ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Λυκογιάννης: «Αυτά πρέπει να διορθώσει ο Παναθηναϊκός»

Ο Άρης Λυκογιάννης στάθηκε σ' αυτά που πρέπει να διορθώσει ο Παναθηναϊκός ενόψει της αναμέτρησης της Πέμπτης στο ΣΕΦ.

Λυκογιάννης: «Αυτά πρέπει να διορθώσει ο Παναθηναϊκός»

Αναλυτικά όσα είπε στον ΣΠΟΡ ΦΜ ο Άρης Λυκογιάννης:

Για την αποχώρησή του από τον Κολοσσό: «Είναι ωραίο μέρος η Ρόδος, αλλά μετά από τέσσερα χρόνια, μάλλον ήρθε το πλήρωμα το χρόνου και επειδή η συνεργασία αυτή το τελευταίο διάστημα ήταν πολύ καλή σε όλα τα επίπεδα, πιστεύω ότι οι συνεργασίες πρέπει να σταματούν στο καλύτερό τους σημείο. Όχι με φθορά και όταν το πράγμα πάει προς κάτω».

Για το αν ήρθε η στιγμή να κάνει το κάτι παραπάνω: «Δεν θα ήθελα να πω ότι είναι ώρα για κάτι παραπάνω, αλλά για κάτι διαφορετικό. Να πηγαίνεις στη δουλειά και να υπάρχει έξτρα κίνητρο και μία διαφορετική όψη. Ο Κολοσσός είναι μία πολύ καλή δουλειά. Είναι ένα περιβάλλον που δίνει μεγάλη άπλα και άνεση σε κάποιον να δουλέψει χωρίς να υπάρχει παρέμβαση. Φυσικά μας δικαίωσαν και τα αποτελέσματα. Αλλά, είναι σωματείο με αυτογνωσία και αποτελείται από ανθρώπους που ξέρουν να διαχειρίζονται τις κρίσεις. Αυτό αποδεικνύεται ότι έμεινε ο ίδιος προπονητής για τέσσερα χρόνια. Ο καθένας μπορεί να κάνει τις επιλογές που έχει στο μυαλό του, πάντα φυσικά με τα δεδομένα της ομάδας, που είναι κάποιων συγκεκριμένων δυνατοτήτων».

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 55.009 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για το αν η αποχώρηση του Γκρίφιν αποδυνάμωσε τον Κολοσσό: «Αυτή είναι μία υποθετική ερώτηση. Αν λάβουμε υπόψιν την εικόνα της ομάδας στον πρώτο γύρο με τον Γκρίφιν, δεν επηρέασε τόσο την αγωνιστική, όσο τη χημεία. Διαταράχθηκαν οι ρόλοι περισσότερο. Προσωπική αίσθηση είναι ότι με τον Μάλκολμ θα ήμασταν στην πρώτη τετράδα. Είχαν κολλήσει όλοι πολύ καλά και οι άλλοι παίκτες, όπως οι Τζόουνς και ο Μπρέι. Ήταν εκτός από καλός παίκτης και σπουδαίος χαρακτήρας».

Για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του: «Δεν έχω κάτι, θα δούμε».

Για το break του Ολυμπιακού στον πρώτο τελικό: «Είναι λίγο στα πλαίσια του φυσιολογικού αυτό που έγινε. Μπορεί μία ομάδα να είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από την άλλη, βάσει αγώνων, αλλά αυτό ποτέ δεν είναι κριτήριο. Η διαδικασία των τελικών είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Ήταν δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός δεν θα είχε κακή εικόνα. Υπάρχουν παίκτες με εγωισμό, που έχασαν Κύπελλο και το Final Four της Ευρωλίγκας, ενώ σε μερικούς λήγουν και τα συμβόλαιά τους… Επίσης, στον Ολυμπιακό υπάρχει και έντονο το ελληνικό στοιχείο, οπότε περίμενες ότι θα έμπαινε με το μαχαίρι στα δόντια. Έπαιξε αρκετά με το μυαλό του αντιπάλου, ενώ ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ κακός σε εκτέλεση και δημιουργία. Γι’ αυτό ήταν λογικό ήταν το 1-0. Η άποψή μου είναι ότι η σειρά θα έχει δρόμο. Ο Παναθηναϊκός έχει χαρακτήρα και έχει δείξει ότι μπορεί να νικήσει. Αλλά, γενικά τα τελευταία χρόνια έχουμε δει να σπάνε οι έδρες».

Για το πλεονέκτημα έδρας: «Είναι κοντά οι δύο ομάδες και έχουν συνηθίσει αυτή τη διαδικασία. Δεν είναι τόσο μεγάλο το πλεονέκτημα, όσο τα προηγούμενα χρόνια. Παλιά ήταν πιο δύσκολο και για τους δύο».

Για την κατάσταση των Λοτζέσκι και Ρίβερς: «Αυτό είναι διαφορετικό από το ντεφορμάρισμα. Οι δύο παίκτες έχουν θέματα σωματικά, που δεν τους επιτρέπουν να αγωνίζονται όπως πριν. Το θέμα των τραυματισμών είναι πιο πολύπλοκο και τους έχει αφήσει πίσω. Αυτό είναι σίγουρα θέμα για τον Παναθηναϊκό, γιατί και οι δύο παίζουν με το σουτ και ο τρόπος που αμύνεται ο Ολυμπιακός είναι καταλυτικός παράγοντα, ώστε να ανοίξει η άμυνα. Αυτό είναι πρόβλημα που καλείται να λύσει ο Παναθηναϊκός».

Για το ποιος παίκτης από τον Ολυμπιακό του έχει κάνει εντύπωση: «Είναι μεγάλο το επίπεδο και όλοι οι παίκτες έχουν τα δικά τους κίνητρα να τελειώσουν καλά τη χρονιά. Είναι δεδομένα ότι θα ενεργοποιηθούν οι παίκτες συν ότι υπάρχει το τεράστιο κίνητρο του τίτλου. Περιμένουν και οι δύο ένα γλυκό τελείωμα. Δεν νομίζω ότι θα πει κάποιος ότι είναι πετυχημένη σεζόν αν χαθεί ο τίτλος. Ο Ολυμπιακός για δεύτερη σερί χρονιά θα μείνει χωρίς τίτλο και ο Παναθηναϊκός ύστερα από 20 χρόνια χωρίς τίτλο».

Για το αν η συμμετοχή στο Final Four της Ευρωλίγκας εξαρτάται από τα μπάτζετ: «Δεν νομίζω ότι εύκολα και απλά μπορούμε να οριοθετήσουμε ομάδες για Final Four. Σίγουρα, τα μεγάλα μπάτζετ παίζουν ρόλο, όπως σε Φενέρ και ΤΣΣΚΑ που είναι σταθερές τα τελευταία χρόνια, αλλά δεν νομίζω ότι είναι κάτι που θα το πούμε απόλυτα. Είναι δύσκολο, γιατί ο ανταγωνισμός έχει ανέβει. Το θέμα είναι να έτοιμες οι ομάδες την κατάλληλη στιγμή. Δεν έχει σημασία η ποιότητα, όσο η κατάσταση που είσαι τη συγκεκριμένη στιγμή. Είδαμε τι έγινε με τον Ολυμπιακό που είχε πλεονέκτημα έδρας, πως ξεκίνησε η Ρεάλ, οι τραυματισμοί στην ΤΣΣΚΑ…».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...