Συνολικά 15 γκολ έχει δεχθεί φέτος ο Παναθηναϊκός. Τα 7 απ’ αυτά, έχουν προέλθει από στημένα, γεγονός που δείχνει το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός σ’ αυτόν τον τομέα. Το νικητήριο τέρμα του Ατρομήτου, στη Λεωφόρο, επιβεβαίωσε την… ανοικτή πληγή του «τριφυλλιού», την οποία προσπαθεί να «κλείσει» ο Γιάννης Αναστασίου.

Οι «πράσινοι» έχουν δεχθεί με τους εξής τρόπους γκολ από στημένες φάσεις: Ένα από πέναλτι (ΠΑΟΚ), δυο από κόρνερ (Απόλλων, Πλατανιάς) και τα υπόλοιπα από φάουλ (Ατρόμητος, Βέροια, Πανθρακικός, Πανιώνιος). Ξεκάθαρη η αδυναμία του «τριφυλλιού», που δεν λέει να τη διορθώσει.

Σχεδόν κάθε στημένο για τον αντίπαλο είναι υποψία γκολ. Οι «πράσινοι» έχουν κακές τοποθετήσεις, ακόμη πιο κακές αντιδράσεις, ενώ δεν υπάρχει σωστή αλληλοκάλυψη. Αποτέλεσμα αυτού, ακόμη και δυο ποδοσφαιριστές να χάνουν «μονομαχία» από έναν (δείτε, για παράδειγμα, το γκολ του Ιγκλέσιας, ανάμεσα σε Μέντες και Σίλντενφελντ).

Επιπλέον, το «τριφύλλι» δεν μπορεί να τιμωρήσει τον αντίπαλο μ’ αυτόν τον τρόπο, καθώς δεν κάνει φάσεις, όποτε κερδίζει στημένες φάσεις, κι ας είναι πολλές…