ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Σαν σήμερα: Συνέχεια στον μύθο με αγκαλιά… έξι αστέρων (vids)

Σαν σήμερα: Πέρασαν οκτώ χρόνια από τη μέρα που ο Δημήτρης Διαμαντίδης «χάθηκε» στην αγκαλιά του Ζέλικο Ομπράντοβιτς για χάρη της κατάκτησης του έκτου ευρωπαϊκού τροπαίου.

Σαν σήμερα: Συνέχεια στον μύθο με αγκαλιά... έξι αστέρων (vids)

Σαν σήμερα: Οι… ειδικοί διατείνονται πως είναι πιο εύκολο το να φτάσεις μέχρι την επιτυχία από το να την διατηρήσεις, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν ίσχυε για τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι», ακολουθώντας μια ονειρική διαδικασία, ανέβασαν έξι δικά τους «αστέρια» στον «γαλαξία» του ευρωπαϊκού μπάσκετ, δίχως ωστόσο να αποδειχθούν σε καμία περίπτωση… διάττοντες, ή φωτοβολίδες.

Σε μια διαδικασία που άρχισε από το Παρίσι (1996) και έβαλε -άνω- τελεία στη Βαρκελώνη το 2011, ο Παναθηναϊκός φρόντισε να εξαπλώνει τον μύθο του σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου. Για κάθε ένα από τα έξι αστέρια, υπάρχει μια ιστορία που συνόδεψε τη δημιουργία του εκάστοτε έπους, με την αντίστοιχη της Βαρκελώνης να απεικονίζεται στο κλασικό και «διαμαντένιο» ενσταντανέ μεταξύ του Δημήτρη Διαμαντίδη και του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Εκεί όπου ο δάσκαλος και ο μαθητής έδειξαν την πανανθρώπινη πλευρά του μπάσκετ.

Για να συμβούν όλα αυτά θα έπρεπε να ξεπεραστούν μια σειρά από εμπόδια. Κατά κοινή ομολογία, το μεγαλύτερο όλων δεν βρισκόταν στο Final-4 της Βαρκελώνης, αλλά στον αμέσως προηγούμενο γύρο. Η οικοδέσποινα Μπαρτσελόνα προέβαλε ως το φαβορί στην προημιτελική σειρά με τον Παναθηναϊκό, όντας διψασμένη να παραστεί στη μεγάλη γιορτή που διοργάνωνε η πόλη της, έχοντας ως μπόνους το πλεονέκτημα έδρας. Η κατάληξη;

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 48.852 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η μαεστρική εμφάνιση των πράσινων στη σειρά, το τρικ του Ομπράντοβιτς με τον Καλάθη να κολλάει σαν βδέλλα στον Ναβάρο και στους υπόλοιπους γκαρντ και οι προσωπικότητες των Διαμαντίδη – Μπατίστ, έφεραν τα πράγματα στα μέτρα του Παναθηναϊκού. Στο τέλος αυτής της σειράς, το κοντέρ έγραφε 3-1 με «πράσινα» γράμματα, με το τριφύλλι να αναγκάζει τους μπλαουγκράνα να δουν το Final-4 ως… θεατές.

Στη Βαρκελώνη, το εμπόδιο της Σιένα κάμφθηκε με μεθοδικότητα. Εκείνο της Μακάμπι με την ίδια τακτική, ασχέτως εάν οι Ισραηλινοί προσπάθησαν με τις παλιοσειρές τους να αρπάξουν το τρόπαιο από τα χέρια του Παναθηναϊκού. Στα όνειρα της «ομάδας του λαού» μπήκε φρένο, από τους Μπατίστ (18π), Διαμαντίδη (16π), Νίκολας (14π) και Σάτο (13π) στον δρόμο για το τελικό 78-70.

Κάπως έτσι δημιουργήθηκαν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να απαθανατιστεί το «κλικ» μιας ολόκληρης χρονιάς και ένα από τα σημαντικότερα ενσταντανέ στην ευρωπαϊκή μπασκετική ιστορία. Ο Παναθηναϊκός σφράγιζε την προσθήκη του έκτου αστεριού στη φανέλα του και οι δύο πρωτομάστορες της επιτυχίας, χάθηκαν ο ένας στην αγκαλιά του άλλου. Όλα αυτά συνέβησαν την 8η Μαΐου του 2011…

Μακάμπι -Παναθηναϊκός 70-78

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Μπλατ): Πάργκο 12, Ελιγιάχου 8, Έιντσον 18(2), Πνίνι 9(2), Σχορτσανίτης 4, Μπoυρστάιν, Μπλου 15(3), Μάτσβαν 3.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς, Μάριτς 2, Περπέρογλου 2, Μπατίστ 18, Φώτσης 5, Σάτο 13 (3), Νίκολας 14 (2), Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 16 (1), Βουγιούκας 4, Καλάθης 4, Καϊμακόγλου.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...