ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Αυτό είναι το «μελανό» σημείο του Παναθηναϊκού

Το στοιχείο που εξακολουθεί να προβληματίζει τους «πράσινους», παρά το προβάδισμα στους τελικούς.

Αυτό είναι το «μελανό» σημείο του Παναθηναϊκού

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ξεπεράσει γρήγορα το σοκ του «ερυθρόλευκου» μπρέικ στο ΟΑΚΑ, απαντώντας άμεσα, με αποτέλεσμα μια εβδομάδα μετά το Game 1, να βρίσκεται σε θέση οδηγού στους τελικούς με σκορ 2-1, έχοντας μάλιστα περάσει αλώβητος από το ΣΕΦ.

Η συνολική αμυντική λειτουργία, το… step up από μονάδες που καλύπτουν το ευρύ rotation και η σταθερή απόδοση ορισμένων παικτών-βαρόμετρων (Καλάθης – Τζέιμς – Σίνγκλετον) έφεραν τον Παναθηναϊκό σε θέση οδηγού, ωστόσο υπάρχει και ένα αρνητικό στοιχείο, το οποίο δεν μπορεί να… κρυφτεί.

Οι «πράσινοι» κατάφεραν να αντιστρέψουν το κλίμα και το σκορ της σειράς, όμως παρουσιάζουν εξαιρετική αστάθεια από τη γραμμή των βολών, με τα ποσοστά τους να είναι από μέτρια, έως αρνητικά. Το πρόβλημα με τις αρκετές χαμένες βολές δεν εμφανίστηκε προσφάτως, αλλά αναδείχθηκε πολλές φορές μέσα στη σεζόν, για να επανέλθει στους τελικούς.

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 46.543 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στο παιχνίδι της Κυριακής, το τριφύλλι νίκησε τους «ερυθρόλευκους» με διαφορά 15 πόντων (73-58), η οποία είχε φτάσει στα πρόθυρα του +20, ακόμη κι αν οι παίκτες του Πασκουάλ έχασαν τις 15 από τις 25 βολές που εκτέλεσαν (10/25). Συνολικά, στους τρεις φετινούς τελικούς, ο Παναθηναϊκός εκτέλεσε 77 βολές, αλλά έβαλε τις… 44, σημειώνοντας ομαδικό ποσοστό 57.1% από τη γραμμή.

Στο πρώτο παιχνίδι, οι «πράσινοι» έχασαν 13 (24/37), στο ΣΕΦ 5 (10/15) και στο τελευταίο ματς 15 (10/25), με το ποσοστό του τριφυλλιού στο Game 3 να αγγίζει το 40%.

Αναλυτικά οι προσπάθειες των παικτών του Παναθηναϊκού από τη γραμμή στο τρίτο ματς:

Σίνγκλετον 4/8 Ρίβερς 1/2 Γκιστ 1/2 Καλάθης 1/3 Τζέιμς 2/4 Όγκαστ 0/4 Αντετοκούνμπο 1/2

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...