Ο, δίχως αμφιβολία, MVP της φετινής ομάδας αναφέρεται, επίσης, στα ατομικά λάθη που δίνουν τη δυνατότητα στους αντιπάλους να παίρνουν αποτελέσματα, στη δουλειά που απαιτείται, στον ρόλο των έμπειρων ποδοσφαιριστών των «πράσινων», αλλά και στα γκολ που σημειώνει. Οσο για τη «Θύρα 13»: «RESPECT. Είναι, πραγματικά, τρελοί»!

Διαβάστε τι δηλώνει ο Μάρκους Μπεργκ στο panathinaikos24.gr.

Μάρκους, τι δεν πήγε καλά για τον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο και ήρθε αυτή η ήττα;

«Τι να πω… Είμαι πολύ στενοχωρημένος και πραγματικά ψάχνουμε όλοι μας να βρούμε τι φταίει. Δώσαμε δυο εύκολα γκολ στον Ατρόμητο και αυτός μας στοίχισε. Είμαστε πολύ απογοητευμένοι. Είμαστε ο Παναθηναϊκός και δεν πρέπει να κάνουμε τόσο εύκολα λάθη. Αυτό πρέπει να αλλάξει και θα το δουλέψουμε. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι 90 λεπτά σε κάθε παιχνίδι. Ξαναλέω, είμαστε ο Παναθηναϊκός».

Το φαινόμενο με τα «εύκολα γκολ» παρατηρείται συχνά στον Παναθηναϊκό. Εσύ που ζεις την ομάδα καθημερινά, ποια είναι  γνώμη σου; Γιατί παρατηρείται αυτό;

«Το πρώτο που γίνεται είναι ότι κάποιες φορές χάνουμε την μπάλα εύκολα στο κέντρο και δεχόμαστε επίθεση. Προέρχεται από δικά μας λάθη περισσότερο και όχι τόσο από οργανωμένες επιθέσεις άλλων. Επίσης, κάτι πρέπει να γίνει με τα στημένα. Εχουμε δεχθεί πολλά γκολ από στημένες φάσεις και πρέπει άμεσα να βελτιώσουμε την κατάσταση. Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό. Οφείλουμε όλοι μας να δουλέψουμε σ’ αυτό και να το διορθώσουμε. Σίγουρα είμαστε βελτιωμένοι σε πολλούς τομείς από την αρχή, αλλά έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας».

Σκοράρεις συχνά και δείχνεις να βρίσκεις τον εαυτό σου σιγά σιγά…

«Εγώ προσπαθώ να κάνω το καλύτερο για την ομάδα, όπως και όλα τα παιδιά. Αναμφίβολα, είναι ωραίο να σκοράρεις, γιατί αυτή είναι και η δουλειά μου. Πίστεψέ με, όμως, είναι πολύ καλύτερο να παίρνει ο Παναθηναϊκός τη νίκη κι ας μην σκοράρω. Θέλω να πω ότι εγώ μαζί με τους υπόλοιπους έμπειρους παίκτες της ομάδας πρέπει καθημερινά να βοηθάμε τους πιο νεαρούς, προκειμένου να είναι όλο και λιγότερα τα άσχημα αποτελέσματα. Ετσι γίνεται στις ομάδες…»

Παρά το άσχημο αποτέλεσμα με τον Ατρόμητο, ο κόσμος του Παναθηναϊκού σας χειροκρότησε και γενικώς δείχνει να σας στηρίζει…

«Ο, τι και να πω είναι λίγο. RESPECT (εκείνη τη στιγμή μας δείχνει τη Θύρα 13). Αυτό που γίνεται δεν το έχω ζήσει πουθενά. Είμαι σίγουρος ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές στον κόσμο θα ήθελαν τέτοιο κόσμο. Είμαι βέβαιος γι αυτό! Είναι, πραγματικά, τρελοί. Πριν έρθω είχα ακούσει γι’ αυτούς, αλλά τώρα που το ζω, μπορώ να πω ότι αυτό δεν συμβαίνει πουθενά. Μόνο εδώ! Λυπάμαι που τους απογοητεύσαμε με τον Ατρόμητο.

Εγώ το μόνο που μπορω να πω είναι ένα μεγάλο “ευχαριστώ” και να είναι σίγουροι για το εξής: Καθημερινά δουλεύουμε για το καλύτερο. Όπως είπα, είμαστε ο Παναθηναϊκός και εύχομαι να ανταποδώσουμε τη στήριξη και την αγάπη με κάτι πολύ καλό».

Οσο για τον τραυματισμό του στο ματς με τον Ατρόμητο, ο Σουηδός μας εξήγησε ότι πονάει στον δικέφαλο. Όπως, φυσικά, έγινε γνωστό από την ΠΑΕ αργότερα,  ο άσος του «τριφυλλιού» έχει υποστεί θλάση και θα μείνει περίπου 15 μέρες εκτός.

Διονύσης Δεσύλλας