ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 73-58

Πρωτάθλημα μες το Παλέ, για σένα Γιαννακόπουλε

Τα τσιμέντα στο ΟΑΚΑ ράγισαν από τα συνθήματα για τον Παύλο Γιαννακόπουλο, με τους οπαδούς να ζητούν το πρωτάθλημα στο ΣΕΦ (73-58), βλέποντας τον μυαλωμένο Τζέιμς (14π - 5 ασ), τον βιονικό Σίνγκλετον (9π - 10ρ) κι έναν Ρίβερς (15π) από τα παλιά να... απλοποιούν τα πράγματα. Έκανε το 2-1 στη σειρά το τριφύλλι που μπορεί να τελειώσει το πρωτάθλημα την Πέμπτη στο Φάληρο.

Πρωτάθλημα μες το Παλέ, για σένα Γιαννακόπουλε

Η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ δεν ήταν όμοια με τις άλλες φορές, καθώς το τραγικό νέο της απώλειας του Παύλου Γιαννακόπουλου είχε «καλύψει» όλα τα υπόλοιπα. Τόσο μέσω των συνθημάτων, όσο κι από την κατάθεση λουλουδιών στη θέση του εκλιπόντος στα επίσημα, αλλά και από το ένα λεπτό σιγής λίγο πριν το τζάμπολ, φάνηκαν -γι ακόμη μια φορά- τα συναισθήματα κάθε «πράσινου» φίλαθλου για τον άνθρωπο που έκανε τον Παναθηναϊκό… εξάστερο!

Το παιχνίδι

Στο ματς, το «καυτό» ΟΑΚΑ έπαιξε τον ρόλο του, αν και οι δύο ομάδες πήγαιναν «χέρι-χέρι» στα πρώτα λεπτά, με τον Ολυμπιακό να βρίσκει λύση από την περιφέρεια (8-9). Όταν όμως οι παίκτες του Πασκουάλ βρήκαν κι αυτοί το χέρι τους (ιδίως με Ρίβερς – Σίνγκλετον), το τριφύλλι έτρεξε σερί 10-0, παίρνοντας double score από νωρίς (18-9). Το time out του Σφαιρόπουλου κατάφερε να ανακόψει τον ρυθμό των γηπεδούχων, καθώς αν και οι άμυνες έβγαιναν, στην επίθεση οι επιλογές ήταν αρκετά βιαστικές. Κάπως έτσι, ο για πέντε λεπτά άποντος, Ολυμπιακός, βρήκε δύο τρίποντα (Σπανούλης – Ουίλτζερ) στέλνοντας τη διαφορά στους τέσσερις (19-15, 10′).

Με τον ΜακΛιν, ο Ολυμπιακός πλησίασε στον πόντο (22-21), ωστόσο οι «ανάσες» του ως τότε άστοχου (άσχημα ποσοστά στις βολές) Παναθηναϊκού, ήρθε μέσω του Λούκας Λεκαβίτσιους. Αυτή τη φορά, ο Λιθουανός ήταν εύστοχος στις προσπάθειες που πήρε, μετατρέποντας το +1 σε +8 (32-24), με τον Ρίβερς να συνεχίζει καλύτερα απ’ ότι έπαιζε τον τελευταίο καιρό. Αν και στο τελευταίο κομμάτι του ημιχρόνου φάνηκαν τα πρώτα «μελανά» σημεία, όπως η νευρικότητα του Τζέιμς στην επίθεση, τα τρία φάουλ του Θανάση και η αποχώρηση του Γκιστ (γύρισε το πόδι του), η πεντάδα με Καλάθη – Παππά και Όγκαστ έβγαλε τις άμυνες που έπρεπε και με buzzer beater τρίποντο του Νικ, ο Παναθηναϊκός πήγε με το +10 στην ανάπαυλα (38-28).

Ο Γκιστ επέστρεψε στο δεύτερο ημίχρονο και παρά το γεγονός πως πονούσε, έδωσε ό,τι μπορούσε για να καλύψει. Το καλό νέο για τον Παναθηναϊκό ήταν πως ο ρυθμός ναι μεν «πάγωσε» μετά το +12, αλλά ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να φτάσει πιο κάτω από το -7, με τη διαφορά να κυμαίνεται καθ’ όλη τη διάρκεια του δεκαλέπτου μεταξύ 7-10 πόντων (44-37, 25′). Ωστόσο, το τριφύλλι είχε… απογοητευτική συγκομιδή έξω από τα 6.75μ, με τα 6/10 τρίποντα του ημιχρόνου να μετατρέπονται σε… 0/7 σουτ κοντά στο κλείσιμο της τρίτης περιόδου. Συν τοις άλλοις, οι παίκτες του Πασκουάλ εμφάνισαν συμπτώματα της… ασθένειας με τις βολές (κάτω από 50%). Όμως οι μυαλωμένες επιλογές του Τζέιμς στον «άσο» (4 ασίστ), επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό να κλείσει το δεκάλεπτο στο +12 (54-42).

Ήταν μεγάλη υπόθεση για τον Παναθηναϊκό το γεγονός ότι πήγε στο τελευταίο και κρίσιμο κομμάτι με την ψυχολογία υπέρ του. Μεγάλη υπόθεση ήταν επίσης οι λύσεις που βρήκε ο Πασκουάλ, αρχικά μέσω του Τζέιμς, ο οποίος κάλυψε την αρχική αστοχία του με μυαλωμένες επιθέσεις και έπειτα μέσω του Όγκαστ που κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Τζέιμς, δίνοντας ενέργεια και εύκολα ριμπάουντ. Με τον Τζέιμς να βρίσκει το χέρι του και τον Όγκαστ να «κρατά» γερά στο ζωγραφιστό, ο Παναθηναϊκός έκλεισε το πρώτο τρίλεπτο στο +19 (63-44, 33′). Από εκείνο το σημείο και έπειτα όμως, οι «πράσινοι» έχασαν σταδιακά τη συγκέντρωσή τους και πλήρωσαν τις λαθεμένες επιλογές στην επίθεση, με τον Ολυμπιακό να τρέχει επί μέρους 11-1 (64-55, 37′), δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς.

Στο τέλος πάντως, ο Τζέιμς με τρίποντο-μαχαιριά και την άμυνά του, έδωσε χαριστική βολή στον Ολυμπιακό, με το ΟΑΚΑ να σείεται με το σύνθημα ”Πρωτάθλημα μες το Παλέ για σένα Γιαννακόπουλε”.

Τα δεκάλεπτα: 19-15, 38-28, 54-42, 73-58

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ