ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΕΚ 115-85

Σαρωτικός Παναθηναϊκός, «πάτησε» την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ!

Άπιαστος ο Παναθηναϊκός για τα «μέτρα» της ΑΕΚ, πήρε με εκκωφαντικό τρόπο το αθηναϊκό ντέρμπι (115-85), έχοντας έξι παίκτες «διψήφιους» (Λεκαβίτσιους, Λοτζέσκι, Γκιστ, Θανάσης, Τζέιμς και αρκετά παραδείγματα για showtime! Συνεχίζει ακάθεκτο το τριφύλλι για το αήττητο φινάλε στην κανονική περίοδο.

Σαρωτικός Παναθηναϊκός, «πάτησε» την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ!

Φορτσάτο ήταν το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στο ματς. Οι «πράσινοι» εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την άμυνά τους, έβγαλαν φάσεις στο transition με… ναύαρχο τον Νικ Καλάθη, ο οποίος όταν βγήκε για να ξεκουραστεί λίγο πριν από το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου είχε 5 πόντους, 6 ασίστ και 3 ριμπάουντ, αλλά και τον Γκιστ. Κάπως έτσι, ο Παναθηναϊκός έφτιαξε το 7-2, που στη συνέχεια έγινε 17-6, προκαλώντας τη… μήνη του Ντράγκαν Σάκοτα. Το τριφύλλι όμως έδειχνε ασταμάτητο, με τους Σίνγκλετον – Λεκαβίτσιους ν’ αναλαμβάνουν δράση, φτάνοντας τη διαφορά στο +15 (25-10), για να κλείσει το δεκάλεπτο στο 30-19.

Η διψήφια διαφορά παρέμενε, αν και η ΑΕΚ είχε αρχίσει να πατά καλύτερα στο παρκέ, ορμώμενη από τον Ντούσαν Σάκοτα και τον Δημήτρη Μαυροειδή. Στον αντίποδα, ο Παναθηναϊκός διατηρούσε τα κεκτημένα του, αλλάζοντας πρωταγωνιστές, με τον Μήτογλου να δηλώνει «παρών» κάνοντας το δικό του step-up στο παιχνίδι με πέντε αναπάντητους πόντους (40-23). Δίπλα του στάθηκε ο Λούκας Λεκαβίτσιους που πήρε… μπόι με τις προσπάθειές του στο καλάθι της ΑΕΚ, φτάνοντας τη διαφορά ένα βήμα πριν από τους 20 πόντους (44-25, 15′), εξοργίζοντας εκ νέου τον Σάκοτα. Το νέο τάιμ άουτ πάντως βοήθησε την «Ένωση» που έτρεξε ένα επί μέρους 9-2, την ώρα που από το τριφύλλι απαντούσε μόνο ο Τζέιμς, συμμαζεύοντας κάπως τα πράγματα στο ημίχρονο (51-38).

Ο Μάικ Τζέιμς συνέχισε το σερί του και στον αντίποδα, ο Μάικ Γκριν δεν μπόρεσε να διατηρήσει τον εκνευρισμό του δεχόμενος δύο τεχνικές ποινές με αποτέλεσμα να αποβληθεί. Ο Αμερικανός της ΑΕΚ δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα νεύρα του και στον αντίποδα, ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να βάλει… φρένο. Ο Μάικ Τζέιμς ήταν «καυτός» και έφτασε τους 12 πόντους στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, ο Μήτογλου μπήκε ξανά για να βάλει τη σφραγίδα του και οι Θανάσης – Γκιστ κυριαρχούσαν στον «αέρα», με αποτέλεσμα τα πράγματα να ξεφύγουν και να πάρουν… τυπική μορφή. Το καλάθι του Λοτζέσκι στην εκπνοή, διαμόρφωσε το 83-59.

Όπως κύλησαν τα πράγματα, το τέταρτο δεκάλεπτο του ντέρμπι πήρε χαρακτήρα τυπικής διαδικασίας, με την ΑΕΚ να προσπαθεί να σώσει τα προσχήματα ξεκινώντας μίνι αντεπίθεση με τον Πάντερ, ο οποίος με τα σουτ του «ψαλίδισε» κάπως την ήδη μεγάλη διαφορά (87-70, 33′). Αυτό που απέμενε ήταν να φανεί εάν θα ξεπεραστεί το φράγμα των 100 πόντων, κάτι που έγινε δια χειρός Λεκαβίτσιους, ο οποίος με τρίποντο έπιασε το σκορ και στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός δεν σταμάτησε μέχρι το τελικό 115-85.

Τα δεκάλεπτα: 30-19, 51-38, 83-59, 115-85

Παναθηναϊκός (Τσάβι Πασκουάλ): Καλάθης 7 (8ασ), Λοτζέσκι 15 (7ρ), Θανάσης Αντ. 12, Σίνγκλετον 9, Γκιστ 14, Τζέιμς 12, Παππάς 9, Βουγιούκας 8, Λεκαβίτσιους 17 (6ασ), Μήτογλου 12 (7ρ), Ρίβερς, Όγκαστ

ΑΕΚ (Ντράγκαν Σάκοτα): Τζέιμς 2, Γκριν 2, Χάρις 10, Λαρεντζάκης 11, Χάντερ 8, Πάντερ 14, Ξανθόπουλος 7, Σάκοτα 15, Βασιλόπουλος 4, Μαυροειδής 6, Καββαδάς 6, Άτιτς

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE