O μεσοεπιθετικός του τριφυλλιού ανάμεσα στα πολλά που είπε τόνισε ότι προσαρμόστηκε εύκολα στη νέα του ομάδα και ότι αλληλοεκτιμήθηκε από την πρώτη στιγμή με την διοίκηση. Επίσης, υπογράμμισε ότι έχει πολύ καλή επικοινωνία με τον προπονητή του κάτι που τον βοηθάει να βελτιώνεται συνεχώς.

Αναλυτικά είπε στην εφημερίδα της πατρίδας του :

-Μεχτί Αμπεΐντ, πέτυχες το δεύτερο γκολ σου με τον Παναθηναϊκό πριν λίγες μέρες. Τελικά κέρδισες το στοίχημα σου με τον Παναθηναϊκό. Δεν είναι έτσι;

«Ο Παναθηναϊκός δεν είναι απλά ένα στοίχημα. Είναι μια επιλογή για την οποία είμαι περήφανος. Όταν μου παρουσιάστηκε η ευκαιρία, δεν χρειάστηκα πολύ χρόνο για να αποφασίσω. Στη Νιούκαστλ έχασα κάποιο χρόνο με την μη συμμετοχή μου. Εδώ η ηγεσία είναι ξεκάθαρη. Εγώ θέτω τους όρους στον εαυτό μου. Η συμφωνία ήταν καθαρή, αλληλοεκτιμηθήκαμε και υπέγραψα. Με τις προπονήσεις και τα παιχνίδια κέρδισα τα γκολ μου και σήμερα ο προπονητής μου πιστεύει σε εμένα, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για την αυτοπεποίθηση μου. Επικοινωνούμε τακτικά και με κάνει να προοδεύω. Είμαι ευτυχισμένος κάθε φορά που σκοράρω, καθώς αυτό είναι ο καρπός μιας σκληρής προσπάθειας. Προπονούμαι αρκετά απέναντι στο τέρμα. Ωστόσο δεν είμαι επιθετικός, σκοπός μου είναι να προοδεύσω σε κάθε θέση του γηπέδου. Εδώ έχω τη δυνατότητα να το κάνω, είμαι λοιπόν πολύ ευτυχισμένος που διάλεξα τον Παναθηναϊκό».

-Μίλησε μας για την προσαρμογή σου στον Παναθηναϊκό και τη διαφορά της ομάδας σε σχέση με τη Νιουκάστλ.

«Η προσαρμογή μου ήταν πολύ εύκολη, όλοι εδώ με βοήθησαν σε όλα τα επίπεδα είτε προσωπικά είτε επαγγελματικά. Δέχθηκα μια θερμότατη υποδοχή εδώ στην Ελλάδα. Αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου. Υπάρχει μια διαφορά στην ένταση των παιχνιδιών, υπάρχουν λιγότερα μεγάλα ονόματα του πρωταθλήματος, κάτι που μου ταιριάζει πολύ, καθώς ούτε εγώ είμαι ένα μεγάλο όνομα του ποδοσφαίρου. Ελπίζω να εξελιχθώ σε κάτι τέτοιο, δουλεύω για αυτό και είμαι στον σωστό δρόμο για αυτό. Το ελληνικό πρωτάθλημα με προπονεί για αυτόν το στόχο και ο Παναθηναϊκός είναι μια μεγάλη ελληνική ομάδα, με ένα μεγάλο παρελθόν. Η πίεση, η ανάγκη για καλά αποτελέσματα είναι και εδώ υψηλά. Οι οπαδοί μας είναι πάντα στα ραντεβού του γηπέδου, πιστεύουν σε εμένα, θέλω να τους ικανοποιήσω, η ατμόσφαιρα στο γήπεδο είναι εκπληκτική. Όλη την εβδομάδα περιμένω την ημέρα του ματς. Όπως άλλωστε έχω πει και σε παλαιότερες συνεντεύξεις μου, στη Νιούκαστλ τα μεγάλα ονόματα της θέσης μου ήταν και είναι ο Καμπαγίε και ο Τιοτέ. Αν υπάρχει ένα πράγμα για το οποίο είμαι πλέον σίγουρος είναι ότι στο ποδόσφαιρο όπως και στη ζωή, ο καθένας έχει αυτό που του αξίζει. Αν θέλεις να είσαι καλύτερος από τα μεγάλα ονόματα ενώ δεν παίζεις σαν αυτά τότε έχεις κάποιο πρόβλημα στον εγκέφαλο. Έκανα την αυτοκριτική μου και είμαι καλά εδώ που είμαι. Σήμερα αγωνίζομαι σε κάθε ματς για να βελτιώσω το επίπεδο μου και για να είμαι στην εντεκάδα. Μόνο με τη δουλειά ανταμείβεσαι».

-Ας μιλήσουμε για την Αλγερία. Πώς είδες την πορεία της χώρας στα πλέι-οφ και την πρόκριση της στο Μουντιάλ;

«Το Αφρικανικό πρωτάθλημα καταρχάς είναι εξαιρετικά δύσκολο. Οι «πράσινοι» είναι προικισμένοι με υπερηφάνεια. Δεν μπορεί να πει κανείς τίποτα άλλο από το να μας συγχαρεί και να χειροκροτήσει. Η πρόκριση αυτή ήρθε με σκληρή δουλειά όχι κατά τύχη. Ξέρω ότι δούλεψαν πολύ και μεθοδικά και πρέπει να είναι περήφανοι».