ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Εξάστερος όνομα και πράγμα!

Αυτός ήταν Παναθηναϊκός, αυτός ήταν Εξάστερος! Η ομάδα του Πεδουλάκη έκανε ό,τι ήθελε στη Ρωσία με κρεσέντο τριπόντων, «κατάπιε» την Λοκομοτίβ Κουμπάν με 82-63 και ανέβηκε στην τρίτη θέση του ομίλου!

Εξάστερος όνομα και πράγμα!

Εξάστερη μαγεία από τον Παναθηναϊκό στην «παγωμένη» Ρωσία! Οι παίκτες του Πεδουλάκη έδειξαν τον πραγματικό τους εαυτό και με φοβερή εμφάνιση, διέλυσαν την Λοκομοτίβ Κουμπάν με 82-63.

Τι να πρωτοπείς για τους «πράσινους»; Για τον αρχηγό Διαμαντίδη; Για τον «καυτό» Φώτση; Για τον επιβλητικό Λάσμε, τον εξαιρετικό Ούκιτς, τους ουσιώδεις Μπράμο και Κάρι;

Με οδηγό τα τρίποντα και την «ατσάλινη» άμυνα, το τριφύλλι έκανε πλάκα από το δεύτερο κιόλας δεκάλεπτο στους Ρώσους και έφτασε το ρεκόρ του στο 5-4, που του έδωσε τη δυνατότητα να ανέβει στην τρίτη θέση του ομίλου και να κυνηγά με αξιώσεις και τη δεύτερη στο φινάλε της πρώτης φάσης!

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 48.153 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Όγδοος στην ιστορία της Ευρωλίγκας στα εύστοχα τρίποντα ο μεγάλος «3D» που έφτασε τα 277, έπιασε τον Ίγκορ Ρακόσεβιτς και κυνηγά τον Γιασικεβίτσιους!

Το παιχνίδι:

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με τους Ούκιτς, Διαμαντίδη, Λάσμε, Μπράμος, Γκιστ και με το… καλημέρα έδειξε τις άγριες διαθέσεις του, προηγούμενος με 6-0. Σιγά-σιγά οι παίκτες της Λοκομοτίβ άρχισαν να βρίσκουν το δρόμο προς το… πράσινο καλάθι και ισοφάρισαν σε 8-8. Τα τρίποντα των Διαμαντίδη και Μπράμου έδιναν λύσεις στον Εξάστερο που βρέθηκε ξανά μπροστά με 18-14. Η άμυνα, όμως, αντιμετώπιζε προβλήματα, με αποτέλεσμα ο Γιασάιτιτς να διατηρείται «καυτός» και απ’ τα δικά του χέρια τέλειωσε το δεκάλεπτο με 23-21 υπέρ της Λοκομοτίβ.

Φώτσης και Κάρι πέρασαν στο παρκέ και αμφότεροι έδειξαν πως βρίσκονται σε πολύ καλό βράδυ. Από αυτούς άλλωστε, το τριφύλλι όχι μόνο ανέκτησε το προβάδισμα, αλλά προηγήθηκε και με 5 πόντους, 30-25. Η άμυνα έδινε… ρεσιτάλ πλέον, και με τους Διαμαντίδη, «Batman» να συνεχίζουν το επιθετικό τους κρέσεντο από τα 6,75, η διαφορά ανέβηκε πάνω από τους 10 για πρώτη φορά με το 39-27! Το πόδι όχι μόνο δεν έφυγε από το… γκάζι, αλλά 4’’ πριν το φινάλε του πρώτου μέρους, ο μεγάλος αρχηγός ευστόχησε σε πολύ δύσκολο τρίποντο, διαμορφώνοντας το 46-30!

Με την πεντάδα του πρώτου δεκαλέπτου ξεκίνησε εκ νέου ο Αργύρης Πεδουλάκης, με τον Παναθηναϊκό να παραμένει εκπληκτικός! Τι κι αν ο Λάσμε αποσύρθηκε με τρία φάουλ; Μπήκε ο «ζεστός» Φώτσης και με την… μία πέτυχε νέο τρίποντο και οι «πράσινοι»  προηγήθηκαν με 18 (36-54), έχοντας βάλει τις βάσεις για το διπλό! Όσο και να ήθελαν οι Ρώσοι, δεν μπορούσαν απέναντι σε αυτό τον εκπληκτικό Παναθηναϊκό. Έτσι, τα δύο νέα τρίποντα από τους Κάρι και Ούκιτς (στην εκπνοή), έδωσαν αέρα 22 πόντων στο φινάλε της τρίτης περιόδου.

Ο Φώτσης ήταν συγκλονιστικός και φτάνοντας τους 17 πόντους στο παιχνίδι, διατήρησε τη διαφορά σε γνώριμα επίπεδα (47-69). Το νικητή τον ξέραμε, οι «πράσινοι» δεν έχαναν φάση, έκαναν ό,τι ήθελαν στο παρκέ και δεν άφηναν λεπτό τους Ρώσους να… ανασάνουν! Ούκιτς, Μπράμος και Κάρι συνέχισαν το βιολί τους, με την διαφορά να μην πέφτει κάτω από τους 20, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως ο 16χρονος Χαραλαμπόπουλος πέρασε στον αγώνα στο 38’! Το μόνο που απέμενε ήταν το τελικό σκορ κι αυτό γράφτηκε με τρίποντο των γηπεδούχων για την μεγάλη νίκη του Εξάστερου με 82-63!

 Τα δεκάλεπτα: 23-21, 30-46, 44-66, 63-82.

Λοκομοτίβ Κουμπάν (Πασούτιν): Γκριγκορίεφ 8, Μπράουν 8, Ουίλιαμς, Χέντριξ 9, Κανίγκιν 2, Καλνιέτις 7, Λιχοντέι 8, Γιασάιτις 13, Ζούμπκοφ 3, Μάριτς 2, Σίμον 3.

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Χαραλαμπόπουλος, Μπράμος 11, Κάρι 13, Μπατίστ, Φώτσης 17, Ούκιτς 17, Λάσμε 10, Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης 12, Γκιστ 2, Γιάνκοβιτς.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.