ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βασίλης Μοιρώτσος

Τεστ για Τσάμπιονς Λιγκ

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει στο panathinaikos24.gr για την αυριανή αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Ατρόμητο και εξηγεί γιατί το ματς είναι ντέρμπι…

Τεστ για Τσάμπιονς Λιγκ

Ο κόσμος που θα βρεθεί αύριο στη Λεωφόρο (καιρού επιτρέποντος, θα είναι αρκετός, μετά την παράσταση κόντρα στην Καλλονή) θα πάει με ανεβασμένη διάθεση, αλλά και αυξημένες απαιτήσεις. Η «τεσσάρα» της προηγούμενης Κυριακής, το καλό ποδόσφαιρο, το θέαμα, οι πολλές ευκαιρίες, ανέκαθεν ανέβαζαν και την διάθεση και τις απαιτήσεις. Ο Παναθηναϊκός καλείται να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, σ’ ένα «τεστ Τσάμπιονς Λιγκ». Τέτοιο είναι το ματς με τον Ατρόμητο.

Οι Περιστεριώτες ανήκουν στις καλές ομάδες της Λίγκας. Δεν έχουν καμία σχέση με την Καλλονή. Είναι σχεδόν δεδομένο πως θα βρεθούν στα πλέι οφ (άρα θα έχει να τους αντιμετωπίσει εκεί ο Παναθηναϊκός), παίζουν γρήγορο και επιθετικό ποδόσφαιρο, έχουν ορισμένους από τους καλύτερους παίκτες του πρωταθλήματός μας. Για να μην το κουράζουμε: το αυριανό ματς είναι ένα ντέρμπι και σαν τέτοιο πρέπει να το δουν παίκτες, προπονητής και κόσμος. Αποδεικνύεται, άλλωστε, και απ’ την βαθμολογία. Ενας βαθμός χωρίζει τις δύο ομάδες.

Ο Παναθηναϊκός με νίκη θα «πατήσει» στην τρίτη θέση και θα έχει την ευκαιρία να παραμείνει εκεί μέχρι το φινάλε του πρώτου γύρου, αφού ακολουθούν το ματς της Λιβαδειάς και η εντός έδρας αναμέτρηση με την Ξάνθη. Παράλληλα, θα διατηρήσει τη διαφορά από τον ΠΑΟΚ τουλάχιστον στους οχτώ βαθμούς, έχοντας το ματς του δεύτερου γύρου στη Λεωφόρο. Με βάση αυτά που έχουμε δει έως τώρα, το αυριανό ματς ίσως αποτελέσει ένα από τα ομορφότερα του πρωταθλήματος. Ο Ατρόμητος παρατάσσεται με επιθετικούς προσανατολισμούς σε οποιοδήποτε γήπεδο κι αν αγωνίζεται και δεν δείχνει καμία διάθεση να κλειστεί. Με την ίδια φιλοσοφία που βλέπουμε να αγωνίζεται και ο Παναθηναϊκός, ο οποίος ακόμα και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, πρώτα νοιαζόταν για να παίξει επιθετικά (το μαρτυρούσε το 4-4-2 του Αναστασίου) και στη συνέχεια για οτιδήποτε άλλο.

Που να ήταν και ντοπαρισμένος…
Που να ήταν και ντοπαρισμένος… 1.251 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αν οι «πράσινοι» φύγουν νικητές, όχι μόνο θα διατηρήσουν σε υψηλά επίπεδα την ψυχολογία τη δική τους και του κόσμου, αλλά θα «χτίσουν» ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και θα έχουν μια μεγάλη ευκαιρία να κλείσουν τον πρώτο γύρο με θετικό πρόσημο και με απαντήσεις αισιοδοξίας σε όλες τις ερωτήσεις προβληματισμού που τέθηκαν το περασμένο καλοκαίρι. Με λίγα λόγια, αυτό είναι ίσως το πιο κομβικό παιχνίδι της έως τώρα πορείας του φετινού Παναθηναϊκού.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.