ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Κυριάκος Μητσοτάκης για τη δολοφονία στο Blue Horizon: Νιώθω αποτροπιασμό και φρίκη

Σοκαρισμένος με τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη από μέλη του πληρώματος τoυ Blue Horizon, στο λιμάνι του Πειραιά, το βράδυ της Τρίτης (05.09.2023), δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτηση του στο Facebook.

Κυριάκος Μητσοτάκης για τη δολοφονία στο Blue Horizon: Νιώθω αποτροπιασμό και φρίκη

Σοκαρισμένος με τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη από μέλη του πληρώματος τoυ Blue Horizon, στο λιμάνι του Πειραιά, το βράδυ της Τρίτης (05.09.2023), δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτηση του στο Facebook.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι αισθάνεται αποτροπιασμό και φρίκη για τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη στο Blue Horizon, και επισήμανε ότι το “χθεσινό γεγονός της ντροπής δεν εκφράζει τη χώρα που θέλουμε”, καταλήγοντας ότι “η Πολιτεία θα κάνει το καθήκον της”.

Αναλυτικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει: “Όπως όλοι μας, σήμερα, νιώθω αποτροπιασμό και φρίκη για το αδιανόητο τέλος που βρήκε ένας συνάνθρωπός μας, στο λιμάνι του Πειραιά. Δεν το χωράει το μυαλό, ούτε και το ανέχεται η στοιχειώδης ηθική.

Δημοσκόπηση που ανατρέπει τα πάντα: Το χειρότερο σενάριο για τη Νέα Δημοκρατία!
Δημοσκόπηση που ανατρέπει τα πάντα: Το χειρότερο σενάριο για τη Νέα Δημοκρατία! 2.433 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δεν θα αναφερθώ σε όσα η Δικαιοσύνη και το κράτος ερευνήσουν και θα εντοπίσουν. Ή στους ενόχους που θα τιμωρηθούν για την υπόθεση. Όλα αυτά θα γίνουν. Αλλά, δυστυχώς, δεν αρκούν για το βάρος των στιγμών. Στέκομαι ιδιαίτερα στο συγκλονιστικό μήνυμα που εκπέμπει αυτή η τραγωδία: έναν συνδυασμό από ανευθυνότητα και κυνισμό, περιφρόνηση και αδιαφορία. Που τελικά γίνεται βία. Και έτσι ξαφνικά, χάνεται ένα παιδί της διπλανής μας πόρτας…

Όπως όλοι, είμαι δίπλα στην οικογένεια του θύματος. Ξέρω, όμως, ότι τίποτα δεν τον φέρνει πίσω για να ακούσει τη συγγνώμη ενός συλλογικού αναστοχασμού. Η απώλειά του, ωστόσο, παραμένει ένα σήμα κινδύνου, αφύπνισης και ανάταξης.

Το χθεσινό γεγονός της ντροπής δεν εκφράζει τη χώρα που θέλουμε. Και πιστεύω ότι καμιά Ελληνίδα και κανένας Έλληνας δεν θα ήθελε να το δει ως εικόνα του στον καθρέφτη της πραγματικότητας. Στη μνήμη του Αντώνη, λοιπόν, η Πολιτεία θα κάνει το καθήκον της. Αλλά και καθένας ας υπηρετήσει υπεύθυνα τον ρόλο που του αναλογεί. Αλληλέγγυος με τους γύρω του. Γιατί αγαπώ τη ζωή και τον τόπο, σημαίνει αγαπώ τους ανθρώπους”.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, o 36χρονος, ο οποίος σπρώχτηκε από μέλη του πληρώματος του Blue Horizon κι έπεσε στη θάλασσα του Πειραιά, είχε εισιτήριο για το πλοίο. Πηγές του Λιμενικού Σώματος αναφέρουν ότι στο σημείο υπήρχε στέλεχος του λιμενικού, το οποίο εφάρμοζε μέτρα τάξης, αλλά όχι μπροστά στον καταπέλτη. Προσθέτουν ότι η φόρτωση του πλοίου είχε ολοκληρωθεί.

Ο 36χρονος είχε επιβιβαστεί νωρίτερα στο πλοίο, έπειτα βγήκε έξω από αυτό, και στη συνέχεια προσπάθησε να ξαναμπεί, επιβεβαίωσε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Οι συλληφθέντες είναι ο καπετάνιος, ο ύπαρχος, ο λοστρόμος και ο αξιωματικός καταστρώματος του Blue Horizon.

Το πλοίο αρχικά είχε αναχωρήσει για το Ηράκλειο, αλλά με εισαγγελική εντολή επέστρεψε στο λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να ληφθούν καταθέσεις από επιβάτες και πλήρωμα

Στο Blue Horizon έγινε αλλαγή του πληρώματος και αναχώρησε αργά τα μεσάνυχτα για τον προορισμό του.

Πηγή: newsit.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.