ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Έγκλημα και τιμωρία

Οι εγκληματικές αμυντικές αδράνειες του Παναθηναϊκού έδωσαν τη δυνατότητα στον Ατρόμητο να αντιστρέψει την κατάσταση μέσα στη Λεωφόρο και να φύγει με το διπλό (2-1), χάρη στα δύο τέρματα του Ιγκλέσιας. Αποχώρησε τραυματίας ο σκόρερ των «πράσινων», ο Μπεργκ.

Έγκλημα και τιμωρία

Μετά την εκπληκτική εμφάνιση κόντρα στην Καλλονή, ο Παναθηναϊκός… προσγειώθηκε ανώμαλα. Αν και προηγήθηκε με εξαιρετικό γκολ του Μάρκους Μπεργκ (42’), δέχθηκε δύο μέσα σε διάστημα πέντε λεπτών από τον Ματίας Ιγκλεσίας και γνώρισε την ήττα μέσα στη Λεωφόρο από τον Ατρόμητο με σκορ 2-1.

Το τριφύλλι πλήρωσε την κακή αμυντική του λειτουργία, ο διαιτητής έκλεισε τα μάτια σε καθαρό πέναλτι στο 77’ πάνω στον Ατζαγκούν και κάπως έτσι χάθηκαν οι τρεις βαθμοί. Έτσι, όχι μόνο δεν προσπέρασε τους Περιστεριώτες, που ήταν και ο στόχος πριν το ματς, αλλά πλέον μένει τέταρτος και στο -3 από τους σημερινούς νικητές.

Το ματς

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.541 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στην εκκίνηση του παιχνιδιού ο Παναθηναϊκός έδειχνε φρέσκος και κυνηγούσε το γκολ. Ωστόσο όσο περνούσε η ώρα, το κέντρο του δεν λειτουργούσε καλά, με αποτέλεσμα να ‘χει μπλοκαριστεί για τα καλά από τον Ατρόμητο. Μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, το τριφύλλι άρχισε να ανεβάζει στροφές και να πιέζει πολύ για το γκολ. Και τελικά τα κατάφερε με νέο εξαιρετικό τέρμα-λόμπα του Μάρκους Μπεργκ, ύστερα από πάσα του Καρέλη που μέσα σε αποθέωση έκανε το 1-0 για την ομάδα του Αναστασίου! Πάντως το πλήγμα ήταν ισχυρό, δύο λεπτά αργότερα, όταν ο Σουηδός φορ αναγκάστηκε να αποχωρίσει λόγω προβλήματος.

Με το… καλημέρα στο δεύτερο μέρος, οι «πράσινοι» είχαν την ευκαιρία να τελειώσουν την υπόθεση, όμως ο Κλωναρίδης δεν κατάφερε από κοντά να νικήσει τον Τσέμα. Το… μήνυμα της κακής αμυντικής λειτουργίας ήρθε στο 54’, όταν ο Σίλντενφελντ έκανε ένα τραγικό γύρισμα, ο Καραμάνος βγήκε τετ-α-τετ, αλλά ευτυχώς για τον Παναθηναϊκό ο παίκτης του Ατρόμητου σημάδεψε άουτ. Στο 61’ ήρθε η ισοφάριση. Ο Ούμπιντες σέντραρε ωραία, ο Ιγκλέσιας έπιασε στον ύπνο την άμυνα του τριφυλλιού και ισοφάρισε σε 1-1, παγώνοντας εν μέρει τη Λεωφόρο.

Κι ενώ ο Γιαννούλης έβγαλε πάνω στη γραμμή το σουτ του Καρέλη, ένα λεπτό μετά, όπου οι «πράσινοι» θα μπορούσαν να πάρουν ξανά προβάδισμα, ήρθε η ολική… ψυχρολουσία για τους φίλους του Παναθηναϊκού, όταν στο 65’ ο Ιγκλέσιας έκανε την ανατροπή και έβαλε σε θέση οδηγού τον Ατρόμητο. Η απουσία του Μπεργκ έκανε… μπαμ στην επίθεση, χρειάστηκε ώρα μέχρι κάπως να συνέλθουν οι παίκτες του Αναστασίου, ενώ στο 77’ ο διαιτητής έκανε… τα δικά του. Όταν ο Καραμάνος κλώτσησε τον Ατζαγκούν μέσα στην περιοχή, αλλά αντί να δώσει πέναλτι, είπε να συνεχιστεί. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην αλλάξει τίποτα μέχρι το τέλος, με τον Παναθηναϊκό να γνωρίζει την ήττα και να «προσγειώνεται» ανώμαλα…

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος (69’ Μαρινάκης), Νάνο, Σίλντενφελντ, Κουτρουμπής, Μέντες, Αμπέιντ (65’ Ατζαγκούν), Ζέκα, Πράνιτς, Μπεργκ (45’+1’ λ.τ. Κλωναρίδης), Καρέλης.

Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Τσενάμο, Νάστος, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας (82’ Μπάλλας), Δημούτσος (46’ Πίτου Γκαρσία), Ούμπιντες, Μπρίτο (72’ Φάμπιο), Καραμάνος, Παπαδόπουλος.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.