ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Πειραιάς: Έτσι δρούσε το καρτέλ με τα 67 κιλά κοκαΐνης και αρχηγό τον 41χρονο ποδοσφαιριστή

Το χρυσό κόλπο των καρτέλ της Λατινικής Αμερικής, να σπρώχνουν μέσω κοντέινερ κοκαΐνη από την άλλη άκρη του Ατλαντικού στον Πειραιά, «ναυλώνοντας» ψυκτικούς για να επισκευάζουν εικονικές βλάβες και να βγάζουν ανενόχλητοι τη «λευκή κυρία» από το λιμάνι Πειραιά, ξεδιπλώνεται μέσα από τα ενημερωτικά σημειώματα της ΕΛ.ΑΣ και τις πληροφορίες του newsit.gr.

Πειραιάς: Έτσι δρούσε το καρτέλ με τα 67 κιλά κοκαΐνης και αρχηγό τον 41χρονο ποδοσφαιριστή

Ο βραχίονας του τρίου με κεντρικό πρόσωπο τον 41χρονο ποδοσφαιριστή που έπεσε στα δίχτυα της Δίωξης Ναρκωτικών, είναι όπως χαρακτηριστικά λένε, ένα μόνο πλοκάμι, στο τεράστιο αυτό κύκλωμα, και σίγουρα, το «χρυσό» φορτίο με τα 67 κιλά της κοκαΐνης των 2 εκατομμυρίων ευρώ, που ταξίδεψε από το Εκουαδόρ στο λιμάνι του Πειραιά καμουφλαρισμένη σε κοντέινερ με γαρίδες, δεν ήταν το πρώτο.

Στο καρτέλ με τις χοντρές άκρες στη Λατινική Αμερική φέρεται να κινούσε τα νήματα ομάδα Αλβανών. Ο 41χρονος ποδοσφαιριστής, ο οποίος κρέμασε τα παπούτσια του και ξεκίνησε να ασχολείται με τα ηλεκτρονικά, φέρεται ως επικεφαλής της ναρκωτριπλέτας που συνελήφθη μέσα στο λιμάνι, την ώρα που άδειαζαν τα κοντέινερ με τα πακέτα της καθαρής κοκαΐνης.

Ο ποδοσφαιριστής που έχει αγωνιστεί σε ομάδες που πέρασαν από την σουπερλίγκα, πατέρας ενός ανήλικου παιδιού, ήταν όπως λένε «πηγές» της ΕΛ.ΑΣ στο newsit.gr, δυνατός «παίκτης» στο καρτέλ. Από την παρακολούθηση προέκυψε ότι έκανε κραυγαλέα ζωή, με ακριβά αυτοκίνητα, ρούχα επώνυμων οίκων και συχνά ταξίδια στο εξωτερικό. Οι έμπειροι αξιωματικοί της Δίωξης Ναρκωτικών κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν το σύστημα με τους ψυκτικούς και να τους μπλοκάρουν τη μεγάλη μπίζνα.

Πρώτη δημοσκόπηση: Διέλυσε τα κοντέρ ο Αυτιάς…
Πρώτη δημοσκόπηση: Διέλυσε τα κοντέρ ο Αυτιάς… 10.849 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η πληροφορία Όπως αναφέρεται στα ενημερωτικά σημειώματα της ΕΛ.ΑΣ, το ξεδόντιασμα του συγκεκριμένου βραχίονα έγινε μετά από μια πληροφορία που έφτασε στη Δίωξη Ναρκωτικών και το γραφείο της αμερικανικής DΕΑ στην Αθήνα. Η πληροφορία, έλεγε, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στα ενημερωτικά σημειώματα της Αστυνομίας «Για την εγκληματική δράση διεθνικού κυκλώματος, εισαγωγής μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης από την Ν. Αμερική, προοριζόμενες για χώρες της Ευρώπης και της χώρας μας συμπεριλαμβανομένης, εξακρίβωσης και διασταύρωσης στοιχείων, δημιουργίας προφίλ των εμπλεκομένων (profiling) απεκαλύφθη η δομή της εγκληματικής οργάνωσης, ο διεθνικός χαρακτήρας της και η εγκληματική δράση των μελών της».

Στις επόμενες γραμμές γίνεται αναφορά στην εμπλοκή των τριών.

Ειδικότερα: «Από μη επ’ ακριβώς προσδιορισθέντος χρόνου, τουλάχιστον όμως από το έτος 2022 και έως της συλλήψεώς τους την 16/10/2023, όπως προέκυψε κατά την προανάκριση, τα συλληφθέντα μέλη εντάχθηκαν σε εγκληματική οργάνωση, διεθνικού χαρακτήρα, δραστηριοποιούμενη στη διακίνηση από τη Λατινική Αμερική στην ευρωπαϊκή αγορά σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών (κοκαΐνη), μεταφερομένων δια θαλάσσης σε εμπορευματοκιβώτια, αποκρυμμένων σε καταψυκτικούς μηχανισμούς αυτών, προς περαιτέρω εισαγωγή και διακίνησή τουςσε Χώρες της Ευρώπης, της Χώρας μας συμπεριλαμβανομένης (είτε ως χώρα προορισμού είτε ως χώρα διαμετακόμισης) επί σκοπώ αποκομίσεως παρανόμων προσόδων μεγάλου ύψους»

Οι ρόλοι Όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό σημείωμα ο ποδοσφαιριστής και τα υπόλοιπα μέλη είχαν συγκεκριμένους και διακριτούς ρόλους. «Τα μέλη είχαν διακριτούς ρόλους, ήτοι: Ο 41χρονος ποδοσφαιριστής, ήταν επικεφαλής της ομάδας των συλληφθέντων της εγκληματικής οργάνωσης, έχοντας αναλάβει τις επαφές με τους εισαγωγείς και περαιτέρω διακινητές των ναρκωτικών, το συντονισμό της παραλαβής των ναρκωτικών από τα εμπορευματοκιβώτια και της παράδοσης στις κατά περίπτωση τελικούς διακινητές.

Ο 32χρονος ψυκτικός άμεσος συνεργάτης του ποδοσφαιριστή είχε αναλάβει την παραλαβή των ναρκωτικών από τους μηχανισμούς ψύξης των εμπορευματοκιβωτίων, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητα του ως ψυκτικός, ενώ ο τρίτος ηλικίας 37 ετών, ήταν χειριστής του συστήματος εντοπισμού και καταγραφής βλάβης των ψυκτικών μηχανισμών των εμπορευματοκιβωτίων και παρείχε με αυτό τον τρόπο την πρόσβαση στα ανωτέρω μέλη της εγκληματικής οργάνωσης για την παραλαβή – εξαγωγή των ναρκωτικών από το Λιμένα του Πειραιά».

Το modus operandi Ο ποδοσφαιριστής, όπως αναφέρεται είχε «τις επαφές με τους εισαγωγείς και τους τελικούς διακινητές των ναρκωτικών. Λάμβανε τον αριθμό του επίμαχου εμπορευματοκιβωτίου (του οποίου περιείχε τα ναρκωτικά), στη συνέχεια το ανέφερε στον 37χρονο που είχε την πρόσβαση στο σύστημα για τη δήλωση εικονικής βλάβης του ψυκτικού μηχανήματος αυτού, καθώς και στην μεταφορά και τοποθέτηση εμπορευματοκιβωτίου, σε σημείο εντός του Λιμένα, προσβάσιμο από τα μέλη της οργάνωσης.

Στο τελικό στάδιο με το πρόσχημα επιδιορθώσεως της υποτιθέμενης βλάβης, ο ποδοσφαιριστής και ο 32χρονος επιλέγοντας την κατάλληλη χρονική στιγμή παραλάμβαναν τα ναρκωτικά από το ψυκτικό μηχανισμό του εμπορευματοκιβωτίου και εξήγαγαν αυτά από το Λιμένα με αυτοκίνητο της εταιρείας τους, τα οποία στη συνέχεια αποθήκευαν προσωρινά και τα παρέδιδαν στους τελικούς διακινητές αυτών».

Το μπλόκο στο λιμάνι και οι συλλήψεις Το «χρυσό» κοντέινερ, συμφωνα με την πληροφορία των αρχών, έφθασε στο λιμάνι του Πειραιά τα ξημερώματα της 15ης προς 16ης Οκτωβρίου. Οι έμπειροι αξιωματικοί της Διωξης Ναρκωτικών, σε συνεργασία με άνδρες της Ε.Κ.Α.Μ., οργάνωσαν επιχείρηση για την συλλήψη των εμπλεκομένων μελών του κυκλώματος.

Έτσι, το μεσημέρι της 16/10/2023, πλησίασαν τον 41χρονο ποδοσφαιριστή στην οδό Καραολή Δημητρίου στην Νίκαια και διαπίστωσαν πως κουβαλουσε πάνω του μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία με περιεχόμενο κοκαΐνη, βάρους 4 γραμμαρίωνκοκαΐνης. Σε νομότυπη κατ’ οίκον έρευνα που επακολούθησε εντός διαμερίσματος 4ου ορόφου στην Νίκαια, κατελήφθη να κατέχει με σκοπό την διακίνηση, μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία με περιεχόμενο κοκαΐνη, συνολικού μικτού βάρους -285- γραμμαρίωνκοκαΐνηςπερίπου.

Στη συνεχεία, απογευματινές ώρες μέσα στο λιμάνι του Πειραιά, σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης και Λαθρεμπορίου της Γ΄ Τελωνειακής Διεύθυνσης Πειραιά, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο εμπορευματοκιβώτιο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 58 αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, περιτυλιγμένες με κολλητική ταινία με κοκαΐνη,συνολικού μικτού βάρους 66 κιλών και 700 γραμμαρίων περίπου, ποσότητα την οποία η εγκληματική οργάνωση εισήγαγε στην Ελληνική Επικράτεια με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους.

Πηγή: newsit.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.