ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Παρασκήνια

Ντροπή…

Πως αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί η δικαστική διαμάχη των κληρονόμων των Γ. Μουζάκη και Γ. Οικονομίδη (το 1958 συνέθεσαν τον ύμνο του Παναθηναϊκού) με την ΠΑΕ, για πνευματικά δικαιώματα.

Ντροπή…

Η συγκεκριμένη ιστορία κρατάει χρόνια. Συγκεκριμένα, από την εποχή που πρόεδρος στο «τριφύλλι» ήταν ο Γιώργος Βαρδινογιάννης. Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό ότι σε κάποια ματς δεν παιζόταν ο ύμνος, αλλά ένα τραγούδι που είχε γράψει ο Νίκος Καρβέλας. Οι αντιδράσεις του κόσμου, επανέφεραν τον ύμνο στα μεγάφωνα…

Όταν ο Γιάννης Βαρδινογιάννης ανέλαβε την ΠΑΕ, οι κληρονόμοι των Μουζάκη – Οικονομίδη επανήλθαν, με τον «Τζίγγερ» να τους προσφέρει ένα μικρό ποσό, το οποίο δεν δέχθηκαν.

Το θέμα, λοιπόν, προχωράει. Οι κληρονόμοι έκαναν αγωγή στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Η εκδίκασή της ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη, αλλά πήρε αναβολή.

Το panathinaikos24.gr παίρνει θέση…

Προς κληρονόμους Μουζάκη – Οικονομίδη: Ο ύμνος του Παναθηναϊκού δεν είναι εμπορικό προϊόν, ούτε μετριέται με ευρώ. Ο ύμνος του Παναθηναϊκού απευθύνεται στον  «Σύλλογο μεγάλο», στον κόσμο της ομάδας και αποτελεί την ύψιστη περηφάνια για τους φιλάθλους. Ναι, είναι νόμιμη η αγωγή. Δεν είναι, όμως, ηθική και φυσικά δεν συνάδει με την ανεκτίμητη προσφορά των προγόνων σας…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE