ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΑΝΤΒΕΡΠ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 2-1

Καλή η εικόνα, αλλά θέλει ενίσχυση

Ο Παναθηναϊκός του πρώτου ημιχρόνου ήταν πολύ καλός στο φιλικό με την Αντβέρπ, άνοιξε το σκορ με ένα καταπληκτικό γκολ του Στάικου, αλλά με δυο γρήγορα τέρματα στην επανάληψη, ηττήθηκε 2-1. Θετικά τα σημάδια, χρειάζεται ενίσχυση στην επίθεση το τριφύλλι. Κορυφαίοι οι Μουνιέ, Κουλιμπαλί, Ινσούα, Στάικος.

Καλή η εικόνα, αλλά θέλει ενίσχυση

O Παναθηναϊκός γνώρισε τη δεύτερη του ήττα σε ισάριθμα φιλικά προετοιμασίας. Μετά την Άλκμααρ, οι «πράσινοι» ηττήθηκαν 2-1 από την Αντβέρπ, στο παιχνίδι το οποίο ήταν πρόβα τζενεράλε των Βέλγων μπροστά στο κοινό τους, μια εβδομάδα πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος.

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να ηττήθηκε, αλλά είχε πολύ καλή εικόνα στο πρώτο ημίχρονο του φιλικού, όταν και σημείωσε ένα καταπληκτικό γκολ με τον Στάικο στο 44’, όταν ο κορυφαίος του «τριφυλλιού» Μουνιέ με ατομικό ενέργεια από τα δεξιά και ντρίπμπλα – άδειασμα στον αντίπαλό του, έστρωσε την μπάλα στον νεαρό και ο τελευταίος με δυνατό πλασέ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Νωρίτερα, η ομάδα του Γιώργου Δώνη είχε καταφέρει από το 15’ και μετά να κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο. Με εξαίρεση το πρώτο τέταρτο, διάστημα στο οποίο η Αντβέρπ πρέασε ψηλά και οδηγούσε τους παίκτες του Παναθηναϊκού σε λάθη, το «τριφύλλι» ήταν καλύτερο από την αντίπαλό του. Είχε συνοχή στις γραμμές, εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία, σούπερ τρεξίματα, όσο περνούσε η ώρα ανέβαινε και αναπτυσσόταν όλο και καλύτερα και σε γενικές γραμμές η εικόνα του ήταν ενθαρρυντική.

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.338 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στην επανάληψη, δυο φτηνά λάθη έδωσαν το δικαίωμα στην Αντβέρπ να φέρει… τούμπα το παιχνίδι και να κάνει μέσα σε λίγα λεπτά την ανατροπή. Στο 49’ ο Οικονόμου έχασε στον αέρα τον αντίπαλό του, ο Κότσαρης που είχε περάσει στη θέση του Διούδη, δεν έκανε καλή έξοδο και ο Φαρίς με πλασέ στο 1-1 έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Λίγο αργότερα, στο 54’ οι Βέλγοι βγήκαν στην κόντρα, ο Κότσαρης δε βγήκε εγκαίρως να μαζέψει την μπαλιά – τρύπα στον Χέλμανς και ο τελευταίος με πλασέ έκανε το 2-1.

Επί της ουσίας, η Αντβέρπ δίχως να δείξει κάτι το φοβερό και τρομερό, ανέτρεψε το εις βάρος της αποτέλεσμα, χάρη σε δυο λάθη των «πράσινων».

Στη συνέχεια, ο ρυθμός έπεσε, κάτι που ήταν απολύτως λογικό. Οι πολλές αλλαγές και το γεγονός ότι ο Γιώργος Δώνης έβαλε όλους τους νεαρούς σιγά – σιγά, δεν βοήθησε το τριφύλλι να προσπαθήσει να αντιδράσει και να ψάξει το γκολ της ισοφάρισης. Από την άλλη, η ομάδα του Βελγίου δεν έδειξε κι αυτή κάτι και το 2-1 έμεινε μέχρι το τέλος.

Σε γενικές γραμμές, η εικόνα του Παναθηναϊκού ήταν πολύ καλή. Τακτικά, στο 3-4-3 που δοκιμάζει ο Γιώργος Δώνης, η ομάδα τα πήγε εξαιρετικά στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και αυτό είναι που μετράει τώρα. Από την άλλη, η έλλειψη ποιότητα σε θέσεις από τη μέση και μπροστά και το γεγονός ότι δεν υπάρχει βάθος στο ρόστερ, είναι κάτι που παρατηρείται και που φυσικά είναι γνωστό. Όπως, επίσης, ότι ο Παναθηναϊκός χρειάζεται σύντομα ενίσχυση κυρίως στην επίθεση.

Αγωνία επικρατεί για τον Εμάνουελ Ινσούα, που αποχώρησε τραυματίας στο 50′, έπειτα από χτύπημα στο αριστερό πόδι. Στη θέση του πέρασε ο Χατζηθεοδωρίδης που στο ανεπίσημο ντεμπούτο του, έκανε απλά πράγματα, δίχως από τώρα να μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα για την αξία του.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΝΤΒΕΡΠ (Λ. Μπόλονι): Μπολάτ, Ζούκλεροντ, Μπόρχες, Χάιρεμανς, Γιαταμπαρέ, Φαρίς, Αρσλάναγκιτς, Οπαρέ, Οβούσου, Ροντρίγκες, Μπολινγκί.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γ. Δώνης): Διούδης (46’ Κότσαρης), Γιόχανσον (64’ Θεοχάρης), Κολοβέτσιος (80’ Αποστολάκης), Οικονόμου (64’ Μαυρομάτης), Κουλιμπαλί (69’ Οικονομόπουλος), Στάικος (46’ Κάτσε), Δώνης (64’ Τζανδάρης), Ινσούα (53’ Χατζηθεοδωρίδης), Μουνιέ (68’ Κουντουριώτης), Χατζηγιοβάνης (46’ Μπουζούκης), Ρεγκάκος (64’ Πίσπας).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.