ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Διπλό ρεκόρ καριέρας ο Καλάθης!

Εξαιρετικός ο Νικ κόντρα στον ΠΑΟΚ, «έσπασε» εις διπλούν τα προσωπικά ρεκόρ του.

Διπλό ρεκόρ καριέρας ο Καλάθης!

Αναλυτικά η αναφορά του ΕΣΑΚΕ για τον Καλάθη:

Ο Νικ Καλάθης σημείωσε το 4ο “double-double” των φετινών πλέι οφ και το 4ο του συνολικά στο φετινό Πρωτάθλημα μέσα από τον χθεσινό, 1ο ημιτελικό των πλέι οφ κόντρα στον ΠΑΟΚ. Σε ανάλογη επίδοση έφτασε μάλιστα και στο αντίστοιχο παιχνίδι της κανονικής περιόδου έχοντας 11 πόντους και 12 ασίστ.

Χθες είχε 17 πόντους και 12 ριμπάουντ και έφτασε στην 3η θέση της σχετικής λίστας της σεζόν τον Μάρβιν Τζόουνς στα τέσσερα, πίσω μόνο από τον Σακίλ Γκούντγουϊν του Ρεθύμνου Cretan Kings που είχε επτά και τον Νίκο Γκίκα του Προμηθέα που είναι στα πέντε.

Ακόμη πιο ξεχωριστή αξία έχει η επίδοση των 12 ριμπάουντ για τον 29χρονο γκαρντ αφού αποτελεί ρεκόρ καριέρας στη Stoiximan.gr Basket League. Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του ήταν εκείνη του εντός έδρας παιχνιδιού κόντρα στο Περιστέρι της σεζόν 2010-11.

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 46.409 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αυτή ήταν η 1η φορά φέτος και η 3η συνολικά που έφτασε σε διψήφιο αριθμό ριμπάουντ ενώ η τελευταία φορά που έκανε κάτι ανάλογο ήταν στον 2ο τελικό των περσινών πλέι οφ όταν μάζεψε 10 κόντρα στον Ολυμπιακό.

Μάλιστα πέντε από τα 12 ριμπάουντ τα πήρε στην επίθεση, αριθμός που είναι ο μεγαλύτερος του όχι μόνο στο φετινό Πρωτάθλημα -είχε τρία στη Ρόδο στην κανονική περίοδο- αλλά συνολικά στην καριέρα του σε αυτό αφού είχε τέσσερα πέρσι επίσης κόντρα στον ΠΑΟΚ αλλά στην Πυλαία.

Με αυτά τα πέντε επιθετικά ριμπάουντ, ο Καλάθης έφτασε τα 124 στο Πρωτάθλημα και έγινε ο 13ος της σχετικής λίστας του Παναθηναϊκού Superfoods προσπερνώντας τον Στέφαν Λάσμε που τη διετία 2012-14 είχε 122.

Ακόμη με τα δύο εύστοχα τρίποντα του, ο διεθνής γκαρντ μπήκε στην πρώτη 10άδα των “πράσινων”. Έφτασε τα 147 και ξεπέρασε κατά ένα τον Γιώργο Καλαϊτζή που φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού Superfoods από το 1997 ως το 2006.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.