Παρασκήνια

Ντροπή…

Πως αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί η δικαστική διαμάχη των κληρονόμων των Γ. Μουζάκη και Γ. Οικονομίδη (το 1958 συνέθεσαν τον ύμνο του Παναθηναϊκού) με την ΠΑΕ, για πνευματικά δικαιώματα.

Η συγκεκριμένη ιστορία κρατάει χρόνια. Συγκεκριμένα, από την εποχή που πρόεδρος στο «τριφύλλι» ήταν ο Γιώργος Βαρδινογιάννης. Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό ότι σε κάποια ματς δεν παιζόταν ο ύμνος, αλλά ένα τραγούδι που είχε γράψει ο Νίκος Καρβέλας. Οι αντιδράσεις του κόσμου, επανέφεραν τον ύμνο στα μεγάφωνα…

Όταν ο Γιάννης Βαρδινογιάννης ανέλαβε την ΠΑΕ, οι κληρονόμοι των Μουζάκη – Οικονομίδη επανήλθαν, με τον «Τζίγγερ» να τους προσφέρει ένα μικρό ποσό, το οποίο δεν δέχθηκαν.

Το θέμα, λοιπόν, προχωράει. Οι κληρονόμοι έκαναν αγωγή στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Η εκδίκασή της ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη, αλλά πήρε αναβολή.

Το panathinaikos24.gr παίρνει θέση…

Προς κληρονόμους Μουζάκη – Οικονομίδη: Ο ύμνος του Παναθηναϊκού δεν είναι εμπορικό προϊόν, ούτε μετριέται με ευρώ. Ο ύμνος του Παναθηναϊκού απευθύνεται στον  «Σύλλογο μεγάλο», στον κόσμο της ομάδας και αποτελεί την ύψιστη περηφάνια για τους φιλάθλους. Ναι, είναι νόμιμη η αγωγή. Δεν είναι, όμως, ηθική και φυσικά δεν συνάδει με την ανεκτίμητη προσφορά των προγόνων σας…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Exit mobile version