ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Πρώην «πράσινος» φορ ανακοίνωσε το φινάλε της καριέρας του (vid)

«Κρέμασε» τα παπούτσια του ο Βραζιλιάνος. Δείτε σε βίντεο το ένα από τα δύο γκολ που σημείωσε με το τριφύλλι.

Πρώην «πράσινος» φορ ανακοίνωσε το φινάλε της καριέρας του (vid)

Το καλοκαίρι του 2008, ο Παναθηναϊκός της πολυμετοχικής εποχής έδωσε στη Φλαμένγκο ένα ποσό που έφτανε τα 4 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει τον Βραζιλιάνο επιθετικό, Ροντρίγκο Σόουζα. Ο Σόουζα φόρεσε το «Νο9» μια χρονιά πριν από την άφιξη του Τζιμπρίλ Σισέ, ωστόσο δεν κατάφερε να κάνει τη διαφορά στον Παναθηναϊκό του Χενκ Τεν Κάτε.

Ο Βραζιλιάνος δεν εξυπηρετούσε το πλάνο του Ολλανδού τεχνικού και αποχώρησε καταγράφοντας 10 συμμετοχές με δύο γκολ. Το ένα εξ αυτών σημειώθηκε κόντρα στον Πανθρακικό, αλλά το πρώτο είχε τη σημασία του, καθώς «σφράγισε» την πρόκριση του τριφυλλιού στους ομίλους του Champions League της σεζόν 2008/09. Στο 90ο λεπτό της αναμέτρησης με τη Σπάρτα Πράγας στο ΟΑΚΑ, ο Σόουζα εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Γκάμπριελ και με σκαστή κεφαλιά, διαμόρφωσε το τελικό 1-0, που συμπλήρωσε τη νίκη με 2-1 στην Τσεχία…

Δέκα χρόνια αργότερα, τον Ιούλιο του 2018, ο 36χρονος πλέον Σόουζα, ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την αγωνιστική δράση, έπειτα από μια μακρά πορεία στο βραζιλιάνικο πρωτάθλημα. Όπως μάλιστα σημείωσε, του αρκεί να παραμείνει στο ποδόσφαιρο ως… απλός φίλαθλος, καθώς δεν ενδιαφέρεται να συνεχίσει την πορεία του στο άθλημα από άλλο πόστο.

Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα
Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα 21.349 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.