ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μηχανή του χρόνου

Παγκόσμιο «τριφύλλι»!

Ηταν 15 Δεκεμβρίου του 1971 όταν ο Παναθηναϊκός, ως φιναλίστ του Κυπέλλου πρωταθλητριών Ευρώπης, έδινε το «παρών» στον τελικό του Διηπειρωτικού κόντρα στη Νασιονάλ του Μοντεβιδέο.

Παγκόσμιο «τριφύλλι»!

Το πρώτο ματς, σαν σήμερα πριν από 43 χρόνια, έγινε στο «Γ. Καραϊσκάκης», με το τελικό αποτέλεσμα να είναι 1-1.  Σε ένα κατάμεστο γήπεδο, οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με τον Τότη Φυλακούρη στο 48’, αλλά οι φιλοξενούμενοι, που… χτυπούσαν στο ψαχνό, ισοφάρισαν τρία λεπτά αργότερα με τον Αρτίμε.

Το 1-1 διατηρήθηκε μέχρι το τέλος με τους ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» περισσότερο να… φυλάγονται από το «βρώμικο» παιχνίδι των Ουρουγουανών, παρά να παίζουν. Ολοι θυμούνται το φονικό τάκλιν του Μοράλες στον Τομαρά, με τον άσο του Παναθηναϊκού να παθαίνει διπλό κάταγμα κνήμης.

Παναθηναϊκός – Νασιονάλ Μοντεβιδέο 1-1

Τα γκολ: 48′ Φυλακούρης – 51΄ Αρτίμε

Παναθηναϊκός: Οικονομόπουλος, Τομαράς (60′ Βλάχος), Αθανασόπουλος, Ελευθεράκης, Καψής, Σούρπης, Δημητρίου, Καμάρας, Αντωνιάδης, Δομάζος, Κουβάς (21′ Δεληγιάννης).

Νασιονάλ: Μάνγκα, Μπρούνελ, Μάσνικ, Ουμπίνια, Μοντέρο Καστίγιο, Μπλάνκο, Κουμπίγια, Εσπάραγκο (82′ Ντουάρτε), Μανέιρο, Αρτίμε, Μοράλες.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE