ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-1 (3-4 πεν.)

Κ-17: Ματς-θρίλερ, άτυχος ο Παναθηναϊκός

Η προσπάθεια του Τζαβίδα στο δεύτερο μέρος βρήκε στο δοκάρι, ο Αθανασακόπουλος έβαλε μπροστά τον Παναθηναϊκό στην παράταση (98'), αλλά οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν τρόπο να απαντήσουν στο 118' (1-1), παίρνοντας τη νίκη και τον τίτλο στα πέναλτι (3-4).

Κ-17: Ματς-θρίλερ, άτυχος ο Παναθηναϊκός

Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στα πρώτα λεπτά αλλά από το 10ο λεπτό και ύστερα, ο Παναθηναϊκός έφερε στα μέτρα του το ματς, χάνοντας υπολογίσιμες ευκαιρίες ώστε ν’ ανοίξει το σκορ, όπως εκείνη του 13ου λεπτού, όταν οι Τζαβίδας και Σερπέζης δεν μπόρεσαν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά και στο 26ο λεπτό, όταν η κεφαλιά του Σερπέζη πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Σαμαρά. Οι «ερυθρόλευκοι» απάντησαν με δύο προσπάθειες που δεν ανησύχησαν τον Χατζηγιαννάκη, με τις δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια δίχως τέρματα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, χρειάστηκε να περάσουν κάποια λεπτά ώστε να σημειωθεί φάση, καθώς η μία ομάδα προσπαθούσε να επιβληθεί της άλλης. Η προσπάθεια του Βαγιανίδη πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού, ενώ στο 65ο λεπτό, ο Τζαβίδας παρ’ ολίγον να χριστεί σκόρερ, με την προσπάθειά του να σταματά στο δοκάρι του Καραργύρη και τον Παναθηναϊκό να χάνει μεγάλη ευκαιρία. Εξίσου καλή ευκαιρία χάθηκε στο 80ο λεπτό με τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού, Καραργύρη, να διώχνει εντυπωσιακά την ατομική προσπάθεια του Ηλιάδη. Στα εναπομείναντα λεπτά, ο Ολυμπιακός απείλησε με τον Φέκκα, δίχως αποτέλεσμα, με το παιχνίδι να οδηγείται στην παράταση.

Εν τέλει, αυτό που έψαχνε για 90 -και παραπάνω- λεπτά ο Παναθηναϊκός, το βρήκε στο όγδοο λεπτό της παράτασης. Ο Ζαγαρίτης, ο οποίος είχε περάσει στο 84ο λεπτό στο ματς στη θέση του Σαμαρά έκανε τη σέντρα και ο Αθανασακόπουλος με προβολή έδωσε προβάδισμα τίτλου στο τριφύλλι (1-0, 98′). Στο 104′, οι «πράσινοι» εκμεταλλεύτηκαν τους κενούς χώρους στην αντεπίθεση, με τον Ολυμπιακό να έχει ανέβει για την ισοφάριση, αλλά ο Σερπέζης σούταρε άουτ, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Χατζηγιαννάκης κράτησε το «μηδέν» στην εκτέλεση του Γεωργαντή.

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.150 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Ολυμπιακός πίεσε για την ισοφάριση, όμως η άμυνα του «τριφυλλιού» έβγαζε τις φάσεις, μέχρι το 118ο λεπτό, όταν ο Μπόνιος γύρισε στον Μπουλάρι και εκείνος με προβολή έκανε το 1-1, στέλνοντας τις δύο ομάδες στα πέναλτι. Εκεί, οι «πράσινοι» έχασαν δύο πέναλτι, ο Χατζηγιαννάκης έπιασε έναν και ο τίτλος δεν κατέληξε σε πράσινα χέρια.

Παναθηναϊκός:  Χατζηγιαννάκης, Βαγιανίδης, Σαντικάι, Σπίνος (92′ Ντοματάς), Παρασκευόπουλος, Αλεξανδρόπουλος, Μαυρουδής, Σαμαράς (84′ Ζαγαρίτης), Αθανασακόπουλος (105′ Αναστόπουλος), Τζαβίδας (70′ Ηλιάδης), Σερπέζης (114′ Σιατούνης).

Ολυμπιακός:  Καραργύρης, Κωνσταντινίδης, Γκοτζαμανίδης, Μποσκουίδης, Μαρτίνης, Γλυνός, Νικολής, Μούγιος, Φέκκας, Τσακίρης, Μπουλλάρι.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.