπορούν για τη θέση να μου δώσουν συμβουλές και οι δύο εξτρέμ. Ο πατέρας μου διαρκώς μου δίνει συμβουλές.

Υπήρξαν δημοσιεύματα για ενδιαφέρον του Ολυμπιακού. Θα πήγαινες;

Δύσκολη ερώτηση. Αγαπάω τον Παναθηναϊκό έχω μεγαλώσει στην ομάδα. Ενδιαφέρομαι για τα προβλήματα της ομάδας. Πάνω απ’ όλα είμαστε επαγγελματίες. Ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα μου, έχει παίξει ο πατέρας μου εδώ, από μικρός έτυχε να βρίσκομαι εδώ σαν επαγγελματίας. Δε θέλω να απαντήσω γιατί μπορεί να πω δεν πάω και σε πέντε χρόνια να πάω ή και να μην πάω ποτέ. Κοιτάμε το καλύτερο για τη δουλειά μας, απλά είμαι σε μια ομάδα που την αγαπώ και την σέβομαι.

Σκέφτεσαι να μείνεις; Τι θα ήταν αυτό που θα σε κράταγε;

Να υπάρχει σταθερότητα. Να ξέρουμε πως θα γίνει αυτό και να γίνει αυτό. Να μην αλλάζουμε διαρκώς τις σκέψεις μας. Να ξέρεις που κυμαίνεται η κατάσταση. Για τον Παναθηναϊκό δεν προέχει να ανανεώσει τον κάθε Δώνη, αλλά να βρει λύση για τον Βέμερ και για τις προσφυγές. Το να είναι του χρόνου στην Α’ Εθνική. Όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι σε δεύτερη μοίρα, γιατί μετρά το συμφέρον την ομάδας. Αυτό που εγώ θα ήθελα είναι σταθερότητα.

Τι θα ήθελες να πεις στον κόσμο;

Να είναι δίπλα μας, έχουν αντιληφθεί πως κάνουμε προσπάθεια να κρατήσουμε το ποδοσφαιρικό κομμάτι του Παναθηναϊκού. Τους θέλουμε δίπλα μας, θα είναι ένα σημαντικό ματς. Είναι ντέρμπι. Θα πρέπει να δώσουν το παρών.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...