ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 92-76

«Τρικλοποδιά» στο ΣΕΦ, όλα για τον τίτλο στο ΟΑΚΑ

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να επιστρέψει από το -14, όμως δεν ολοκλήρωσε την ανατροπή γνωρίζοντας την ήττα με 92-76. Πλήρωσε τα άδεια διαστήματα και την υπερβολική... ευαισθησία των διαιτητών το «τριφύλλι», που έχει την ευκαιρία να πάρει τον τίτλο στο καμίνι του ΟΑΚΑ. Εξαιρετικός ο Λοτζέσκι (16π), πρώτος σκόρερ ο Τζέιμς (20π).

«Τρικλοποδιά» στο ΣΕΦ, όλα για τον τίτλο στο ΟΑΚΑ

Ο Τσάβι Πασκουάλ προτίμησε ν’ αρχίσει το ματς με τον Τζέιμς Γκιστ στην πεντάδα, αλλά και τους Ρίβερς – Λοτζέσκι στα «φτερά», βάσει της επιτυχημένης συνεργασίας τους στο προηγούμενο ματς του ΣΕΦ. Αν και ο Ματ συνδέθηκε με το καλάθι στην αρχή, ο Ολυμπιακός είδε να του βγαίνει το γρήγορο παιχνίδι (8-3) και πήρε από νωρίς το προβάδισμα. Οι «πράσινοι» δεν μπήκαν στο παιχνίδι με «καθαρό» μυαλό, ενώ στην περιφέρεια τα σουτ δεν μπήκαν (1/6), συν τοις άλλοις, οι διαιτητές σφύριζαν υπέρ του δέοντος. Στις βολές πάλι, παρουσιάστηκαν… τα ίδια (4/9), παρά τα γκολ-φάουλ που κέρδισε το «τριφύλλι», με αποτέλεσμα το πρώτο δεκάλεπτο να κλείσει με τον Παναθηναϊκό στο -9, με 28 πόντους παθητικό (28-19).

Η πεντάδα με τον Λεκαβίτσιους, τον Μήτογλου και τον Βουγιούκα έκανε προσπάθεια αντεπίθεσης. Ο Ίαν πήρε τις μάχες στο «ζωγραφιστό», o Μήτογλου ήταν εξαιρετικός στην άμυνα, οι βολές μπήκαν και το 5-0 σερί έφερε τον Παναθηναϊκό στο -4 (28-24, 12′). Βέβαια, η διαφορά θα μπορούσε να ήταν μικρότερη, αν είχαν αποφευχθεί κάποια άτσαλα τελειώματα και τα λάθη στο transition. Ωστόσο, η δημιουργία έλειψε και η πρώτη αντεπίθεση δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, με τον Ολυμπιακό να ξεφεύγει εκ νέου στο +10 (38-26, 15′) και το τριφύλλι να αδυνατεί να βρει λύσεις, τόσο από τα 6.75μ, όσο και από τις βολές, ενώ και ο αριθμός λαθών ήταν ιδιαίτερα υψηλός. Παρά τις προσπάθειες των δύο πρώτων σκόρερ (Καλάθης – Γκιστ), τα δεδομένα δεν άλλαξαν και ο Παναθηναϊκός πήγε στα αποδυτήρια στο -12 (48-36).

Ο Λοτζέσκι ήταν εκείνος που σημείωσε το μοναδικό τρίποντο του Παναθηναϊκού στο πρώτο μέρος και ο ίδιος φρόντισε να «σπάσει» την κατάρα με δύο απανωτά τρίποντα, ρίχνοντας τη διαφορά από τους 14 στους 8 πόντους (50-42). Αν εξαιρεθεί ένα… μικρό διάλειμμα με το καλάθι του Πρίντεζη, το τριφύλλι πήρε ψυχολογία, ο Λοτζέσκι έβαλε νέο μεγάλο σουτ, ο τραυματίας Γκιστ συνέχισε σε υψηλά στάνταρ και ο Σίνγκλετον με δικό του σουτ έφερε το ματς… στο καλάθι (53-50). Ο Σφαιρόπουλος αναγκάστηκε να πάρει τάιμ άουτ, καθώς το επιμέρους 14-5 των «πρασίνων» εξαφάνισε το +14 του Ολυμπιακού. Βέβαια, στη συνέχεια ο πρωταγωνιστής του τρίτου δεκαλέπτου (Λοτζέσκι) αλλά και ο Καλάθης, πέρασαν στον πάγκο έχοντας… 4 φάουλ (57-55). Πάντως, η συνέχεια ανήκε στον Τζέιμς που ανέστρεψε την κακή εμφάνιση του πρώτου μέρους, παίρνοντας στις πλάτες του την «πράσινη» επίθεση, όμως το καλάθι του Ρόμπερτς στο τέλος της περιόδου, ανέβασε τον δείκτη της διαφοράς στο +7 (71-64).

Στο τελευταίο κομμάτι του ματς, ο Παναθηναϊκός έμπαινε με διαφορετική ψυχολογία, καθώς «ροκάνισε» το -14, έφτασε στο -2 για να καταλήξει η… μπίλια στο -7, με εξαιρετικούς Λοτζέσκι, Τζέιμς, συγκινητικό Γκιστ (αν και τραυματίας) και σταθερό Καλάθη, φορτωμένο όμως με 4 φάουλ (όπως και ο Ματ). Αν και ο Ρίβερς «συνδέθηκε» με το καλάθι, οι απαντήσεις ήρθαν από τους -καλούς σήμερα για τον Ολυμπιακό- Μακ Λιν και Στρέλνιεκς (77-69, 32′), την ώρα που ο Πασκουάλ έψαχνε τις κατάλληλες αλλαγές για να καλύψει το τεράστιο πρόβλημα με τα φάουλ, καθώς οι διαιτητές σφύριζαν με αρκετή θέρμη. Στη συνέχεια, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την τύχη με το μέρος τους (Ρόμπερτς) αλλά και τα σφυρίγματα (τεχνική ποινή στον Μάνο Παπαδόπουλο) και κάπως έτσι, το -6 έγινε -15 (86-71, 36′). Κάπως έτσι ξεκαθάρισε ο νικητής του παιχνιδιού, με το τριφύλλι να έχει την ευκαιρία να πάρει τον τίτλο στο πέμπτο ματς του ΟΑΚΑ.

Τα δεκάλεπτα: 28-19, 48-36, 71-64, 92-76

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE