ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Φραντζέσκος: “Υπάρχουν παιδιά στις ακαδημίες, καλύτερα από ξένους της Σούπερ Λίγκας”

Για το υλικό στις ακαδημίες και για τη δουλειά που γίνεται μίλησε ο προπονητής της Κ20 του Παναθηναϊκού, Κώστας Φραντζέσκος.

Φραντζέσκος:

aναλυτικά τα όσα είπε στην εκπομπή “Full Επίθεση” στον Libero 107,4 FM:

Για το ντέρμπι Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα Κ20: «Έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Τη φετινή χρονιά ήταν οι δύο καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Παίζουν πολύ καλό ποδόσφαιρο και ο δύο ομάδες και έχουν πολύ καλούς παίκτες. Θα έπαιρνε το πρωτάθλημα όποια ομάδα έπαιρνε θετικό αποτέλεσμα γιατί δύσκολα θα έχαναν βαθμούς στα άλλα ματς».

Για το αν οι Νέοι του ΠΑΟΚ… κλείδωσαν το πρωτάθλημα με την “λευκή” ισοπαλία: «Ναι, έχει τελειώσει. Δεν έχουν απλά τον πρώτο λόγο, έχει τελειώσει το πρωτάθλημα. Έχουν ένα ματς με τον Πλατανιά και ένα με τον Λεβαδειακό, εντός έδρας και τα δύο, όπως και εμείς δύο εντός έδρας με Ξάνθη και Πλατανιά. Δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο περίπτωση να το χάσουν. Άλλωστε και με μια ισοπαλία στα δύο παιχνίδι πάλι το παίρνουν. Γιατί είναι και πολύ καλή ομάδα. Μόνο ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να χάσει βαθμούς, όχι ο ΠΑΟΚ. Στο χθεσινό ματς προσπαθήσαμε, τους κλείσαμε στο μισό γήπεδο για 80 λεπτά, γιατί ο ΠΑΟΚ όπως ήταν λογικό κατέβηκε για το «Χ». Μετά το 80΄ που ρισκάραμε είχε δυο – τρεις φάσεις ο ΠΑΟΚ για να κερδίσει. Πάντως, ήταν ενδιαφέρον το πρωτάθλημα και παίχτηκε καλό ποδόσφαιρο από πολλές ομάδες».

Για το αν υπάρχουν στην Κ20 έτοιμοι παίκτες για να παίξουν στην πρώτη ομάδα: «Αυτό είναι το μεγαλύτερο κεφάλαιο και το μεγαλύτερο στοίχημα που μπορείς να βάλεις στις αναπτυξιακές ηλικίες. Υπάρχουν πολλά παιδιά που μπορούν να παίξουν σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, αλλά και σε άλλες ομάδες της Super League. Το ταλέντο υπάρχει, ο χαρακτήρας είναι πολύ σημαντικός. Όταν γίνεσαι επαγγελματίας και πας στην πρώτη ομάδα χρειάζεται προσεκτική διαχείριση. Η ιστορία δείχνει ότι τα πιο πολλά παιδιά έχουν εξαφανιστεί. Με τις οικονομικές δυσκολίες του Παναθηναϊκού, σίγουρα όπως ακούγεται θα δοθεί η ευκαιρία σε αρκετά νέα παιδιά. Στον ΠΑΟΚ από την άλλη, στη χθεσινή ενδεκάδα υπήρχε ένα παιδί με συμβόλαιο 17.000 ευρώ το χρόνο. Αναφέρομαι στον Κόζακ. Και φανταστείτε ότι είναι στην Κ20 και όχι στην πρώτη ομάδα. Ο ΠΑΟΚ έχει την ευχέρεια να δώσει συμβόλαια ακόμη και στην Κ20. Το θέμα όμως δεν είναι μόνο το οικονομικό.

Υπάρχουν παιδιά στις Ακαδημίες σε όλες τις ομάδες που είναι πολύ καλύτερα από ορισμένους ξένους αλλά και Έλληνες παίκτες που αγωνίζονται στις πρώτες ομάδες. Το θέμα είναι να υπάρχει και εμπιστοσύνη στα νέα παιδιά όταν παίζουν σε μεγάλα γήπεδα. Απορώ γιατί οι ομάδες της επαρχίας δεν στηρίζονται στις Ακαδημίες τους. Βλέπω για παράδειγμα τον Πλατανιά που πέφτει κατηγορία και δεν υπάρχει ένα Ελληνόπουλο μέσα, ένας Κρητικός. Δεν μπορεί όλη η Κρήτη να είναι “άχρηστη”. Εμείς στον Παναθηναϊκό έχουμε αρκετά παιδιά από την Κρήτη. Συγγνώμη έτσι, δεν εννοώ μόνο τον Πλατανιά. Η Κ17 της Ξάνθης είναι στο final-4 του πρωταθλήματος, η Κ20 είναι πολύ καλή ομάδα και αν δεις την πρώτη ομάδα έχει περισσότερους ξένους στην ενδεκάδα.

Θωμαΐδης: «Δεν είναι του Ιωαννίδη το θετικό δείγμα ντόπινγκ – Και τα δυο που έδωσε ήταν αρνητικά»
Θωμαΐδης: «Δεν είναι του Ιωαννίδη το θετικό δείγμα ντόπινγκ – Και τα δυο που έδωσε ήταν αρνητικά» 2.233 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα σε σχέση με το παρελθόν και δεν μπορώ να το χωνέψω. Επίσης, αν πάρεις παιδιά από την τοπική κοινωνία και τις γύρω πόλεις θα φέρουν περισσότερους φιλάθλους στα γήπεδα».

Για το φετινό πρωτάθλημα της Super League και την κατάκτηση του τίτλου από την ΑΕΚ: «Καλό είναι να αφήσουμε το ποδόσφαιρο να παίζεται μέσα στο γήπεδο, με οποιοδήποτε κόστος έχει αυτό. Να μην ξεχνάμε ότι έχουν γίνει λάθη και από τον ΠΑΟΚ για να έρθουν αυτές οι αποφάσεις, μη βγάζουμε την ουρά μας απέξω. Έπρεπε ο ΠΑΟΚ να ξέρει ότι τον περιμένουν και ψάχνουν να βρουν ένα αδύναμο σημείο του πέραν του αγωνιστικού. Γιατί όταν είσαι δυνατός στο γήπεδο θα ψάξουν οπουδήποτε αλλού να σε χτυπήσουν. Αυτό γίνεται όλα τα χρόνια και θα γίνεται εφόσον δεν υπάρχουν αυστηροί κανόνες και νόμοι που να εφαρμόζονται κατευθείαν την επόμενη μέρα. Για όλες τις ομάδες το λέω αυτό.

Ο ΠΑΟΚ έπρεπε να προφυλάξει το «αλλού». Εκεί στεναχωριέμαι. Ο ΠΑΟΚ έπρεπε όσο μπορούσε να προφυλάξει το σπίτι του. Έχω την εντύπωση ότι άφησε πολλά παράθυρα ανοιχτά και χτυπήθηκε. Με τον Ολυμπιακό για παράδειγμα, έστω και ο ένας που βρέθηκε δεν έπρεπε να είχε βρεθεί. Όλοι ψάχνουν το αδύνατο σημείο πλην του αγωνιστικού κομματιού. Οι ίδιοι οι άνθρωποι μέσα στο ποδόσφαιρο θα έπρεπε να βρουν τη λύση μεταξύ τους εάν το ήθελαν πολύ. Εδώ βλέπεις ότι ακόμη και στα τηλεοπτικά υπάρχουν πολλές διαφορετικές γνώμες. Στο ματς του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ έγιναν τραγικά πράγματα. «Μπήκε γκολ, δεν μπήκε γκολ». Έχουν ξαναγίνει αυτά βέβαια και στο παρελθόν. Θυμάμαι ένα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός το 1998 με τον Τάκολα στην δική μου εποχή. Από την εποχή μου μέχρι και τώρα δεν έχει αλλάξει κάτι. Ίσα ίσα μπορεί να έχουν γίνει και χειρότερα τα πράγματα. Μετά από 20 χρόνια λέμε τα ίδια πράγματα. Και αν μπει και η κάμερα μέσα στο γήπεδο με το VAR θα γελάμε ακόμη περισσότερο. Μόνο αν αποφασίσουν οι ίδιοι οι πρόεδροι των ομάδων να πάνε σε ένα σωστό επίπεδο το ποδόσφαιρο θα γίνει. Εάν δεν το θέλουν και δεν συμφωνήσουν δε θα έχουμε ποτέ πρωτάθλημα».

Για τον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ: «Έδειξαν φέτος ότι και οι δύο ομάδες έχουν την ίδια φιλοσοφία ποδοσφαίρου και πολύ καλή ποιότητα και είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Ο ΠΑΟΚ έχει περισσότερες λύσεις. Πιστεύω ότι θα δούμε έναν πολύ καλό τελικό. Για φαβορί δεν μπορώ να μιλήσω αντικειμενικά, αφού με ξέρεις… Ποδοσφαιρικά πιστεύω ότι ο τίτλος θα πάει πάνω…».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...