ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΕΣΥΛΛΑΣ

Το θέμα δεν είναι πότε θα μπει ο Παϊρότζ, αλλά τι θα κάνει στον Παναθηναϊκό

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο panathinaikos24.gr για τις διοικητικές εξελίξεις στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός και εξηγεί γιατί η καθυστέρηση για την αλλαγή της ηγεσίας είναι το μικρότερο κακό που μπορεί να συμβεί στην ομάδα.

Το θέμα δεν είναι πότε θα μπει ο Παϊρότζ, αλλά τι θα κάνει στον Παναθηναϊκό

Υπό άλλες (νορμάλ) συνθήκες οι παρακάτω γραμμές θα ήταν αφιερωμένες στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι του Παναθηναϊκού. Θα διαβάζατε μια ανάλυση για το πρώτο φιλικό προετοιμασίας της ομάδας, τις δοκιμές του Γιώργου Δώνη, την εικόνα που έδειξε το τριφύλλι στην ήττα με 2-0 από την Άλκμααρ και για τα πρώτα χαρακτηριστικά που παρατηρήσαμε από το σύνολο του Ελληνα προπονητή. Δυστυχώς, για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία του κλαμπ, φιλικό προετοιμασίας δεν μεταδόθηκε τηλεοπτικά και άπαντες είμαστε στο… σκοτάδι. Ακόμη κι αυτό, το γεγονός ότι δεν υπήρξε κάλυψη για φιλικό ματς του «τριφυλλιού», καταδεικνύει τα πολλά προβλήματα και την κατηφόρα στην οποία έχει μπει το κλαμπ μέχρι να γίνει η αλλαγή της ηγεσίας.

Συνοπτικά, δυο – τρία πραγματάκια τα οποία μαθαίνουμε από τη χθεσινή εικόνα της ομάδας στην Ολλανδία:

-Ο Παναθηναϊκός στάθηκε αξιοπρεπώς, είχε δυο – τρεις καλές ευκαιρίες για να σκοράρει, αλλά είχε και προβλήματα κυρίως στο κομμάτι της ανάπτυξης. Λογικό, από τη στιγμή που στην παρούσα φάση ποδοσφαιριστές με ικανότητα να δημιουργούν δεν υπάρχουν – με εξαίρεση έναν, δυο – και από τη στιγμή που η ομάδα είναι ακόμη στην αρχή της δουλειάς με ένα νεανικό και «φτωχό» (λόγω της κατάστασης που έχουμε αναλύσει δεκάδες φορές) ρόστερ.

-Το σημαντικότερο στοιχείο που έδειξαν οι «πράσινοι» ήταν το τρέξιμο. Οι ποδοσφαιριστές κάλυψαν πολλά χιλιόμετρα, έδειξαν διάθεση και πάθος. Απ’ αυτά που μαθαίνουμε ότι δουλεύει ο Δώνης είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο Παναθηναϊκός θα είναι φέτος μια ομάδα που θα τρέχει πολύ.

-Κορυφαίος του «τριφυλλιού» ήταν ο Κουλιμπαλί. Ο Αφρικανός άσος κάλυψε την δεξιά πλευρά και είχε καλή απόδοση αμυντικά και επιθετικά, χάνοντας μάλιστα δυο ευκαιρίες.

-Ο Δώνης δοκίμασε στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα το 3-4-2-1. Το σύστημα, δηλαδή, που δουλεύει στις προπονήσεις με τρεις αμυντικούς και δυο ακραία φουλ μπακ, τα οποία θα «πιάνουν» όλη την πλευρά.

Πάμε, τώρα, στα πιο σημαντικά, τα οποία αφορούν το «αύριο» του Παναθηναϊκού.

Όπως «βγαίνει» από το ρεπορτάζ, η αλλαγή στην ηγεσία της ΠΑΕ και η… παράδοση – παραλαβή θα γίνει στα τέλη Αυγούστου. Εκεί υπολογίζουν οι Αλαφούζος και Παϊρότζ ότι θα έχουν γίνει τα πάντα, προκειμένου ο πρώτος να αφήσει το κλαμπ και ο δεύτερος (μαζί με τους ανθρώπους του…) να το αναλάβει.

Αποτελεί κοινή συνείδηση το γεγονός ότι το ιδανικό θα ήταν τα πάντα να είχαν τελειώσει στις 30 Ιουνίου, όπως «έλεγε» το συμφωνητικό των δυο πλευρών, ή λίγο αργότερα. Διότι αν αυτό γινόταν, ο Παναθηναϊκός θα είχε μια μεγαλύτερη άνεση στις μεταγραφές και κυρίως σε αυτή του επιθετικού άνω των 23 ετών. Για σταθείτε, όμως, λίγο. Αυτό είναι το πιο σημαντικό; Το πότε, δηλαδή, θα μπει ο Παϊρότζ, όταν, άλλωστε, μιλάμε για ένα καλοκαίρι «μη Παναθηναϊκό» και για μια χρονιά που έρχεται στην οποία η ομάδα θα έχει ως κυρίαρχο στόχο την είσοδο στην πεντάδα; Ή μήπως η ουσία της συζήτησης είναι όχι το «πότε», αλλά το «πώς» και κυρίως το «μετά»;

Ξαναγράφω: Το ιδανικό θα ήταν όλα να είχαν τελειώσει. Όμως, το πιο σημαντικό και το κυρίαρχο για το τριφύλλι είναι τα πάντα να γίνουν ομαλά, με ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ώστε αυτή η μεταβατική χρονιά που έρχεται να κυλήσει όσο το δυνατόν πιο ομαλά και από του χρόνου τέτοια εποχή να συζητάμε για το πώς η ομάδα θα ξαναγίνει μεγάλη, έχοντας αφήσει πίσω της όλα αυτά τα βασανιστικά που έχουν συμβεί. Στη φάση που βρίσκεται ο Παναθηναϊκός δεν είναι τόσο σπουδαίος ο χρόνος (αν δηλαδή το deal αργήσει για έναν ή δυο μήνες), όσο το τι θα γίνει από εκεί και πέρα.

Ο Παϊρότζ και οι συνεργάτες του θα πρέπει να έχουν ένα σχέδιο και ένα όραμα για την ομάδα. Θα πρέπει αφού… μηδενίσουν στο θέμα χρεών την ΠΑΕ, αφού τη στελεχώσουν, να χαράξουν ένα σοβαρό πλάνο για τη σταθερή επιστροφή του «τριφυλλιού», με συνέπεια, με σοβαρότητα, με ειλικρίνεια προς τον ταλαιπωρημένο κόσμο, με αλλαγή των πάντων, με τη δημιουργία μιας ΠΑΕ βασισμένης σε άκρως επαγγελματικά και σύγχρονα ποδοσφαιρικά πρότυπα σε κάθε τομέα. Θα πρέπει, επίσης, να γίνουν γνωστά τα πάντα. Ποιοι είναι οι στόχοι του Ταϊλανδού, ποιοι οι συνεργάτες του, ποιο το πλάνο μέσα σε βάθος χρόνου, πότε θα ξεχρεώσει η ομάδα, τι θα γίνει με το καυτό θέμα του γηπεδικού, πως θα μπορέσει ο Παναθηναϊκός από του χρόνου να επανέλθει στην απόλυτη κανονικότητα, γιατί δεν μπήκαν νωρίτερα κάποια χρήματα για να μην υπάρχει για φέτος η απαγόρευση μεταγραφών και οι υπόλοιπες ποινές; Όλα αυτά θα πρέπει να απαντηθούν. Αυτά είναι τα σοβαρά και σημαντικά, όπως και το τι θα γίνει από «εδώ και πέρα». Το μεγάλο θέμα, λοιπόν, δεν ήταν ή δεν είναι ο Παϊρότζ να έμπαινε ΑΜΕΣΑ στην ΠΑΕ. Αλλά το τι θα κάνει μόλις αναλάβει την ομάδα, διότι περισσότερη ταλαιπωρία και… φλατ κατάσταση μέσα σε μια μετριότητα, δεν αντέχεται για τον Παναθηναϊκό.

Υ.Γ: Οπως θα έχετε παρατηρήσει, εδώ και λίγες μέρες το panathinaikos24.gr έχει μεταμορφωθεί ριζικά. Πλέον, η ιστοσελίδα είναι πιο σύγχρονη και φυσικά πιο χρηστική για τον αναγνώστη. Ο μεγάλος μας στόχος είναι η συνεχής βελτίωση του site σε κάθε επίπεδο. Σύντομα θα υπάρξουν και περισσότερες αλλαγές, περισσότερες διαδικτυακές προσθήκες οι οποίες θα έχουν να κάνουν κυρίως με τον τρόπο επικοινωνίας ιστοσελίδας – αναγνώστη σε κάθε επίπεδο, αλλά και… ενισχύσεις. Μείνετε συντονισμένοι…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE